Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 337 918
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 35 040
  • При семейството си
Баща ми вече 12 ден е в болница, 10 дни на кислород постоянно. Уж е по-добре, но за изписване не става дума. Този кислород се отразява и негативно на организма по някакъв начин предполагам, не знам просто какво ни чака. Информация няма, вдигат телефона в отделението, но до лекар не мога да се доредя, а сестрите не дават информация, за да не подведели.

Нашите болници и персонал, в повечето случаи и преди Ковид бяха така.
Кураж, наш познат беше 14 дни на кислород, после около месец вкъщи пак на кислород. Вече е добре.

# 35 041
Malu18, ваксините не вкарват вирус на хората. Няма причина да се притесняваш за кучето.
Тази жена е била заразена въпреки ваксината, а не от ваксината.

Мими, кураж, ще се подобри баща ти! Heart

П.П. На днешната дата, преди 1 година, беше моят сблъсък с КОВИД. Disappointed

# 35 042
Ти не си имала никакъв сблъсък, доколкото си спомням.
А иначе - какво съвпадение.

# 35 043
Аз предполагам, че човек може да се пристрасти към кислорода и да не полага усилия. Затова като бях в болницата и като почнах да се оправям всеки ден си намалявах по-малко кислорода. Сама го правех (видях как става). Лекарите само ми сменяха маските с по-лек вариант и накрая бях на минимума. Така след изписването минах изобщо без кислород вкъщи.

# 35 044
Кислорода не действа негативно, дори напротив...подобрява функционирането на организма...пристрастяване не съм чула да се получава!

# 35 045
  • тук и там
Аз пък констатирах,че не мога да се смея..Уж нищо ми няма,добре се чувствам-обаче в момента в който започна да се смея,и започвам да кашлям ужасно, едва си поемам въздух.Тъпото е че не кашлям вече уж.Не знам защо смехът провокира и  преминава в кашлица.Сигурно съм първата с такова оплакване ,но-факт.Като пост ковид оплакване ли да го приема,не знам.Днес направо помислих,че ще се задуша когато смехът ми премина в кашлица..

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 00:06 от Kaisia

# 35 046
Ти не си имала никакъв сблъсък, доколкото си спомням.
А иначе - какво съвпадение.

Поне се изолирах.

# 35 047
  • Пловдив
И на мен ми се случва. Чак започвам да се задавям.

# 35 048
Уффф, това с кученцето и  жената, дето е починала, защото мъжът и се е ваксинирал и с това си негово действие я заразил, ми дойде малко в повече. Логично би било да е някаква шега, обаче съфорумката на няколко пъти е влязла в обяснителен режим, за да изкаже притесненията си. Така че - не, не ми е смешно. РИве ми се...

# 35 049
Ами... рИвете си!

# 35 050
Аз пък констатирах,че не мога да се смея..Уж нищо ми няма,добре се чувствам-обаче в момента в който започна да се смея,и започвам да кашлям ужасно, едва си поемам въздух.Тъпото е че не кашлям вече уж.Не знам защо смехът провокира и  преминава в кашлица.Сигурно съм първата с такова оплакване ,но-факт.Като пост ковид оплакване ли да го приема,не знам.Днес направо помислих,че ще се задуша когато смехът ми премина в кашлица..
Смях, говорене по телефон… все така почвам кашлиците аз. Иначе мога да стоя и да гледам филм 3 часа без да си отворя устата. Стана ли от дивана обаче да се разбутам и почвам задуха.

# 35 051
Не се подигравайте на Malu18, все пак,  въпреки всичко се е ваксинирала.
Malu18, няма как да предадеш нещо нито на кученцето, нито на близките ти. Просто във ваксината няма вирус, има отпечатък от частичка от вируса, тя няма как да заразява.
Гледай да се пазиш, колкото досега, или повече докато не минат две седмици от втората ваксина. Това е опасен период, защото някои хора още след първата отпускат мерките, а де факто защита нямат. Така се случват много заразявания.

# 35 052
Malu18, не се притеснявайте за домашния си любимец. Кучета и котки не могат да се заразят с Ковид, нито те да заразят вас.
Като след ваксина не сте опасна за никого, освен, ако междувременно не се заразите с Ковид(не от ваксината, а въпреки нея, от някой носител на зараза).
Жената за която говорите не се е заразила от ваксината на мъжа си. Заразила се е от някой заразоносител извън семейството, ако никой във семейството не е имал симптоми и не е бил болен от Ковид. Мъжа и може да е проявил ваксинална реакция, но това не е зараза. Зараза е, ако време след ваксината прояви Ковид симптоми, което ще означава, че между двете ваксини някъде се е заразил.
Не се тревожете, гледайте си кученцето и се пазете между двете дози на ваксината, носете маска, ползвайте дезинфектанти, мийте ръцете, пийте топли течности, не се събирайте с много хора и стойте на дистанция. Всичко ще е наред. Няма нужда да се изолирате от семейството си и от домашния си любимец.

# 35 053
Животните не боледуват. Доказано. Котаракът ми беше нон стоп в лицето докато бях болна и нищо му нямаше. Относно ваксините и мен ме уплаши случай с разболяване след ваксина и фатален край при единия. Двама съпрузи, които се разболяха на 11 ден след АЗ. Писала съм в темата за този случай.

# 35 054
Вече писах тук и получих отговори, но пак да питам нещо. Вторник ми свършва карантината, аз съм с отлична сатурация, но на моменти шзтръпвам цялата и трудно дишам, а в други едвам поемам въздух. Това при Дексаметазон по 3 на ден... Антибиотик вземам от пет дни.
Чудя се рано ли е за снимка на белия дроб днес?

Общи условия

Активация на акаунт