Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 753
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 755
Аз пък съм отрицателна според пср- а. Сега се чудя доколко е вероятно този резултат да не е верен?
Че ще пазя леглото и ще се изолирам е пределно ясно.
Да правя ли антигенен и кога, ако положението със симптомите се проточи?

# 34 756
  • тук и там
При дете с Ковид, при нас(Белгия), родителят не подлежи на карантина-ако е ваксиниран ,отрицателен и без симптоми.
Аз като бях положителна-ММ не беше ,пак поради същата причина.Бях с Ковид, той-отрицателен. Само ако му е положителен теста-подлежи на карантина. Децата обаче бяха карантинирани и двете. Едното -положително и със симптоми,другото отрицателно и без симптоми.

# 34 757
Искам да питам- при завишаване на АСАТи АЛАТ след прием на антибиотици на какъв лекар се ходи и ако някой е бил с този проблем какво пие?
На мен ми бяха изписали Легалон капсули, дали са подходящи или трябва ново лечение?

# 34 758
А тогава не правихте ли тест за Ковид?
Аз не съм правила тест, на съпруга ми беше отрицателен в началото на симптомите. Всеки стоя по 10 дни вкъщи след първите симптоми.
По реакциите ви съдя, че явно сме го изкарали.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 16:44 от Не се сърди, човече

# 34 759
Повечето фалшиво отрицателни PCR тестове са заради неправилно взета проба.

# 34 760
Здравейте. Този резултат трябва да показва, че съм изкарала Ковид, нали така? Началото на септември бях с грипоподобни симптоми и загуба на обоняние след това, всички вкъщи бяхме така в интервал през около 7 дни.
Със същата референция ММ има 4000 месец след доказан Ковид.
Ти си направи извод какво си изкарала.

# 34 761
  • Варна
Здравейте,имам проблем и се надявам някой да ме насочи какво да правя.
На 14.10. двете със сестра ми имахме положителни ПСР тестове,изкарахме си карантината до 28.10.Аз нямах проблем с изкарването на зелен сертификат,а сестра ми вече трети ден не успява-изписва"непознат тел.номер или лицето не фигурира в регистър КОВИД".За сведение-правихме тестовете в една и съща лаборатория,една след друга.Днес ходи в лабораторията,вися два часа на опашка заедно с болни и кашлящи,вдигнали рамене и отговора им бил-ние сме подали коректно информация към РЗИ,нищо не можем да направим повече.И сега хем преболедувала,хем без сертификат остава,а е медицинско лице и е наложително да има ЗС преди да се върне на работа...
Ще съм благодарна на всякакви съвети и насоки.

# 34 762
А при много висок феритин след Ковид какво се препоръчва?

Изкаран с хрема, t, и фиброзни изменения на рентген на 8-ми ден.

# 34 763
А при много висок феритин след Ковид какво се препоръчва?

Изкаран с хрема, t, и фиброзни изменения на рентген на 8-ми ден.

Колко време след ковид и колко точно е висок?

# 34 764
20 дни от първи симптоми. Близо 1100 при реф.ст-ст 204.

# 34 765
  • 1st floor
Ако РЗИ не се обади на ММ, как личната ще ми издаде болничен след карантината като на контактно лице? Трябва ли ние да звъниш на РЗИ или няма проблем?

# 34 766
  • Пловдив
Искам да питам- при завишаване на АСАТи АЛАТ след прием на антибиотици на какъв лекар се ходи и ако някой е бил с този проблем какво пие?
На мен ми бяха изписали Легалон капсули, дали са подходящи или трябва ново лечение?
Колко са завишени? При мен Алат е 49 при реф.стойност до 33. Изписаха ми Карсил по 1т на ден, за около 20 дни. Не съм ходила на никакъв специалист. Предполагам след това ще правим контрола и ако пак е завишен, тогава ще търся специалист.

ivka_2503, обадете се в РЗИ на дежурен епидемиолог - объркали са телефонни номер като са го въвеждали. Ще го коригират и веднага може да се изтегли сертификата. При мен една цифра беше сбъркана, макар че ми се обаждаха на правилния номер Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 16:20 от lili_78

# 34 767
Ако РЗИ не се обади на ММ, как личната ще ми издаде болничен след карантината като на контактно лице? Трябва ли ние да звъниш на РЗИ или няма проблем?

Има база данни с положителни тестове, по ЕГН. Всяко ЛЛ има достъп до пациентите си. Даните се вкарват от лабораториите, когато е готов теста. При РЗИ надали ще смогнат да се обадят, но си стоим в карантина.

# 34 768
20 дни от първи симптоми. Близо 1100 при реф.ст-ст 204.

Феритин е един от реагентите на остра фаза. Тоест покачва се, когато има възпаление. Динамичен реагент е - аз съм имал феритин от 1100 в понеделник и 520 два дни по-късно (без хелатираща терапия).

В случая са минали само 6 дни от боледуването. Възможно е повишените нива да са свързани с ковид, но аз бих повторил изследването след седмица. Ако пак е над 1000 - на лекар. Ако върви надолу и приближава референтния прозорец, бих се успокоил.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 16:43 от Hope4C

# 34 769
Hope4C, много благодаря за отговора и насоките!

Общи условия

Активация на акаунт