Това не ми харесва а на вас?

• 8 016
  • 151
  •   1
Отговори
# 60
  • на плажа
  Аз нямам още детенце, но мисля бъдещия тати да си го жаля, защото като гледам как се трепе и гледа да ми е добре, то поне един спокоен сън да му осигуря. Сигурна съм, че ще участва в грижите, защото той има детенце и знае как е. Малко спам - голяма сладурана е и много ми е мъчно, че не съм я виждала вече две седмици Sad. Така ми се иска и аз вече да имам детенце!

# 61
  • Варна
И за мен не е нормално. Какво значи - той работи?  Shocked Аз не работя ли? По ця ден, 24 часа с бебето вкъщи? Плюс това, да подредя, да изчистя и да сготвя. И да изглеждам добре. Ааа, моля, моля. Детето е общо, ако е искал да спи непробудно, да не се е женил и да не е създавал дете. Това е положението.

Абсолютно съгласна Peace

# 62
   Нашичкия големия не беше ревливо бебе и спеше по цели нощи! Имало е и случаи да се буди ако не му е добре и тогава с татито сме се редували! Не се е случвало мъж ми да спи в другата стая! Сега с малкия ще видим как ще е, но ако е по - ревлив може би ще пращам мъж ми някои вечери да спи при големия, за да се наспива, че много тежко изживява недоспиването  Mr. Green!

# 63
  • Там където е семейството ми
При нас няма такова нещо.Децата са както и мои така и негови и грижите за тях са и на двамата.Малко ми е неудобно да го кажа но аз вечер никога не съм ставала,ако някое от децата се събуди, къде от кошмар къде за водичка. BlushВсе мъж ми става. Simple Smile
Въпреки,че работата му е натоварена по цял ден сума народ му виси на главата все за нещо,случва се и често да пътува на дълги разстояния,но никога не е казал "Аз съм изморен ти стани да дадеш вода на детето". Simple Smile

# 64
  • Варна
Защото в България все още раждането и кърменето е приоритет на жената. Доколкото ми е известно и в други страни. След като майката трябва да го накърми, какъв е смисълът да се буди и таткото?

Няма смисъл. Ама ако детето плаче защото му никнат зъбки, или има колики, и просто трябва да го гушнеш и да го полюлееш - таткото може да се включи нали?

# 65
Никога няма да се съглася на това. Искал е да има дете, ще го гледа както и майката. Какво значи да спи на спокойствие, а майката няма ли нужда от същото.

# 66
  • София-Лагера
Ние си лягаме в разли4ни стаи,даже и малкия да не е при нас.Ако някой нещо иска отива на гости при другия. Grinning Аз на климатик не мога да спя.А той иска да му е хладно.И да ви кажа свикнах си и ми е добре да се шира сама на спалнята.Не виждам какво ви у4удва ако някой не спи при жена си.На малкия откакто му избиха  кътниците спи при мен,защото на мен ми е по лесно.Сега той си спи в креват4ето аз на спалнята а таткото в другата стая. Hug

# 67
  • ПАЗАРДЖИК
И аз не мога да разбера какво толкова чудно има. Защо се правят такива трагедии, за семейни проблеми и не знам какво си. И както беше казала една мама в една друга тема, защо да не е нормално да гушнеш и успокоиш детето си през нощта? За мен е огромно удоволствие да се грижа за децата си и не ми пречи да ги успокоявам и през нощта, когато имат нужда от това. Дори и да имаше някой друг желание, едва ли бих могла да си лежа спокойно и да си спя, като знам, че детенцето ми е будно и тревожно. По-добре бих се чувствала ако съм до него.

