Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 071
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 125
  • София
Днес бях на кардилог. Каза ми да спра да пия Аспирин протект заради синините по тялото.
Имам изменения на сърцето, типични за Ковид, както и повишено кръвно. Изписа ми лекарства и трябва да отида пак за контрол след 2 седмици от лечението.
Лекарката беше изключително мила и внимателна, отдели ми цял час за прегледа. Ако някой търси кардиолог в София, мога да я препоръчам.
Измененията на белия дроб само на рентген ли се виждат? Ехограф може ли да хване някакви отклонения от нормата?
Какво представляват тези изменения и защо посетихте кардиолог, заради симптоми ли?
Какви лекарства ви предписа?

# 34 126
Официално съм +, макар да го карам седмица вече. Правих и скенер, чакам резултати. Още две седмици ще си отстоя у дома, но по-важното е всичко да отшумява нормално.
Много коварно нещо. Ей затова закъсняват хората да се лекуват и се стига до лош край.
Оздравявайте!

# 34 127
  • Другата България
Две колежки са болни в момента с по 2-3 отрицателни теста, на по два антибиотика, едната е със сатурация 85, но си е в къщи. Снимките им са ужасни, типични пост ковид изменения, а и двете уж го бяха карали миналия ноември, ама без тестове, едната имаше /уж/ антитела.

Знам, че ако сатурацията е по-малко от 90 %, човек е за болница веднага.
Така е.
Само че при нас места няма, тя е с две малки деца и самата тя реши да си сти вкъщи. Ударно кортикостероиди, и някак се справя.
При нас в болница са тежките случаи, останалите по възможност домашно се оправят.

# 34 128
  • Пловдив
Да кажа за тези, които не успяват да си извадят сертификат.
Обадих се в РЗИ на дежурен епидемиолог - оказа се, че телефонът ми е с една сбъркана цифра. Поправиха го и току що свалих сертификата.

# 34 129
А защо се връзват болните по болниците? Свако ми почина от ковид предния месец и се сещам че леля ми спомена че бил вързан също. За пръв път чувам за връзване на болен. Те не са ли неподвижни повечето?

# 34 130
Нали пишеше, че халюцинации получавали. То като не достига кислород до мозъка, кой знае какво става в главата на човек.

# 34 131
  • София
Измененията на сърцето са описани с терминология, която не разбирам, но лекарката каза, че са типични след прекаран Ковид, както и високото кръвно.

Лично аз отидох на прегледа заради синините по тялото, тежест и стягане в сърдечната област на моменти, както и усещане на пулса в различни части на тялото отвреме навреме.

Лекарката ми отдели един час за преглед- направи ми кардиограма, ехограф и внимателно изслуша всички мои оплаквания. Много човечен лекар наистина. Аз попаднах на нея от мнения на пациенти в сайта на Супер док и определено беше добро попадение.

Кръвното ми по време на прегледа беше 150-105, което също може да е резултат от Ковид и задължително трябва да се контролира.

След 2 седмици трябва да отида пак на преглед при нея, а междувременно ако нещо ме притеснява- може да и се обадя или да и пиша.

# 34 132
  • тук и там
А някой който е ваксиниран и след това и прекарал Ковид, ходил ли е да прави изследвания и има ли също някакви изменения? Питам,щото мен тук(Белгия), не са ме преглеждали даже по време на Ковид, не са ми изписвали никакви лекарства и т.н , за "след" пък да ми назначат някакви изследвания-абсурд! Но аз  не го карам и тежко де.

# 34 133
gabiplus, само да те предупредя да си следиш кръвното и евентуално да се консултираш пак, ако има нужда.
И аз вдигах след болницата, наложи се да ходя няколко пъти на кардиолог. Мерят в кабинета -високо,  изписват ми лекарства за високо кръвно. Меря преди да ги пия- ниско, звъня на ЛЛ, че се чудя какво да правя. Заради такива колебания се наложиха няколкото прегледа, изписване на различни лекарства. Накрая остана да пия хлофазолин само при нужда, защото кръвното ми беше ту високо, ту ниско.

# 34 134
  • София
А някой който е ваксиниран и след това и прекарал Ковид, ходил ли е да прави изследвания и има ли също някакви изменения? Питам,щото мен тук(Белгия), не са ме преглеждали даже по време на Ковид, не са ми изписвали никакви лекарства и т.н , за "след" пък да ми назначат някакви изследвания-абсурд! Но аз  не го карам и тежко де.

Аз съм ваксинирана и преболедувах Ковид сравнително леко.
След карантината си пуснах изследвания, които показаха висок Д димер. Другите показатели са в норма. Тъй като ми се появиха синини по тялото, най-вече по бедрата, отидох на преглед при кардиолог, защото ми се появява и тежест в сърдечната област на моменти.

Прегледът показа изменения на сърцето в лека форма, типични за Ковид.

# 34 135
  • тук и там
А оплаквания някакви имаш ли,как усещаш че вдигаш кръвно ?За какво да следя?  Защото -както казах,тук никой никакви изследвания няма да ми назначи,но за сега нямам и някакви кой знае какви оплаквания.
П.П . Сега прочетох какви оплаквания си имала. Благодаря за споделеното.

# 34 136
  • Пловдив
Аз имам умора и стягане в гърдите, т.е не ги усещам нормално. Утре ще говоря с джи пи то да видим какво ще ми назначи като прегледи. Иска ми се да направя снимка, кръвни, да мина при пулмолог евентуално и невролог.

# 34 137
  • sofia
gabiplus, колко ти е д-димера?

# 34 138
  • София

Близо 300 при горна граница в норма 200.

# 34 139
Нали пишеше, че халюцинации получавали. То като не достига кислород до мозъка, кой знае какво става в главата на човек.
Правилно, всъщност догадките за Long covid и симптоматиката като brain fog и др. ментални оплаквания се обвързват с ефект от хипоксията на мозъка.

Общи условия

Активация на акаунт