Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 786
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 34 170
Какво е последното мнение относно пиенето на витамин Ц и то 1 гр. на ден? Днес носих двете снимки на моя син на пулмолог и той му изписа Zinsed и 1 гр. на ден витамин Ц. Каза, че не е вярно, че не се приема, в ковид отделенията им биели ударни дози. На първата снимка има двойна пневмония, не само от дясно и нещата са тръгнали на добре. Утре трябва да направи нови изследвания и във вторник да отиде при нея. Изпил е две опаковки Панцеф, продължава с трета. Личната пък от другия понеделник му дава болничен за нови 14 дни и отново ще сме под карантина двамата.
Разбира се, че се приема витамин Ц, в болница им бият по 3-5-10 грама, тези мнения в началото, че стеснява кръвоносните съдове и пречи е по-скоро "митология", много е важен този витамин.
Уф, бе, докторе, спри се малко.

# 34 171
Какъв е смисълът от 10гр витамин С, при положение че е водоразтворим и излишъкът се изхвърля? Освен да се пълнят джобовете на някоя фарма и да си мерим портмонетата през цената на литър урина. 🤔

# 34 172
За смисъла ги питай тези които нищо не разбират създали този протокол:
Цитат
O2 > 4 L or in ICU 50mg/kg IV every 6 hours Up to 7 days or until discharge from ICU, then switch to oral dose.
If in ICU and not improving Consider mega-doses:
25 grams IV twice daily for 3 days

# 34 173
Аз да се включа относно халюцинациите.
Докато бях болна и общо взето до 14ти ден всяка вечер сънувах странни сънища. Все едно си излизах от тялото и ходех в някакви паралелни светове. Бяха много реални и дори ги чувствах като спомен, а не сън.
Също и бях доста неориентирана. Още преди да си направя теста, на втория ден от симптомите, не успях да намеря входната врата на комплекса.
Имам и още случки.
Мислех, че това със сънищата е от антибиотиците,  но може да си е от болестта.

Иначе вече започвам да се ядосвам с това мое задъхване...
Не съм същата като преди. Изкача два етажа и не мога.
Онзи ден ходихме на кратък поход , изкачих 200 метра и просто не можех да си поема дъх. После взеха да ми стават храчки и да отхрачвам.

Мускулите много странно ме болят.  Като свия крака или ръце и усещане за мускулна треска. Не знам какво е това нещо...

# 34 174
Тук не пише ли 50мг на кг. Венозно. Т. е. Ако човек е 60кг по 50мг са 3гр вит. Ц на 6 часа за 7 дни до иЗписване.

# 34 175
Здравейте, моля за помощ. С ковид  съм и имам много остра болка зад лявото ухо, даже почти към средата на главата, но на нивото но ухото, не знам как да го опиша, но е концентрирано в една точка. Първият ден беше остра и се появяваше веднъж в минута примерно, вторият ден като че ли обхвана и лимфния възел и стана постоянна, наподобявяше схващане след спане на криво и си мислих че е това. Пих течен аналгин вчера и забравих за случая до вечерта. И сега цяла нощ се будя всеки час с ужасни болки пак. Не знам от вируса ли е това, вие имали ли ли сте такъв случай? Приемахте ли аналгин и по колко? Може ли да се пие на гладно?

# 34 176
Добро утро. Аз ковида го прекарах тежко миналата година декември и от вчера съм с първа доза Pfyzer.  Ръката ме боли и нищо друго за сега. Снощи сънувах, че съм отново болна на легло. Така яко ми бръкна в психиката този ковид.  Да не говорим че от тогава декември не мога да спя. Пробвах какво ли не, но повече от 2-3 часа на вечер не спя. Вече съм крайно изтощена и всичко ми се получава много бавно.
Едни 10+ кг след ковид си останаха и каквото и да пробвам не ги свалям.

# 34 177
  • София
Добро утро. Аз ковида го прекарах тежко миналата година декември и от вчера съм с първа доза Pfyzer.  Ръката ме боли и нищо друго за сега. Снощи сънувах, че съм отново болна на легло. Така яко ми бръкна в психиката този ковид.  Да не говорим че от тогава декември не мога да спя. Пробвах какво ли не, но повече от 2-3 часа на вечер не спя. Вече съм крайно изтощена и всичко ми се получава много бавно.
Едни 10+ кг след ковид си останаха и каквото и да пробвам не ги свалям.
Пробвай с прием на Магнезии.

# 34 178
Здравейте, моля за помощ. С ковид  съм и имам много остра болка зад лявото ухо, даже почти към средата на главата, но на нивото но ухото, не знам как да го опиша, но е концентрирано в една точка. Първият ден беше остра и се появяваше веднъж в минута примерно, вторият ден като че ли обхвана и лимфния възел и стана постоянна, наподобявяше схващане след спане на криво и си мислих че е това. Пих течен аналгин вчера и забравих за случая до вечерта. И сега цяла нощ се будя всеки час с ужасни болки пак. Не знам от вируса ли е това, вие имали ли ли сте такъв случай? Приемахте ли аналгин и по колко? Може ли да се пие на гладно?
На мен ЛЛ ми беше изписал 2х1 аналгин на ден като бях с Ковид. Но не течен. А на гладно не е желателно да се пият повечето лекарства.

# 34 179
Здравейте!
Включвам се в темата с питане:
1) Има ли хора с отрицателен тест за антитела, закупен от аптека, но след това са направили такъв в лаборатория и е бил положителен?;
2) Какъв тест за антитела препоръчвате да направя (имам възможност в Рамус) и на кой ден от симптомите?

# 34 180
Здравейте!
1) Има ли хора с отрицателен тест за антитела, закупен от аптека, но след това са направили такъв в лаборатория и е бил положителен?;
2) Какъв тест за антитела препоръчвате да направя (имам възможност в Рамус) и на кой ден от симптомите?

Може би питането ти е за антигенен?

# 34 181
  • София
YoYo, говориш за симптоми, вероятно тогава имаш предвид антигенен тест, а не за антитела.
А ако наистина не си се объркала - антителата за активна инфекция се появяват след 5 докъм 8 ден.

# 34 182
Здравейте!
има, сина ми. Тези за антитела от аптеките не стават. Правих му го 3 месеца след боледуване отрицателен. В лаборатория тест за антитела си направи една година след боледуване. Резултата беше положителен с висок Ig anti-spike.

# 34 183

Пробвай с прием на Магнезии.
[/quote]
Пия махнезий, но сега съм в почивка от него.

# 34 184
  • в кукувиче гнездо
Майка ми и баща ми са с ковид. И двамата пият по 1 грам витамин С на ден. Предписан от лекар.

Общи условия

Активация на акаунт