Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 308 785
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 50 250
Стига диагнозата да е правилната.

# 50 251
  • Под сянката на разлистените кактуси
Абе общо взето, каквато и да е диагнозата, стероидите ще помогнат, защото успокояват възпалението. И за бурсит, и за защипан нерв. Не съм им особен почитател, но болката е ужасна, знам от собствен опит

# 50 252
И аз бях убедена, че съм за невролог, а не ортопед, но с моята ЛЛ не може да се спори. Надявам се поне наистина лечението да е правилно и да помогне, че като чета как трябвало да минат чак година - две за да почне да се " размразява " това рамо и лошо ми става.  Първо Ковид и антибиотици, после грип и антибиотици, сега пък това и кортикостероиди, имунната ми система е леш сигурно вече. Взех си днес живи витамини да пия.
Болката вчера беше ужасна, а и самото състояние да не можеш да се облечеш и да си вържеш косата, и изобще всички такива най - елементарни и ежедневни неща ме стресна много и ме накара да се почувствам като полуинвалид.

# 50 253
Читав чакръкчия й трябва, ама нейсе. Хубаво, че не са предложили операция.

Не очаквах такова предложение от теб. Освен лекар, мануален терапевт, не е добре самозвани "специалисти" да се занимават с наместване.А в нейния случай няма какво да се намества.

От 20 години страдам от лумбалгия, само квалифициран лекар ме лекува и никога не ми е изписвала КС. НСПВС, Милгама Н, Мидокалм и нещо за болки, което обикновено гледам да не пия. Плюс физиотерапия като опашка.

# 50 254
Е, всеки има различни проблеми и оттам различни гледни точки.
Жена ми преди десет години не можеше да си ползва дясната ръка, пълна слабост имаше. Без да е дълъг ковид. Един вълшебник я оправи с пет курса терапия - масажи, освобождаване на нерв и каквото и да било там, а ортопедите предлагаха операция. По начало тези са най-ненадеждните специалисти от лекарите.
И скенер трябва, не рентген.

# 50 255
  • София
Аз препоръчвам Боуен терапия, особено като допълнение към вече назначено лечение.

# 50 256
Жената е била на лекар, поставена й е диагноза от специалист, назначено е лечение, но експертите в бг мама предлагат чакръкчия? Хайде малко по-сериозно, моля.

# 50 257
stefani^, много мнения има, ще се влюча и аз с моя опит. Според мен, не е причината в Ковид. Доста честа е тази диагноза ( точно замръзнало рамо!), за жени около и малко над 40.
Минах през това и е точно както го описваш- никакво движение не може да се направи с ръката, нито да се вдигне нещо, нито да се облечеш, да си закопчаеш сутиена, да се вдигне нагоре ръката... на тази страна не може да се спи и т.н.
При мен продължи няколко месеца, и аз бях при ортопед, със снимки и с изследвания.
При мен лечението беше успешно след приема на КС, орално.
Никакви чакръкчии, масажи и пр! Търпение и успех ти желая.

# 50 258
  • Под сянката на разлистените кактуси
Читав чакръкчия й трябва, ама нейсе. Хубаво, че не са предложили операция.

Не очаквах такова предложение от теб. Освен лекар, мануален терапевт, не е добре самозвани "специалисти" да се занимават с наместване.А в нейния случай няма какво да се намества.

От 20 години страдам от лумбалгия, само квалифициран лекар ме лекува и никога не ми е изписвала КС. НСПВС, Милгама Н, Мидокалм и нещо за болки, което обикновено гледам да не пия. Плюс физиотерапия като опашка.

DeVa, при тебе е хронично, най-вероятно се дължи на дегенеративни промени в прешлените и наистина не ти трябват стероиди. Те са за моментно обостряне от защипване или възпаление

# 50 259

Скрит текст:

