Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 396

• 37 192
  • 738
  •   1
Отговори
# 150

Лека и спокойна нощ!

# 151
Добро утро и хубав ден! Инициализирам се, че положението е без изменение 🙂
Бъдете здрави 🙏

# 152
  • Пловдив

#останиВтемата #останиВкъщи

Здравейте и добро утро.
Първият герой на Енгин, с който се запознахме и настоящият.
Честит празник на съседите - Ден на националния суверенитет и Празник на детето.
Успешен четвъртък на всички.

# 153

Добро утро момичета Two Hearts
Спокоен да е ден четвъртък!
Днес компания ще ни прави Даахан.
Да пием кафе и към задачите за днес!

Скрит текст:

# 154
#останиВтемата #останиВкъщи

Добро утро момичета.
Слънчев и усмихнат ден. Бъдете здрави и се пазете.

Четвъртък е.

Хубав и спокоен ден на всички.

# 155
  • Пловдив

https://www.instagram.com/p/B_T-q5uDYzn/

Нашата Берен/Мелек е доста активна в акаунта си в инстаграм.
Днес честити 100 годишнината от суверинитета на страната си и деня на детето.

На 23 април отбелязваме световния ден на книгата и авторското право.
Очкваме и новия разказ на Енгин.

# 156

Един сериал - три визии на Енгин.
Актьор, който експериментира със визията си заради героя, чиято история ни представя.
Адмирации!
Стойностен човек, който не си работи работата, а просто живее в нея.
Даахан си остава моя/наша болка...
При Тек "МСП"  - беше същото, но някак мога да се върна и да го гледам отново.
Обаче за Даахан - все още ме боли. Дори и сега докато търсих подходящите снимки - гърлото ме стегна...

Прехвърлям се от Даахан на Санджар. Досега само мъка и с него. Разбирам каква е идеята на СЦ за образа му, разбирам и Енгин защо е приел да ни покаже/разкаже историята на Санджар. Разбирам също така, че чрез образите на Наре, Санджар и  Гедиз, както и на всички останали искат да ни покажат лицата на определени  групи в социума на съседите. Взаимоотношенията вътре в семейството, в социалния кръг, в обществото като цяло. Възпитанието, образованието,социално и материално положение,  влиянието на житейската среда и най-вече на традициите.
Санджар и Наре - толкова различни във всичко това.
Наре и Гедиз - по-скоро близки /и за нуждите на сценария/.
Санджар и Гедиз - приятели и бизнес-партньори, които се допълват. Да видим как ще продължи най-вече приятелството.
Останалите - Халисе и  Атике - майките, които би трябвало да обичат, разбират, уважават и подкрепят децата си. Да, ама - не. И двете са обърнати повече към комшулука и какво ще кажат хората, отколкото към децата си и техните чувства.
Съвсем различна е обаче Рафика, въпреки, че и тя в името на благото/богатството на децата си скрива истини и действа нечестно.
Братята - Неждет и Яхя. За тях какво да кажа? Не мога да ги сложа съвсем на един кантар, защото Неждет си е леко глуповат по принцип, но може и да маскира по този начин един хитър, пресметлив и алчен човек - тепърва ще видим. Яхя - цял живот на втори план и чувството му за подценяване сега ще премине в друга посока с цел да се докаже. Той в никакъв случай не е глупав, но е много наивен.
 Сестрите - Мюге и Зехра. Тук симпатиите ми печели Зехра. Но и двете са носителки на ново отношение към мъжа/брата в семейството.
Останаха Каврук и Гюлсие - уж приети като родни в семейството, но все пак със статут на слуги.
Каврук е подвластен на традициите и тази му примиреност направо си ме дразни, докато Гюлсие е носителка на бунтарството и на правдата. Тя не се страхува открито да се опълчи на когото и да било и да му каже истината в очите.
Ейшен и Дуду - две клюкарки. Придават някакъв типично селски колорит, но са си типичните тарикатки.
Дудуто за да се издигне в службата  лъже и маже пред "патрона" Яхя и  му прави плоски комплименти.Готова и на любовна афера, заради една кола и конак...
Кой остана - Менекше. Честно казано започвам да си мисля, че накрая ще я изкарат жертва и нея. Жертва на обществото в което живее. Абстрахирам се от това, че има отвратителен и злобен характер. Какво знаем  - омъжи се с ЧК , което е нейното единствено богатство и чест на семейството, което е крайно бедно. Тя е поискана за снаха в Ефеоглу - не се е натресла самичка. Изпълнява това, което каже мъжът/братът в семейството - а знаем, че той за 5 гроша повече ще я продаде на този който ги даде.
Отиде съвсем по традициите - на бял кон, с 2 камили чеиз и прочие. Беше послушна снаха, искаше от законния си мъж дете. Дотук нищо осъдително - много момичета при съседите са в същото положение като нейното, дори по-лошо, защото  не всички са омъжени в богати семейства. Мнозина отиват в семейства където се отнасят лошо с тях.
Не съм свидетел на това, но ако не е така -  защо във всички техни сериали все едно и също представят - омъжени без любов и съгласие. Цял живот - слугиня и машина за деца.
Обаче тук - при Менекшето СЦ добавят лошотията и злобата .
Затова си мисля, че образът ѝ ще завие към неблагоприятна за нея посока.

