Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 851
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 440
Днес извиках линейка за майка ми. Тествали са я, ковид. Двустранна пневмония, лоша сатурация. Тя е подписала, че не иска да я карат в болница. Говорих й, не искала да умре по коридорите на болниците.
Просто се чувствам разбита...
Баща ми същото положение беше... Подписа отказ... от Бърза помощ докторът ми звъня да го убедя да тръгне с тях, защото е мега зле... сатурация 50. Казаха, че имаме 2-3 часа да го включат на кислород...
Трябваше физически да го грабна и закарам, буквално... За съжаление след седмица в интензивното не успяха да го спасят Sad

# 34 441
  • Пловдив
valia86, Лекарите не изпълняват контрол на предписанията, че да казват кое как да се прави. Това го прави полицията. ЛЛ няма да ви глоби за неспазена карантина, нали така? Но полицията ще го направи. Според мен си се обадете на Районното или на РЗИ. Не се притеснявайте, ЛЛ няма какво да ви каже.
Аз лично не съм срещала никъде написани правила. Сега си гледам и моето предписание - не пише.

а Kеа?, много неприятно. Възрастните са като малките деца - все не искат лекари, все не искат да ги лекуват или да влизат в болница.

# 34 442
  • SF
Не си дават сметка какви ядове съсзават на децата си с този инат.

# 34 443
valia86, Лекарите не изпълняват контрол на предписанията, че да казват кое как да се прави. Това го прави полицията. ЛЛ няма да ви глоби за неспазена карантина, нали така? Но полицията ще го направи. Според мен си се обадете на Районното или на РЗИ. Не се притеснявайте, ЛЛ няма какво да ви каже.
Аз лично не съм срещала никъде написани правила. Сега си гледам и моето предписание - не пише.

а Kеа?, много неприятно. Възрастните са като малките деца - все не искат лекари, все не искат да ги лекуват или да влизат в болница.
Благодаря. Ще видим утре какво ще се прави, че сега е вдигнал още по- висока температура 38,2.

# 34 444
Момичета има ли от вас такива с повторна зараза. Не питам за познати на познати, а за вас или някой от семейството ви.

На този фон хората, прекарали повторно COVID-19, имат обратния проблем - нямат право на втори сертификат. Читатели се оплакаха, че системата не им издава сертификат за съвсем валиден положителен тест от прекарано заболяване в началото на октомври, защото са боледували от COVID-19 по-рано. От "Информационно обслужване" потвърдиха пред "Сега", че в тези случаи сертификатът се издава само на база първия положителен тест. Това обаче означава, че тези хора ще изгубят права, ако са боледували преди повече от година, въпреки че имат съвсем легитимна причина да имат валиден зелен сертификат.

От тук https://segabg.com/hot/sistemata-veche-dava-i-na-bolni-zelen-sertifikat

Защо не изкарат една статистика има ли/няма ли повторно заразени? В чужбина повечето преполедували се ваксинираха, но в БГ може да се направи някаква прогноза ще има ли край това чудо.

# 34 445
  • Пловдив
Има повторно боледували.На Гала дъщерята беше от тях,Корнелия Нинова,д-р Нейков сигурно има и други.Едва ли точно те не са следели антитела.

# 34 446
Има известна логика - щом са се заразили повторно тогава вероятно нямат имунитет и не е редно да получат зелен сертификат.

# 34 447
  • Другата България
Joy
Разбира се.
По същата логика и тези с ваксините, които след ваксинация нямат антитела /доказано има такива случаи/, също не следва да са със сертификат.
Вселената, вселената или човешката глупост???
За едното не съм сигурна и аз.....Sunglasses

# 34 448
  • SF
Зеленият сертификат на преболедувалите ще се раздава срещу антитела, нали? А колко антитела ще определят за минимум и как ще се прецени кога ще спаднат до ниво неосигуряване на защита... учените знаят.

# 34 449
Приятелка се ваксинира в четвъртък с Янсен, от тогава е с постоянно силно главоболие и вдига вечер температура до 39 градуса. Чудим се дали да не ходи да си направи пср, някой имал ли е подобни оплаквания след ваксината.

# 34 450
Приятелка се ваксинира в четвъртък с Янсен, от тогава е с постоянно силно главоболие и вдига вечер температура до 39 градуса. Чудим се дали да не ходи да си направи пср, някой имал ли е подобни оплаквания след ваксината.
Да си направи и ПСР и антиген.
Моя приятелка отказа да се срещаме, след като се ваксинирах. Страхуваше се да не я заразя. Сега, като разбере, че съм  била болна ......  Ще уважа желанията, приятел е, обичам си я. Simple Smile

# 34 451
Миналата седмица на моя колежка съпругът се ваксинира с Янсен. В момента е с Ковид.

# 34 452
Член на семейството е с доказан положителен  втори тест за ковид. Второто боледуване е половин година след първото. Засега е по-леко, дано да продължи така, че още е в първата седмица. Имаше антитела септември месец. Не твърде много, но поне 6-7 пъти над Горна граница.

# 34 453
  • SF
И твърденията за тези тела са на принципа проба-грешка и всяко изключение се обяснява с особености на различните организми и имунни системи.

# 34 454
  • Другата България
Зеленият сертификат на преболедувалите ще се раздава срещу антитела, нали? А колко антитела ще определят за минимум и как ще се прецени кога ще спаднат до ниво неосигуряване на защита... учените знаят.
Не, никога не е стоял въпросът за антителата за преболедували, поне досега.
За момента, сертификат се издава само с положителен ПСР, а вече приравниха и антигенните към ПСР-ите.
Антителата засега са само искане на хора, които са преболедували преди повече от една година, и от такива, които не са се тествали никъде официално, както и на безсимптомно преболедували.

Общи условия

Активация на акаунт