Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 484
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 34 920
  • на вълнолома
Здравейте и от мен, желая на всички ви здраве!
Ето и моя случай: съпругът ми в неделя вечерта получи замайване и стомашно неразположение . И толкова. Кръвното му беше 122/ 78, температурата 32,3 с електронен.
В понеделник пср отрицателен ( дали много скоро го направи?) , пусна и кръвни изследвания и CRP, всичко в норма , само захарта леко завишена ( 6.3 при макс 6.11 в лабораторията ). Кръвното 110/60 , ама температурата 33.5. ЛЛ каза, че е възможно от стомашното неразположение. Сам си назначи ренген, хич не му се чакаше за направление, на снимката пише усилен хилусен рисунък в дясно , без актуални парренхимни изменения. Момчето от ренгена му казал че има леко възпаление и да му предпишат сироп. Според ЛЛ нищо му няма и няма нужда от лексрства.
A снощи температурата беше 34,3( меря моята 36,6). Не спирам да чета, има ли случаи на ковид с такава ниска температура и пср отрицателен? Друг вирус има ли в момента?
Мен ме е обзела паника, заради ниската телесна температура, да не изтървем момента и да стане зле, и незнам с ковид ли е или не, кога да го повтори теста, пак ли пср? А за капак имам и онкоболен баща, когото пазим.

# 34 921
Вземете си обикновен термометър за под мишница ...

# 34 922
Много хора, вкл. и аз споделяха за ниска температура при ковид. Но може пък и да не е само при ковид..

# 34 923
  • 1st floor
Личната каза да включа антибиотик. Вдигнах температура 38.4. Утре съм на тест, заради болничния. Иначе каза, че е ясно какво е...

# 34 924
Непокорна, започвай да пиеш много чай, на корем. Наливай се буквално.

# 34 925
  • София
Потвърждавам. Толкова чай, колкото последните десетина дни и най-вече първите пет с ковид, не мисля, че съм пил през целия си живот до момента.

# 34 926
С мед, той е антисептик. Пиеш и пик ... докато го умориш мръсника.

И аз имах ниска Т в някакъв момент, но реших, че вече изстивам. В такива случаи лягам и спа, да става каквото ще.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 12:25 от Mama_Nana

# 34 927
В единия ден от боледуването и аз имах ниска темп. 35.9, ама си викам сигурно термометъра не съм сложила правилно. А, може темп. просто да е играела.
Много странен тоя вирус, много.

# 34 928
  • Варна
Аз също имах два дни с 35,9, след тях три с температура и приключих. И баща ми две сутрини беше мерил 35,9. Явно често се случва.

# 34 929

И аз имах ниска Т в някакъв момент, но реших, че вече изстивам. В такива случаи лягам и спа, да става каквото ще.
Горещ чай ли трябвя да се пие?

# 34 930
  • София
Е, топъл, не врял.

# 34 931
Скрит текст:

Горещ чай ли трябвя да се пие?
Приятно топъл.
Скрит текст:
Лично го обичам с коняк, мед и лимон, но поради липса го пих с уиски /не е лошо/. Не съм пила антибиотик, което ми позволи алкохол.

# 34 932
Аз сигурно вече много спамя темата, но ми е някак по-спокойно, когато споделям и чета какво пишете. Какво да правя да вдигна майка на крака. Не намирам причина да е толкова отпаднала. Сътурация 96%, кръвно 68/110 за нея съвсем нормално, температура 36.8
В предишните ми постове забравих да кажа резултати от 3 рентгена-нормални, кръвни изследвания от понеделник само ЦРП-18.15, АСАТ и АЛАТ в норма, д-димер в норма. Защо я удари така силно тоя вирус, а в същото време резултатите са добре? Вече 9 дена от както е проявила първи симптом.

# 34 933
Тъй като в темата пишат предимно хора, които се чувстват доста зле ми се иска да споделя и моят опит с боледуването. Не всички стигаме до антибиотик и котрикостероиди. Нито съпругът ми миналата година нито аз тази сме пили такива (преди два дни ми изтече карантината).
При мен протече бих казала неприятно, но в никакъв случай тежко. Започна с някакво усещане за разболяване, без температура, но с неприятно усещане че не можеш да си поемеш въздух дълбоко и докрай (неделя вечер).
Останах си вкъщи разбира се.
ден 1 - отрицателен домашен тест, лека температура (36,9-37,5), промяна в гласа, лека хрема, пак усещане че  не мога да си поема въздух дълбоко и докрай, а ако настоявам започвам да кашлям. Започнах дихателни упражнения на терасата (винаги когато температурата отвън го позволяваше) и постепенно усещането изчезваше.  Мерих много редовно сатурация (варираше между  93-97). Започнах авирон рапид по схема + стандартните витамини+ аспирин протект+ бромхексин таблетки за кашлицата и много (~2 л.) чай с лимон и добавени кармолисови капки. Не съм пила температуропонижаващи.
ден 2  - отрицателен домашен тест, горе-долу същите симптоми
ден 3 - положителен домашен тест, впоследствие потвърден от PCR, горе-долу същите симптоми + главоболие.
Ден 4 – консултация по вайбър с ЛЛ - предложи аспирин протект да бъде заменен с натаспин, като по – малко дразнещ стомаха. Симптоми същите + доста ми намаля обонянието и вкуса. Вследствие на това доста храни, които харесвам вече ми бяха неприятни. Добавих много ябълки, които бяха едно от малкото неща които ми бяха вкусни.
Ден 5 – 10 – много силно главоболие (много рядко ме боли глава по принцип), лека температура (36,9-37,5), постепенно намаляваща хрема.  Оказа се, че съм с повишено , за мен кръвно налягане – 132/92. Нормалното ми е около 90/60 – 100/70.
Ден 11 – консултация по вайбър с ЛЛ - добави минимална доза бетаблокер. 
Около 13-ти ден от официалната ми карантина спрях да вдигам температура, кръвното трайно намаля до около 110/80.
На 16-я ден от заболяването ми си пуснах кръвни изследвания (COVID пакет) . Всички показатели са ми в референтни граници (предполагам донякъде  и защото не съм пила никакви натоварващи организма лекарства).
В момента сатурацията ми е около 96-98.
Вкуса ми се възстанови, но ми се струва, че обонянието ми не се е възстановило напълно все още (усещам си парфюмите, но някак си ми липсват част от ароматите им).
За да не се дразня си купих парфюм, който никога не съм използвала преди и нямам база за сравнение…
Надявам се поста ми да не възприеме като призив за неглижиране на заболяването. Просто ми се струва, че всеки с положителен тест се чувства силно притеснен и едва ли не обречен. На боледуващите от сърце пожелавам бързо възстановяване.

# 34 934
С.А. с какъв уред мерите сатурацията? При ММ в къщи показваше 96-97 в болницата 83-86. Тогава му правиха и скенер и се видя колко са засегнати дробовете.

Общи условия

Активация на акаунт