# 68
Ние си лягаме в разли4ни стаи,даже и малкия да не е при нас.Ако някой нещо иска отива на гости при другия. Grinning Аз на климатик не мога да спя.А той иска да му е хладно.И да ви кажа свикнах си и ми е добре да се шира сама на спалнята.Не виждам какво ви у4удва ако някой не спи при жена си.На малкия откакто му избиха  кътниците спи при мен,защото на мен ми е по лесно.Сега той си спи в креват4ето аз на спалнята а таткото в другата стая. Hug

Няма лошо! Важното е лИбоФ да има!  Heart Eyes  Hug

# 69
Нашия тати се включва.Не е проблем той да гушне малката и да я успокой.

# 70
 Бебчо не спи при мен,таткото също Mr. GreenВсички спим в една стая,но всеки на своето легло.През нощта ставам само аз,таткото спи(изяще ме сега),обикновенно бебчо се буди за цица.И аз като petjah,не мога да си спя спокойно,като знам,че бебчо е буден не мога и не искам  друг да се грижи за детето ми.А това,че спим на отделни легла изобщо не влияе на семейният ни живот  Wink

# 71
Аз съм съгласна че е общо наблюдение и на мен така ми се струва че е остатък от някаква си стара традиция когато само мъжът е работел и жената си е стояла в къщи и съм го виждала и съм се чудела... Естествено има и причини когато таткото работи различни смени или по 10-12 часа, но тенденцията си е там колкото и искаме да покажем индивидуални причини и случаи и личности. Все пак форума не е цяла БГ LaughingПомислете по глобално LaughingПо скоро форума ще е изключението от правилото. За американците, това което пак ми прави впечатление-болшинството, отбелязвам болшинството с което аз лично съм се сблъсквала е че помагат много и стават и приспиват и всичко, но детето от началото ако имат възможност и наи-малката е в друга стая. И така е и в книгите им и така ги възпитават. Просто отношението е различно, не знам как да го обясня-повечето БГ татковци се притесняват даже при самото раждане да са и много малко от тях прерязват пъпната връв, американците да има как да снимат всичко гледат отвсякъде, режат и не им пука и казват че е наи-върховния момент, даже на секцио стоят от другата страна на платното. Това ми са впечатленията от американци които са ми колеги, познати с които съм говорила и става въпрос за белите родени тук от няколко поколения американци. Много случаи има в които таткото си гледа детето а мама е на командировка. А и кърменето стои по друг начин тук-рядко са жените които ще кърмят директно, по скоро си има цяла теория и като работи болшинството кърмят сигурно месец и после помпа и шише (но това е друга тема). Така че таткото си става за шишето като поп LaughingВъобще американците за които ви говоря боготворят децата не само собствените си - всички.  не казвам че БГ татковци не са такива-те като че ли се променят след като имат дете, но болшинството не обръща и внимание на децата преди да имат собствено и да е по така отраснало не съсвем бебе и това си е факт-може би така сме възпитани, такива са ни традициите  - знам ли newsm78 А различните стаи-всеки си има причина, някои няма -това няма значение. Въпроса е че тези цитати май- бяха извадени от тема от която трябва да се прочете всичко и аз искрено бих го "ритнала" силно таткото в тази тема Mr. Green

естествено и аз съм изключение Laughing

# 72
И на мен не ми харесва да съм по 24 часа на работа в денонощието , но го правя. Защо ли? Ако не стана просто няма кой друг да стане. Таткото спи отделно отдавна - през деня е на работа, а през нощта прави проекти до малките часове и като заспи и с кран не мога да го вдигна.
Та така - едното го кърмя,  а другото го е страх от тъмното...

Ама дет се вика туй да ни е проблема - да сме живи и здрави, няма да се развеждам засега Mr. Green

# 73
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Не е практика, но го има.
За моето семейство не мога да го приема, ако някога стане, ще го определя като сериозен проблем.

П.П. От раждането на София, когато тя се събуди нощем, става само той.
И при нас е така.

# 74

Това с изнасянето в другата стая да се наспя го правя аз в къщи. Друг е въпросът, че когато Габ ревне, мъжът ми, дето е при него не го чува  Shocked и аз от другата стая ставам да видя какво става....Най-редовно виждам как детето вече пищи, а мъжът ми даже не се е събудил  #Crazy

Не е практика, но го има.
За моето семейство не мога да го приема, ако някога стане, ще го определя като сериозен проблем.

П.П. От раждането на София, когато тя се събуди нощем, става само той.
И при нас е така.

Моят мъж има и нощни смени и когато е уморен, нито чува, нито вижда какво става около него. Как го прави не знам, но даже му завиждам, че е такъв пън. Аз не мога. Докато детето е шумнало и аз вече съм станала да видя какво става  Tired

Общи условия

Активация на акаунт