Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 582
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 935
Pepsi, благодаря за споделения опит  Какви дихателни упражнения сте правили? И аз усещам че не мога да си поема докрай въздух. Вечер се случва да ми изтръпнат крайниците и за момент все едно се задушавам. Не знам паник атака ли е, ковид ли е. Много страшно ми става в такъв момент.

# 34 936
И аз съм така, изтръпването е през ноща обаче. Месец и половина след оздравяване съм.

Да попитам мога ли да отида и да се ваксинирам така? Температура, хрема и кашлица нямам. Сякаш не ми се чакат 3 месеца. Сега и празници идват, предпоставки за разболяване на ново колкото щеш. Не ми се чака и за да не лепна някой грип или настинка и айде пак чакай.

# 34 937
lovingsun, съвсем простички упражнения правих. Бавно вдишвам през носа, задържам (броя до 10 примерно или до колкото е възможно), бавно издишам. Важно е да се изпълняват бавно, така се избягва позива за кашляне. На предните страници някой беше пуснал указания с бутилка с вода и тръбичка през която да се бълбука. Такива не съм правила. Ако няма силна хрема добро упражнение е  и вдишване през едната ноздра (примерно лявата), дясната е запушена с палеца на дясната ръка, запушваш и двете ноздри и задържаш колкото е възможно, след което издишаш през лявата ноздра, а дясната е запушена с показателя на дясната ръка (за левичарите обратно разбира се Simple Smile)

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 13:57 от pep_si

# 34 938
Вики, можеш, но тя си има давност ваксината, изчакай малко. Сега си защитена. Преди Коледа иди.

# 34 939
  • София
С.А, а кръвна захар мерена ли е? При неоптимални стойности също има отпадналост, особено и ако не се храни редовно.
По въпроса с понижената температура - аз бях с 34,5 с живачен термометър, никога не съм виждала толкова ниска. Повишена не съм имала. Кръвното ми налягане варираше, ту ниско, ту високо.

# 34 940
Дъщеря ми вчера беше с хрема и дращене в гърлото. Тази сутрин ходи на тест-отрицателен, бърз. В 11 часа вече имаше температура 37,6 и силно главоболие. Каза че лаборанта взел пробата хоризонтално, а не вертикално нагоре(обяснение да видиш).... Та нещо не му вярвам на тоя тест(не че искам да е положителен) и взех от аптеката сега слюнчест. Чудя се днес ли да го правим или да изчакаме утре....

# 34 941
Изчакайте според мен. При мен позитивира на 3-ти ден от симптоми.

# 34 942
  • София
Дъщеря ми вчера беше с хрема и дращене в гърлото. Тази сутрин ходи на тест-отрицателен, бърз. В 11 часа вече имаше температура 37,6 и силно главоболие. Каза че лаборанта взел пробата хоризонтално, а не вертикално нагоре(обяснение да видиш).... Та нещо не му вярвам на тоя тест(не че искам да е положителен) и взех от аптеката сега слюнчест. Чудя се днес ли да го правим или да изчакаме утре....

Имам горе-долу същите симптоми в момента, без температура и главоболие. Вчера дращене на гърло, през нощта се засили и протече от носа към гърлото и болката в гърлото се засили. Сутринта домашен тест - отрицателен. Носът протебе бистро и кихам. Гърлото се успокои. Нищо не съм пила от вчера, освен джинджифил с лимон и един аспирин протект снощи. Боледувала съм от ковид преди година, леко. Ще се наблюдавам, но един приятел също има дращене и хрема и е с отрицателен тест в лаборатория.

# 34 943
Вчера течеше носа като вода и кихаше също.. Днес температурата и главоболието обаче ме притесниха

# 34 944
Вики, можеш, но тя си има давност ваксината, изчакай малко. Сега си защитена. Преди Коледа иди.
Девичка, дай пак за давността 😂 Нали съм оглупяла след ковидно, не вдянах какво ми речи. За давността не разбрах какво имаш в предвид. Мислех днес да взема час в обедната почивка, но ще изчакам в такъв случай. Тъкмо днес петък, ако ме събори в нас ще съм два дена. Но няма да е днес явно.

# 34 945
С.А. с какъв уред мерите сатурацията? При ММ в къщи показваше 96-97 в болницата 83-86. Тогава му правиха и скенер и се видя колко са засегнати дробовете.

Даде ни го пулмоложката. Меря и моята за сравнение, при мен показва 98, така че смятам е достоверен.

# 34 946
И аз съм така, изтръпването е през ноща обаче. Месец и половина след оздравяване съм.

Да попитам мога ли да отида и да се ваксинирам така? Температура, хрема и кашлица нямам. Сякаш не ми се чакат 3 месеца. Сега и празници идват, предпоставки за разболяване на ново колкото щеш. Не ми се чака и за да не лепна някой грип или настинка и айде пак чакай.
Защо бързаш с ваксината, та ти си точно все едно след ваксина, разболяването ще те пази поне три месеца напред.

# 34 947
  • Варна
Здравейте,
И аз с официално + пср тест от 27.10
Симптомите са ми от 21-22.10. Първи домашен + на 24.10
Снимка имам направена. ЛЛ ми изписа 2 антибиотик, витамини и антистенокардин. Днес спирам антибиотика пия го от 27.10. по предписания на ЛЛ.
Много ме тресе вече параноя. Едно такова чувство на обреченост. Ясно е че нищо не е ясно с този вирус, но дали пика за влошаване е отминал при мен. Сега ЛЛ трябва да каже на 10. 11или на 9.11 ми изтича карантината. Тези от Рзи ми звъняха но не разбрах.

# 34 948
  • София
Вчера течеше носа като вода и кихаше също.. Днес температурата и главоболието обаче ме притесниха

Била ли е болна от ковид?

# 34 949

Била ли е болна от ковид?
Не. Миналата година с баща й бяхме по това време. Тя и брат й бяха с температури за ден два но отрицателни. Миналия месец правихме за антитела, на децата липсваха.

Общи условия

Активация на акаунт