Какво ще се случи  по-нататък в историята на Санджар и Наре, защото това е тяхната история  - предстои да видим.
Дали "добрите" ще останат  такива до края? Знаете кои имам предвид.
Дали  родителите /включвам и посланика/ ще проумеят кое е добро за децата им?
Дали Санджар ще успее да се пребори за любовта  си или ще остане "окован" в стари традиции...
Ще чакаме... 

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 11:29 от Марта_49

# 157
Привет,момичета 😊
Марта,много ми хареса поста ти ,прозира оптимизъм за отношенията на Наре и Санджар,което безкрайно ме радва.😘😘😘
Скрит текст:
Днес в колата чух,че в летните месеци респираторните проблеми изчезват,така че дръжте се ,малко остана.В съседна Турция,където климата е още по-топъл ,може би ще се справят по-бързо.Нищо чудно да започнат снимки май ,юни и да не почиват лятото,не се знае дали няма да има втори ковид есента.Дори се очаква😒😒😒...
...и все пак днес е слънчево и ние скоро ще се спускаме по кривата на вируса,обедена съм.
Относно Санджар и Наре,оптимист съм до край,вярвам в любовта им ,дано повярват в нея и те самите.

# 158
  • Пловдив

Южна Корея - Перу.

Децата и детското в Енгин.
Децата - персонажи в проектите му, страхотно му се получават.
Детското в Енгин - присъства почти във всяка разказана, написана от него история.

Марта, напиши нещо и за Елван.
Посоката й е - справедливостта преди всичко.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 13:01 от mariana51

# 159

Дари Two Hearts Не ме хвали много-много, защото моя "оптимизъм"  е пожелателен. Аз до последно ще съм си песимист за Наре и Санджар... И ще ти кажа защо. Санджар има силно развито чувство за справедливост - по тази причина той ще остане с Менекшето и с детето което тя ще роди. Т.е. какво развитие ще имат отношенията му с Наре. Традицията го задължи да направи Менекше своя жена / а да не припомням, че и ината му в пъти повече/. Права е Наре в едно и това ще му тегне над главата като остър меч - ха е посмял да я надигне малко и ще се обезглави сам. "В деня, когато едва стана баща на дъщеря ми... правиш дете на друга жена. За гневно дете, което не мисли за последствията на постъпките си - прошка нямам."
Не зная какво трябва да се случи и Санджар да може  да "излезе" с достойнство от тази ситуация.

Наре е свободна, той е обвързаният. Тя си остава мечтата и блянът за нещо  ново, красиво и прекрасно... А той ще си остане окован във вечната традиция, здраво свързан със семейството - добро, лошо негово е.
Пак се сещам и за това което беше писала Хуля Вурал още в началото за любовта на Наре и Санджар. Звучеше доста двузначно. Любовта, като да си с човека когото обичаш и любовта, като да я имаш, но да я "пропуснеш" да мине покрай теб.
Санджар направи това. За мен има двама Санджар - един в миналото и един в настоящето.
В миналото той направи грешка - знаем причината, знаем последствията. Аз като зрител го разбрах и му простих.
В настоящето - ами той продължи да прави грешки и за тях, аз като зрител съм му сърдита и колкото и да не ми се иска да го кажа, но наистина прошка няма да има... 

И тук ще спра, защото моето мнение е различно от на всички в темата.
Но за да завърша и то оптимистично, както на всеки му се иска да чете - Наре трябва да "погледне" историята през очите на Санджар, но тя на този етап не желае да го направи. Много по-лесно ѝ е да си има Гедиз до себе си.
Ако тя разбере Санджар, може би ще направи усилие да спаси любовта им /ако всъщност го обича истински де/. Защото дотук действията ѝ граничат с тези на финото отмъщение.
Е, дотук с моя оптимизъм... Не ме хвалете повече...

Мариянка Two Hearts  какво да кажа за Елван. Елван търпи едно развитие, което е хубаво. Ама в началото каква беше - харесала си богата свекърва, живееше си живота, дрънкаше сто гривни по ръцете... А и няма да забравя как се радваше, че Санджар аби е довел "работата" с  Менекшете докрая - просташки и елементарно...
Да, сега е при същата тази Наре и е против  злобарката Менекше, ама къде беше още в началото  и да бъде на страната на правдата? Но е добре, че се осъзна и разбра, че парите и имането не струват нищо, ако няма уважение и любов.  Много бързо някак влезе в "отбора" на Наре и застана да защитава любовта на Санджар пред Гедиз. Ама се радваше, че Санджар е ******* Менекше. Вижда нещата каквито са наистина - ама някак постфактум.
Санджар и той.  Сто пъти каза, че не иска дете от Менекше - ама я "сколасал" работата. Идва ми - ей-така отвътре... Ама няма да променя нищо.

