Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 713
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 34 185
Здравейте, моля за помощ. С ковид  съм и имам много остра болка зад лявото ухо, даже почти към средата на главата, но на нивото но ухото, не знам как да го опиша, но е концентрирано в една точка. Първият ден беше остра и се появяваше веднъж в минута примерно, вторият ден като че ли обхвана и лимфния възел и стана постоянна, наподобявяше схващане след спане на криво и си мислих че е това. Пих течен аналгин вчера и забравих за случая до вечерта. И сега цяла нощ се будя всеки час с ужасни болки пак. Не знам от вируса ли е това, вие имали ли ли сте такъв случай? Приемахте ли аналгин и по колко? Може ли да се пие на гладно?
На мен ЛЛ ми беше изписал 2х1 аналгин на ден като бях с Ковид. Но не течен. А на гладно не е желателно да се пият повечето лекарства.

Благодаря! А колко дни се насъбраха да го пиете? Хич не иссам да прекалявам с аналгина, но не знам това главоболие колко ще се задържи...

# 34 186
Наш познат лекар от интензивно ковид отделение каза, че там се дава до 3 грама на ден вит С. Там им прилагат и кръворазреждащи обаче.

# 34 187
  • в кукувиче гнездо
Наш познат лекар от интензивно ковид отделение каза, че там се дава до 3 грама на ден вит С. Там им прилагат и кръворазреждащи обаче.
В домашни условия също се дават кръворазреждащи.

# 34 188
Здравейте, моля за помощ. С ковид  съм и имам много остра болка зад лявото ухо, даже почти към средата на главата, но на нивото но ухото, не знам как да го опиша, но е концентрирано в една точка. Първият ден беше остра и се появяваше веднъж в минута примерно, вторият ден като че ли обхвана и лимфния възел и стана постоянна, наподобявяше схващане след спане на криво и си мислих че е това. Пих течен аналгин вчера и забравих за случая до вечерта. И сега цяла нощ се будя всеки час с ужасни болки пак. Не знам от вируса ли е това, вие имали ли ли сте такъв случай? Приемахте ли аналгин и по колко? Може ли да се пие на гладно?
Здравей! Аз съм карантирана с приятеля ми, който е с доказан Ковид (+всичките симптоми). На 4ти и 5ти ден имах странна пулсираща болка отзад в главата(на едно специфично място). После така силно ме болеше, че само като си пипнех кожата на главата и ме болеше адски. После другите 2 дни болката спря и започнаха да ме болят ушите(отзад, както при теб). Болката беше такава, все едно някой ми е сграбчил ушите и се опитва да ги откъсне. Болката в ушите спря за 2 дни(точно колкото и в главата). Аз също попитах тук за тези странни симптоми дали са възможни симптоми на Ковид.

# 34 189
За антитела питам.

На 06.10. се прибирах от работа с момче, което на 07.10 е дало положителен резултат за Ковид. Не ме предупреди, разбрах сама след 10 дни, но това е друга тема.

На 11.10 да кажем, че ми бяха първите симптоми, които изобщо не свързах с възможен Ковид (сякаш имах синузит, запушен нос и тежест в главата). На 12.10 и мъжът ми се оплака от болки в гърлото. 4 дни бяхме с гъста хрема, сякаш бяхме "задръстени" от секрети и режещи болки в гърлото. Лекувахме се за "болно гърло".

На 15.10 вече ми беше осезаемо зле. На 18-ти започнах да кашлям и дишането ми се струваше странно. Мъжът ми кашляше повече и от мен, но гърлото вече не го болеше.

На 15-ти си направих антигенен тест от аптеката и беше отрицателен. На 18-ти и двамата с мъжа ми направихме пак по един тест и двата отрицателни.

На 21.10 отидох на лекар, заради дишането - кръвна картина и симптоми - съспектни за Ковид, рентген - бронхит, пср - отрицателен.

След толкова отрицателни тестове, реших че 100% не е Ковид и "психиясвам". После разбрах за болното момче, с което съм била в контакт. За пръв път боледуваме с моя мъж откакто сме заедно (10 години) и за първи път с еднакви симптоми (особено тази ужасна суха кашлица) и счетох, че може все пак да има шанс да е било Коронавирусът.

Направих онзи ден кръвен тест за антитела от аптеката, но беше отрицателен. Смятам да направя последен опит с кръвен в Рамус, но не знам кога да го пусна и какъв да бъде.

# 34 190
В домашни условия също се дават кръворазреждащи.
Да но по силни, като хепарин, за това в домашни условия дозата на вит. С трябва да е по слаба.

