Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 092
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 110
  • Сф
Aз все още си гъгна и ми е променен гласът.Днес ми е 10-ти ден от карантината,последен,а все още съм с носово говорене и усещам дразнене и "щипане" в носа.(без хрема).
Аз съм 11 ден , т.е. вече не съм под карантина като контактна. Аз си знам , че го лепнах от щерката. Вчера точно ми се възвърна частично обонянието.Точно 7 дена без. На детето свършва на 31 включително, но вечерта ще излезем . Все пак първи симптоми бяха в събота- 16 ти. Просто теста официалния излезе на 18 ти. Добре е и тя. Също и се върна обонянието, е га си гадния вирус.

# 34 111
  • Другата България
Две колежки са болни в момента с по 2-3 отрицателни теста, на по два антибиотика, едната е със сатурация 85, но си е в къщи. Снимките им са ужасни, типични пост ковид изменения, а и двете уж го бяха карали миналия ноември, ама без тестове, едната имаше /уж/ антитела.

# 34 112
  • София
Може би просто го карат повторно.

# 34 113
  • пустинята Гоби
Носовото говорене без хрема е типичен и специфичен симптом.
Следи я, ако е ковид, до утре трябва да има и друга симптоматика.
Мими, как е баща ти?
Нана, вие как сте?
Баща ми е на кислород в болницата вече втори ден, че кашляше ужасно. Добре му се отразява и днес е малко по-спокоен.

Някой от лекувалите се в болница, които са били на кислород, ако могат да споделят колко време продължава лечението? Повечето хора се отписват от темата след като преболедуват, което е нормално, но ако е останал някой и може да сподели нещо от болничния престой, ще съм благодарна.

# 34 114
  • София
Здравейте,
Да ви попитам следното от снимка на 60-годишен мъж, 3 седмици и половина след положителен тест. Не е в карантина, пи 2 антибиотика и 10 дни КС, но от 3 дни има 38 темп и отново кашлица, назначена е снимка, текстовата част е:
Двустранно усилен белодробен рисунък, като на този фон се виждат петнисто ивицести промени в средно и долни белодробни полета, по-изразени вляво както при перибронхитни и интерстициални възпалителни промени. К.д. синуси - свободни.
Желателно е контролно изследване след антибиотична терапия.

Въпросът ми е - това двустранна пневмония ли е?

# 34 115
  • Сф
Носовото говорене без хрема е типичен и специфичен симптом.
Следи я, ако е ковид, до утре трябва да има и друга симптоматика.
Мими, как е баща ти?
Нана, вие как сте?
Баща ми е на кислород в болницата вече втори ден, че кашляше ужасно. Добре му се отразява и днес е малко по-спокоен.

Някой от лекувалите се в болница, които са били на кислород, ако могат да споделят колко време продължава лечението? Повечето хора се отписват от темата след като преболедуват, което е нормално, но ако е останал някой и може да сподели нещо от болничния престой, ще съм благодарна.
Моята приятелка. 10 дни я държаха, но може и повече. Кислород, първите дни, много я облекчи, така каза. Включиха и и ремдисивир, не знам защо.Тя беше малко и с протекции, а може и да се е налагало. Оправиха я , можеше и повече да лежи, но много народ чакаше. Бяха 6 жени, само тя млада. Бабите само стенеха, особено една, не ги оставяше да спят. Връзват ги някои, просто са много зле и не се контролират. Нямам намерение да плаша,. Споделям обстановка как е . Мисля че и спряха кислорода като спря с температурите. Дано при баща ти е по- спокойно ,ще му помогне престоя в болница със сигурност. Не бързайте, бавно става. Успех! Психологически е важно да се държи, че има всякакви случаи! Това е за голяма софийска болница, отпреди 2 седмици.

# 34 116
  • София
Аз при ковида бях 3 дни с хрема и после чист нос, но гъгнех повече от 2 седмици. Явно е типичен симптом.

# 34 117
Симетричен гръден кош. Ивицести и дребно петнисти засенчвания, предоминантно вдясно, сусп. за интерстициален инфилтративен процес. Свободни КД синуси. Неразширена сърдечно-съдова сянка.
Роналд,
Това пишеше в разчитането на снимката. Не е пневмония, но има индикация за развитие на такава. Нямаше никаква симптоматика, дори Т нямаше. Само един положителен ПСР. Късно вечерта вдигна Т-37.40 и леко покашляне.
Седем дни са минали от снимката. Даден е антибиотик и другите витамини, минарали и ... За сега е тихо. Няма Т, няма индикация за нищо.

Цитат
Миналата година в края, мой близък беше така. Държаха го седмица. Не знам каква е била медикаментозната терапия, но е имало антибиотик и е бил на кислород. Възстанови се, но все пак е на 70 години и вчера се оплака, че се изморява бързо. Дали е от възрастта или от болестта, не мога да кажа.