Освен ако, СЦ  ненапразно са го накарали да го каже... Айдаааа, пак се върнах на Санджар.
Оффф, не ме подкачайте за него, че бях позабравила колко съм му се ядосала... Сега се сетих отново и настроението ми се счупи... Дори мониторът ми взе да  гледа лошо 
..................................................................
Я, да завърша наистина оптимистично... Да си пожелаем пак да можем догодина да посетим Истанбул и да се насладим на тази красота...
Искам пак да ида...

# 160
  • Пловдив

Домъчня ми и за маслиновата горичка.
Ще чакаме новата реколта...

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 16:33 от mariana51

# 161
Новина от днес.

Едип Тепели (Каврук) ще става татко. Да му е честито.

# 162
  • Пловдив

https://www.instagram.com/p/B_Uj09vgxNa/

kami999, допълвам новината с актуална снимка от инстаграма на Едип/Каврук: "Целунах те детето ни."
Съпругата му го е доостригала.

# 163
  • Pleven, Bulgaria
Привет.Как сте,момичета?Как ,добре ли я карате?.....
Марта,съгласна съм с всичко,което си изложила.Това е твоето мнение,ти така виждаш нещата и няма нужда да ги украсяваш,за да ги кажеш.Нали за това сме тук,да си споделяме кой какво мисли....Ако бяхме еднакви,нямаше да сме хора.....
Всъщност,мислим еднакво,дори очакванията ни са еднакви.Просто аз например предпочитам да гледам по-светло и позитивно на нещата,а ти -да ги наречеш с истинските им имена,аз хвърча в облаците,а ти здраво стъпваш по земята.Но няма нищо лошо,щом и двете обичаме Енгин,а и Санджар,разбира се,колкото и да му се ядосваме.Аз гледам от маслина,ти от мачта,мисля,че беше....затова виждаме различно.....
Винаги съм вярвала,че като чета или гледам нещо,някаква поука или извод трябва да си извлека.Защо е такова заглавието?Защо се случи това или онова?Защо завърши така или онака?Вярвам и сега,че ще видим положителното развитие на нещата,въпреки тъмнината,в която са обвити в момента нашите герои.Вярвам,че ще успеят да се разберат един друг,да си кажат истината,да се изслушат,да се чуят един друг.......и да си простят.Били са влюбени като деца и младежи,мразили са се със същата страст,с която са се обичали,но безразлични никога не са си станали.Огънят тлее и чака да лумне отново с пълна сила.Всички оправдават Гедиз,че не може да командва чувствата си.Влюбил се е ,сърцето не може да се насилва.Ами да,съгласна съм.А Наре и Санджар могат ли да заповядват върху сърцата си?Не,разбира се.Санджар нищо не знаеше за случилото се с Наре,риташе и тропаше с крака като разбеснял се бик,ама викаше "Ти си моята....."Е,не може да го каже,знае,че няма това право,но тя завинаги ще бъде неговата жена,на този и на онзи свят.Така ,както Менекше и със сто трика в джоба,няма да бъде такава.А Наре?Не каза ли тя самата,че търси възможност да го оправдае,въпреки всичките години на "омраза"?Тя също не знае какво се е случило със Санджар през тези години.И ние не знаем,но ни загатнаха,че нищо добро.....За да се превърне в закоравял,твърдоглав,суров мъж от доверчиво момче,през какво е минал?Ще видим,длъжни са да ни покажат.С каквито и думи да облича чувствата си,той е нейният Санджар,затова се опита с голи ръце да изтрие от дървото надписа.Брачната нощ я рани право в сърцето,но нарани и него.
Ще се осъзнаят,ще се пречистят,ще се преродят,ще претърпят промени,ще станат по-добри,но ще са заедно.
Любовта побеждава винаги,нали?
Бъдете здрави,момичета!
Бинка Михова е страхотна.Всичките и снимки и колажи си прибирам,невероятни са!

Ох,ама как красиво обича и целува Енгин на екрана.Липсва ми това в сериала.....И си го чакам,ама с нетърпение!
Вярно,вирус,вирус,ама като се сетя как сме въздишали по една игра на ръцете само или поглед в предишните проекти.......Нещо такова да видя,ще съм щастлива.Винаги има начини....
Редактирам се,защото не бях видяла постовете на Ками и Марианка и хубавата новина.Честито на Едип Тепели!Дано всичко мине добре и да им се роди здравичко и весело детенце!И на Енгин му е време....

# 164
Здравейте,

Да се обадя и аз.Hug

Момичета, Hearts

Общи условия

Активация на акаунт