Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 805
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 34 740
Нормално ли е да се спи толкова много. Днес я будя да и давам лекарствата. То тя не спа и много през нощта, като я будя за тия лекарства постоянно. Сега в 11:45 до 12:05 беше будна, сега пак спи. Моя прителка, която го прекара преди няма 10 дена, казва че и те са били така. По цял ден сън.

# 34 741
Да, и на нас ни се спеше повечко. И ни се ядеше въпреки липсата на обоняние и вкус.
Инак през нощта спяхме добре и спокойно. Което е голям плюс. Повечето вируси те морят основно вечер, когато организма се поуспокои и отпусне, а тоя сякаш през деня мъчи повече.
За болките в тялото ми помагаше топъл душ. Отпускаше ме и после спях като къпана. Grinning

# 34 742
  • София
Нормално ли е да се спи толкова много. Днес я будя да и давам лекарствата. То тя не спа и много през нощта, като я будя за тия лекарства постоянно. Сега в 11:45 до 12:05 беше будна, сега пак спи. Моя прителка, която го прекара преди няма 10 дена, казва че и те са били така. По цял ден сън.

Оставете я да спи, защото организма трябва да се възстановява. И без Ковид като съм била болна съм спала по много часове.

# 34 743
Много ви моля, когато пишете коя как го е изкарала слагайте задължително информация за ваксина и то коя точно. Четах стотици коментари и изобшо не разбирам взаимовръзката. Мног рядко някоя от вас вметва изнофрмация дали е ваксинирана. Много ви моля това е много ценна информация която би помогнала на много хора за личната им преценка!!! Възрастта на който не му е проблем да сподели също. Нека да направим темата наистина в помощ на хората !

# 34 744
И аз спях много. Хранех се нормално, имах вкус.
От високата температура се ускорява пулса, не само при КОВИД.

# 34 745
Eдин от лекарите които лекуват ковид от самото начало обясняваше, че е много важно болните да будуват нощем а да спят през деня и да са или на една страна на леглото или по корем никога по гръб. Случва се примерно болният ляга си вечерта с 95 сатурация а на сутринта се събужда с 88, което вече е опасно ниско и се паникьосват. Болните трябва да се разхождат поне по 6 минути дневно.

# 34 746
Притеснена съм, тъй като днес е третия ден от отсъствието ми на работното място, а нямам БЛ. Можете ли да ми кажете, в случай, че знаете, в какъв срок ще се осъществи вписването ми в регистрите на РЗИ и мога ли/трябва ли да направя нещо допълнително? Простете, ако питам глупави неща. Бъдете здрави Heart
Гледай си здравето.
ЛЛ ми каза че болничният лист ще издаде в последния ден, оказа се че информацията между тях и РЗИ се разминава, но днес от РЗИ ми казаха до кога съм карантинирана, работодателя информирах още в деня на излизане на ПСР-а.

# 34 747
То няма много угода при българина. Ако му изпишат антибиотик защо са му го изписали, ако не му изпишат пък защо не са му го изписали? Изписват им някакви неща, те решават, че няма да ги пият.. Влошават се и после пак лекаря виновен. Определено е добре повече хора тогава да станат лекари току виж оправили народа.
И аз съм от тези дето нямат угодия. На нас в чужбина никой нищо не изписва в началото освен ако няма причина. След като съобщих на личната че съм се коронясала, не се трогна никак. Препоръча ми там стандартните витамини и цинк и ме отряза. Мъжо при друг доктор и той така. Вече като се влоши на 8-9 ден аз го закарах до спешното и там вече назначиха антибиотик. Въпроса е дали всеки може да се прецени състоянието и да реши кога е момента за спешното. Като чета колко нещо пиете тук в темата, не мога да си обесня как се изписва антибиотик от първи ден също. Ами и аз искам така, но никой не иска да ме лекува така. Оставиха ме да си го изстрадам….И това не за първи път. Кашлици, настинки, течащи носове - все в мъките.  До сега единствено познатите ми с бг личен лекар са на антибиотици от ден първи. Явно гледат препоръките в Бг, може и връзка да поддържат с колеги.

За миризмите, най ме е страх да не изям нещо развалено. Макар че те бактериите не е задължително да ги поморишеш ако са нападнали нещо. Човек си се оповръща без да ги усети, но все пак.

# 34 748
  • София
По телефона състояние няма как да се прецени Simple Smile

# 34 749
Доживях. Звъннаха ми от РЗИ на 7- ия ден от полож. тест. Детето не подлежи на карантина. Пиша го, защото някой се чудеше. НЕ знам след какъв период от боледуването, не питах. Той беше под карантина до 14-ти. Не че излиза някъде. Не е мърдал от вкъщи от 28 септември. Винаги са много любезни като ми звъннат. Чак ми се иска да ги похваля някъде.

# 34 750
Колко дни след представяне на болничен, ви изплатиха обезщетение от НОИ? Представих болничния на работодателя на 22.10.2021 г. Дали скоро ще ми преведат някакви пари от НОИ?
Много зависи от работодателя. При нас ги подават само веднъж в месеца. НОИ май до седмица ги превежда.

# 34 751
  • Страната на чудесата
Доживях. Звъннаха ми от РЗИ на 7- ия ден от полож. тест. Детето не подлежи на карантина. Пиша го, защото някой се чудеше...
Вие сте болна, а детето ви не подлежи на карантина, така ли казаха?

# 34 752
Здравейте. Този резултат трябва да показва, че съм изкарала Ковид, нали така? Началото на септември бях с грипоподобни симптоми и загуба на обоняние след това, всички вкъщи бяхме така в интервал през около 7 дни.

# 34 753
Доживях. Звъннаха ми от РЗИ на 7- ия ден от полож. тест. Детето не подлежи на карантина. Пиша го, защото някой се чудеше...
Вие сте болна, а детето ви не подлежи на карантина, така ли казаха?

Да, защото беше под карантина до 14-ти заради своя ковид.

# 34 754
  • София
Здравейте. Този резултат трябва да показва, че съм изкарала Ковид, нали така? Началото на септември бях с грипоподобни симптоми и загуба на обоняние след това, всички вкъщи бяхме така в интервал през около 7 дни.

А тогава не правихте ли тест за Ковид?

Общи условия

Активация на акаунт