# 34 191
  • в кукувиче гнездо
За антитела питам.

На 06.10. се прибирах от работа с момче, което на 07.10 е дало положителен резултат за Ковид. Не ме предупреди, разбрах сама след 10 дни, но това е друга тема.

На 11.10 да кажем, че ми бяха първите симптоми, които изобщо не свързах с възможен Ковид (сякаш имах синузит, запушен нос и тежест в главата). На 12.10 и мъжът ми се оплака от болки в гърлото. 4 дни бяхме с гъста хрема, сякаш бяхме "задръстени" от секрети и режещи болки в гърлото. Лекувахме се за "болно гърло".

На 15.10 вече ми беше осезаемо зле. На 18-ти започнах да кашлям и дишането ми се струваше странно. Мъжът ми кашляше повече и от мен, но гърлото вече не го болеше.

На 15-ти си направих антигенен тест от аптеката и беше отрицателен. На 18-ти и двамата с мъжа ми направихме пак по един тест и двата отрицателни.

На 21.10 отидох на лекар, заради дишането - кръвна картина и симптоми - съспектни за Ковид, рентген - бронхит, пср - отрицателен.

След толкова отрицателни тестове, реших че 100% не е Ковид и "психиясвам". После разбрах за болното момче, с което съм била в контакт. За пръв път боледуваме с моя мъж откакто сме заедно (10 години) и за първи път с еднакви симптоми (особено тази ужасна суха кашлица) и счетох, че може все пак да има шанс да е било Коронавирусът.

Направих онзи ден кръвен тест за антитела от аптеката, но беше отрицателен. Смятам да направя последен опит с кръвен в Рамус, но не знам кога да го пусна и какъв да бъде.
След 40 дни тест за количествени антела в Рамус. Сега нищо няма да отчете.

# 34 192
А откога да броя тези 40 дни?
От първи симптоми (11.10) или от излекуването (образно казано) - 25-26.10?

# 34 193
А откога да броя тези 40 дни?
От първи симптоми (11.10) или от излекуването (образно казано) - 25-26.10?
Според тази графика 4 седмици след контакта има доста високи IgG

# 34 194
  • София
Миналата година направих на двайсти ден след първи симптоми и резултатът беше над референтите стойности.Иначе се препоръчва около 40-ти ден от симптомите

# 34 195
  • Пловдив
Витамин Ц се усвоява от организма до 500мг-1000мг, останалото се изхвърля. За да се усвои максимално тази доза от 3г, която дават в болниците, би трябвало да бъде на няколко приема през деня, а не на веднъж. Имам близки лекари, сестра ми също е фармацевт и когато ми се е налагало да го пия, това са ми обяснявали. Дори са ми препоръчвали 1000мг да го разделя на два приема.

# 34 196
  • тук и там
Аз още кашлям от време на време. Ден 11-ти ми е, вчера ми свърши карантината даже.Също носът ми го усещам разразнен отвътре и не съвсем наред. От време на време (сутрин предимно) имам  хрема все още. Обонянието ми се върна частично. Кашлицата кога да очаквам да спре? И това усещане за раздрана и щипеща носна лигавица-до кога? Нормално ли е?

# 34 197
  • София
И моята носна лигавица е така, но май ми тръгва и синузит. Аз пия противоалергично, малко да отпушва.

Има доста мазила за нос, които биха ви помогнали на вас-цикатридина маз за нос, низита, ринопантеина за нос, емофикс, последното макар и кръвоспиращо, помага за омазняване, рани и овлажняване на лигавицата. Може да правите промивки с физиологичен разтвор/назо либеро.

# 34 198
Витамин Ц се усвоява от организма до 500мг-1000мг, останалото се изхвърля. За да се усвои максимално тази доза от 3г, която дават в болниците, би трябвало да бъде на няколко приема през деня, а не на веднъж. Имам близки лекари, сестра ми също е фармацевт и когато ми се е налагало да го пия, това са ми обяснявали. Дори са ми препоръчвали 1000мг да го разделя на два приема.
Точно така е, дават го на няколко приема...

# 34 199
Здравейте! На 28.09 прояви първи симптоми-суха кашлица за 1 ден и температура до 38.5.На 30.09 вече бях с положителен ПСР. След ден на рентген установиха пневмония. Изпих 3 поредни антибиотика и преди няколко дни пулмолога ми каза, че поредната снимка вече ми е чиста. Въпросът ми е към боледивалите с пневмония кога се върнах те на работа и какво продължите да пиете след нея. Аз съм на Зинсед, антистенокардин и билки. Да уточня-не съм ксшляла освен първия ден и 3,4 дни температура.

Общи условия

Активация на акаунт