Преди месец и нещо изкарах Омикрон. Днес ми поставиха диагноза - синдром на замръзналото рамо. Не съм от хората, които за всяка болежка изкарват Ковид виновен, но тъй като докато бях болна имах силни болки в гърба и рамената, да попитам възможно ли е да има връзка? Не съм имала и нямам травми, не съм се преуморявала, не съм вдигала тежко, каквито са най - честите причини за този синдром и никога не съм имала подобни проблеми.
А какви са ви оплакванията?
Ужасни болки в дясното рамо и ръка. Особено през нощта. Невъзможност за изпъване на ръката встрани и извиване назад. Не мога да се обличам и събличам сама, не мога да отида нормално до тоалетна, не мога да отворя една бутилка и въобще всичко, което изисква дори и лек натиск е непостижимо в момента. Страшно е, не знаех за съществуването на такова нещо.
Преди месец и нещо изкарах Омикрон. Днес ми поставиха диагноза - синдром на замръзналото рамо. Не съм от хората, които за всяка болежка изкарват Ковид виновен, но тъй като докато бях болна имах силни болки в гърба и рамената, да попитам възможно ли е да има връзка? Не съм имала и нямам травми, не съм се преуморявала, не съм вдигала тежко, каквито са най - честите причини за този синдром и никога не съм имала подобни проблеми.
Преди два месеца изкарах ковид. И аз съм с болки в рамото и врата от тогава. От няколко дни рамото е съвсем зле.
Какво Ви изписаха като лечение за рамото?
Изписаха ми коктейл от инжекции. Една в засегнатото рамо и 4 мускулни в дупето. Запомних 2 от тях - Дексаметазон и Милгама, другите трябва да ги видя. След седмица ще ги повторим.

Боже все едно аз съм го писала. Мисля че е следствие от омикрон, който изкарахме безсимптомно октомври началото заради бустера. Рамото ми е зле, а по принцип лявото ми е прецакано а не дясното . Нощем много боли, трудно се обличам, трудно въртя ръката, боли като местя назад. Някакво възпаление предполагам . Мажа с волтарен и тендивал. Няма да пиа диклопроизводни заради положението със стомаха. Чакам да се оправи уж. Ужас е този ковид...

# 50 260
Чета листовките и ги спазвам. Да кажем, така, по-дипломатично, че на различните хората са им удобни различни начини на тестване. Тук неприятното беше, че нямало от другите в аптеката, та получих този(за пръв и последен път). Вече така съм се обиграла с тестовете с клечките, че дори не изкарвам сълзи в очите. Показаха + още с първите едва забележими симптоми.
Според мен е можело да използвате и проба от носа/гърлото с такъв тест, те засичат едно и също.

Здравейте, януари месец изкарах ковид.От тогава съм с храчки и не мога да ги изчистя, без кашлица съм.Някакъв съвет какво да изследвам за тях? Личният лекар не ми обърна внимание,щяло да мине.Рентген на бял дроб правих 3 пъти, излиза чист.
Ако имате заден секрет може той да разкашля. Тогава оправете носа, аз лично с антибиотични капки го оправям и хомеовокс (ако е суха кашлицата).

Взех си днес живи витамини да пия.
Болката вчера беше ужасна, а и самото състояние да не можеш да се облечеш и да си вържеш косата, и изобще всички такива най - елементарни и ежедневни неща ме стресна много и ме накара да се почувствам като полуинвалид.
Пробвайте да мажете с волтарен/ анестезол или подобни два пъти на ден.

# 50 261
Не мога да разбера защо за всяко оплакване търсите причината в прекаран Ковид. Аз боледувах преди месец и нещо от Омикрон,доказано с тест. Три дни температура,гадене,световъртеж. Леко мина,въпреки,че не съм ваксинирана. Година преди боледуването чупих ключица и до момента на разболяването имах болки в рамото,особено нощем,спейки на тази страна. Направи ми впечатление,че още с разболяването ,болката изчезна,нямах и в ставите,както се случва при други. И досега е така,болката е изчезнала.Та сега да кажа ли,че Омикрон излекува рамото ми?! Естествено,не. Просто някои неща в организма си се случват и без причина Ковид.

# 50 262
И аз имах проблеми с ръката преди Ковид. След спане на неудобен диван, сутринта не можех да си помръдна ръката. Доста време мина докато се оправи напълно.

# 50 263
Е, ако се оправи нещо, разбира се е добре. Ама ако се влоши по време и не се повлиява, естествено, че Ковид е виновен.
Няма как да е друг виновникът, след като по време на боледуването ми изведнъж получих неочакван проблем със ставите - ужасни болки 12 дена, не можех да ходя. В същото време се оказа и увреда на нервите на долните крайници, на десния почти нямах рефлекси, още остана замайването. Е, че кой друг да е виновен, след като точно с тези неща се сблъсквам ей така случайно по време на Ковид !?!?!

# 50 264
Особено след като явно не само на мен се случват ставни проблеми след Ковид изводът сам си се получава. Иначе ако бях само аз, тогава вероятно възрастта щеше да е по-очевадно то обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт