Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 308 730
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 50 220
Не е противопоказен вит. Ц, но и няма полза особена. А и ампулите са форма за венозно приложение, която не е предназначена за прием по друг начин.

За слюнчените тестове - направих такъв на мъжа ми, тежко болен от делта, няколко часа преди да го приемат в болница - ей така за спорта. Отрицателен. Там вече антигенният с бъркане си беше +.

# 50 221
Не е мит за вит. С. Не се препоръчваше и лекарите избягваха да го изписват, защото вит.С съсирва кръвта, а ковид предизвиква тромбози. Особено при старите варианти имаше доста тромбози. Затова се следеше и Д-димер.  Май при омикрон тромбозите не са така изявени, поне аз не съм срещала да споделят.

# 50 222
Механизмът на тромбозите при ковид 19 е различен. И е даже напротив - изпробвани са високи дози вит. Ц, включително венозно, при тежко болни в отделенията. Резултатите не са еднозначни откъм полза, но и повишена тромботичност не се наблюдава.

Ето кратък обзор, актуализиран преди по-малко от месец.
https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/therapies/supplements/vitamin-c/

И едно от клиничните проучвания, дет' го фалят.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8708699/

# 50 223
Ето я надеждността на тестовете със слюнка:
Скрит текст:
Боледуването е във втората си половина, левият тест е от стандартните, с вземане на проба от гърлото и носа, десният е направен няколко часа по-късно - слюнчен. Експериментът не е много чист, защото не са направени веднага един след друг(не беше идеята да се прави експеримент, а нещо не ми се дават пари просто за спорта). Все пак ми се струва, че няколко часа са малко прибързан срок за такова пълно изчистване от вируса. Аз лично повече не бих купила тест със слюнка.
Със слюнчести тестове позитивираха децата ми през януари и юни. Доста направих, все положителни си излизаха. Обаче миналата седмица боледува голямата ми дъщеря, накарах я да направи от "моите" тестове, съвсем отрицателен е бил.

# 50 224
  • София
Ние също сме сравнявали двата теста преди време от чисто любопитство, но и двата показаха положителен резултат.
Може би при вас количеството антигени вече е било малко и вторият не го е отчел.

По повод тестовете за антитела - направих си в cibalab, там вече си показа наличие 220BAU. Явно домашните тестове тези не ги засичат.

# 50 225
  • Бургас
Не е противопоказен вит. Ц, но и няма полза особена. А и ампулите са форма за венозно приложение, която не е предназначена за прием по друг начин.

Продават се ампули за пиене, които не се прилагат венозно.

# 50 226
Има действително ампули дето не са за инжекции, така и не разбрах защо толкова хора ги купуват и си ги търсят. Но пък докато има търсене, ще си се продават, защо не. Но пък и този витамин се разтваря във вода и ако трябват по-високи дози по-добре да не е наведнъж за деня или да е буфериран за продължително освобождаване. Иначе част от него не върши нищо освен че създава още малко работа бъбреците да го изкарат... Това важи и за разтворимите и за небуферираните таблетки с по половин-един грам де, не само за ампулите.

# 50 227
Те може да са по 1 грам, но колко ли се усвоява от организма....
Ако няма дозировка предписана от лекар, мисля че е най добре да се следва предписанието на производитела.

# 50 228
  • Бургас
Ами то си има различни "разфасовки" - по 100, 200, 500мг

# 50 229
Това казвам и аз, такова количество наведнъж не може се усвои, изхвърля се доста от него.
Но се купуват много, та съответно и си се продават много. Пари никой производител не отказва, все пак.

# 50 230
Преди месец и нещо изкарах Омикрон. Днес ми поставиха диагноза - синдром на замръзналото рамо. Не съм от хората, които за всяка болежка изкарват Ковид виновен, но тъй като докато бях болна имах силни болки в гърба и рамената, да попитам възможно ли е да има връзка? Не съм имала и нямам травми, не съм се преуморявала, не съм вдигала тежко, каквито са най - честите причини за този синдром и никога не съм имала подобни проблеми.

# 50 231
  • тук-там
Ако следите колко голям и сериозен става проблемът постковид, сама ще приемете въпроса си за реторичен

# 50 232
Здравейте, януари месец изкарах ковид.От тогава съм с храчки и не мога да ги изчистя, без кашлица съм.Някакъв съвет какво да изследвам за тях? Личният лекар не ми обърна внимание,щяло да мине.Рентген на бял дроб правих 3 пъти, излиза чист.

# 50 233
Здравейте. В неделя почувствах много силни болки в кръста и вечерта вдигнах висока температура. В понеделник продължих с високата температура и болките и не можех да стана от леглото. Във вторник отидох да си направя изследвания, които бяха нормални освен CRP-то , което беше 10, 5 при референтни градици до 5. Личната, понеже бързаше и на крак ми прегледа изследванията каза да започна да пия Авирон. Вечерта започнах лека кашлица и запушен нос, като болките в мускулите е ставите продължиха. В сряда отидох и си направих тест, който излезна положителен. Обадих се на личната, защото нямаше часове и и обясних ситуацията. Тя каза да си взимам Авирона и да пия  витамин С 1000 и аспирин протект и ако се влоша да и се обадя. Днес продължавам да поддържам температура в диапазона 37,1 -37,3, кашлям малко, отделям малко храчки и ставните и мускулни болки продължават. Въпросите са ми  - Как да разбера дали се влошавам или не и след колко дни температурата е индикация за притеснение.

# 50 234
Влошаване на състоянието обичайно е субективно, но обективен признак например е ако в началото Т е била 37.3, а след няколко дена вече е 38.7. Или гърлото ви боли още повече, започнали сте много дълбоко да кашляте и т.н.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 20:45 от brumm

Общи условия

Активация на акаунт