# 34 118
  • София
С моя мъж нямахме еднакви симптоми. Разболяхме се през декември 2020 г. При него започна с хрема и веднага сложи маска, след няколко часа го заболя главата и вдигна температура. След положителния му ПСР се изолирахме, доколкото е възможно. Той започна да кашля, имаше болки в мускулите и ставите, липса на апетит, гадене и повръщане. Обоняние не е губил изобщо, докато при мен това беше единственият симптом. В работата му единствено той се разболя, но е носел маска постоянно.
За съжаление сега, в разстояние само на десетина дни починаха негов колега, който му беше много близък и шефката им. От целия колектив от 30 човека, 5 са ваксинирани и 6 преболедували, а той е преболедувал + ваксиниран през юни с две дози Модерна.

# 34 119
Две колежки са болни в момента с по 2-3 отрицателни теста, на по два антибиотика, едната е със сатурация 85, но си е в къщи. Снимките им са ужасни, типични пост ковид изменения, а и двете уж го бяха карали миналия ноември, ама без тестове, едната имаше /уж/ антитела.

Знам, че ако сатурацията е по-малко от 90 %, човек е за болница веднага.

# 34 120
С моя мъж нямахме еднакви симптоми. Разболяхме се през декември 2020 г. При него започна с хрема и веднага сложи маска, след няколко часа го заболя главата и вдигна температура. След положителния му ПСР се изолирахме, доколкото е възможно. Той започна да кашля, имаше болки в мускулите и ставите, липса на апетит, гадене и повръщане. Обоняние не е губил изобщо, докато при мен това беше единственият симптом. В работата му единствено той се разболя, но е носел маска постоянно.
За съжаление сега, в разстояние само на десетина дни починаха негов колега, който му беше много близък и шефката им. От целия колектив от 30 човека, 5 са ваксинирани и 6 преболедували, а той е преболедувал + ваксиниран през юни с две дози Модерна.
Разбирам, наистина доста различно сте го изкарали. Съжалявам за близкия приятел на мъжа Ви, както и за шефката му.

# 34 121
Цитат
мой познат, работещ в ковид отделение. Препоръча ми(даже задължително) прием и на дексаметазон от 4 мг два пъти на ден. Притеснява ме това, че в листовката пише, че не е добре да се пие от хора изпадащи в депресии, а майка ми е склонна.
Говори с лекаря, който ти го е препоръчал, той най-добре може да прецени. Ковид лекуват с кортикостероиди, това е стандартната доза, която изписват болничните лекари.
Обсъдихме го с ЛЛ, позволи дексаметазон за него, по 8 мг на ден ( той е с наднормено тегло), за нея изписа инжекция Флостерон.
Благодаря на всички ви!
Здравейте и от мен, азсъщо да кажа какво се случва. На баща ми му беше назначена втора снимка - едностранна пневмония. Продължава приема на антибиотик, дексаметазон, витамини. Включиха му и бромхексин. Свеж е, сатурацията му е ок, няма задух, но кашлицата е ужасна.
При майка ми, може би подейства малко Флостерона, но от утре също и назначиха дексаметазон + вече изписания антибиотик и много витамини. Нея пък вируса, буквално я свали на легло. Няма сили да става, не и се говори. Качва температура от време на време.
На мен все едно са ми сложили чужда глава на раменете. Температура нямам, но очите ме болят, всякаш иглички имам в тях. От днес започнах да пия и Витамин Д, може би закъснях за него.
Бързо възстановяване на всички!

# 34 122
  • sofia
Днес си направих контролен рентген. Все още не се е изчистил напълно белия дроб, но е значително по-добре. Пуснах си и кръвни изследвания. Всичко ми е в норма с изключение на д-димер. Много е висок - при граница 232 ng/ml на мен ми излезе 1222. Не знам дали е грешка, утре ще отида в друга лаборатория. ЛЛ каза да започна да пия освен аспирина и клопидогрел.
Някой имал ли е толкова завишени стойности?

# 34 123
  • София
Днес бях на кардилог. Каза ми да спра да пия Аспирин протект заради синините по тялото.
Имам изменения на сърцето, типични за Ковид, както и повишено кръвно. Изписа ми лекарства и трябва да отида пак за контрол след 2 седмици от лечението.
Лекарката беше изключително мила и внимателна, отдели ми цял час за прегледа. Ако някой търси кардиолог в София, мога да я препоръчам.
Измененията на белия дроб само на рентген ли се виждат? Ехограф може ли да хване някакви отклонения от нормата?

# 34 124
  • София
Ехограф за бял дроб не става... няма да покаже нищо.
gabiplus Може ли да споделиш кардиолога за град София? Може и тук може и на лично.

Общи условия

Активация на акаунт