Отговори
# 615
  • София
Данделион, да някои хора броят и школи за състезателни задачи за "курсове". Просто не са толкова запознати, чули, че някой си ходел на курсове и до там. Затова като се пише, че някъде децата ходели на курсове, а уж училището било добро е добре да се получи повече информация за какви точно курсове иде реч.

# 616
  • в страната на чудесата
Да питам а колко деца преподава въпросната май матеева и ВСИЧКИ ли деца, на които тя преподава ходят на уроци. Или поне половината?

# 617
Наскоро ми споделиха за дете, много силен математик, с отличия от състезания и оли, което се записало на курс по мат.за НВО. Ходило 1 месец и се отказало, защото нивото било много ниско.
Мисълта ми е, че дори родителите на това дете очевидно са се подлъгали по общата мания за курсове в седми клас.
Аз както си живеех спокойно доскоро, говорих с няколко майки и определено започна да се прокрадва червейче на съмнение.
Един от проблемите на матурите е, че борбата в горния сегмент може да се реши от разни дреболии, които сигурно се  ошлайфват на курсове.

# 618
  • В офиса
Със сигурност въпросния формат ще го упражнят до безкрай.
Моето дете няма да ходи на частни уроци, въпреки че по БЕЛ оценките са около и под средните за класа.

# 619
  • София
не е до подвеждане. Курс за НВО и курс за състезание са две различни неща, защото се гонят различни цели и форматът е тотално различен. НВО е много рисковано за децата, които са супердобре и ходят по олимпиади, защото могат да се подхлъзнат по "нивото е много ниско, много е лесно", и тук една точка по невнимание, там две по невнимание и накрая резултатът е надолу за невнимание. То е като разликата в спритна и маратона.

# 620
  • София
Завърших НПМГ, добре ми беше матматиката и подготовката и въпреки всичко отидох на един курс за кандидатстване в СУ. Не че не сме лицей и не ни обучаваха 12 клас специално, ама аз да видя.
В 7ми клас бях най-добрата по математика от моето училище (не го казвам нескромно, но ходих по състезания, печелих доста от тях, а на Олимпиадите само аз стигах до Републикански), познайте - ходих на уроци по математика, с цел да ме научат да описвам задачите както се искат (тогава не беше тест, а няколко задачи).
Пак в 7ми клас ходих и на уроци по български, но там беше за попълване на знания. Учителката ни по БЕЛ в училище не беше добра и това лъсна веднага. Личен опит ми е, първо лице, разиката е огромна дали ще попълваш знания или ще те научат някои и друг трик за формата на изпизпита. Почти всеки родител, който познавам се  презастрахова с някои и друг курс поне.

НикоТ, не ти прави чест, че споменаваш имена и то не със сигурност. Макар че се опитах да открия такава в колектива на Света София или изобщо и единствената, която намерих по математика с тази фамилия е от Варна.

# 621
  • София
Извинявам се, но не беше ли против правилата на форума да се оповестяват лични данни за някое лице в какъвто и да е контекст?

# 622
  • София
Не знам дали е против правилата, но със сигурност е проява на лош вкус.

# 623
  • София
Абе правите се само, щото не стига, че ви е смотано училището и се работи под такава преса, че децата ходят на психолози, ами и на частни уроци е налага. Bowtie

# 624
  • София
Я трай, че и твоето училище е тръгнало по нанадолнището като СС Joy

# 625
  • София
Откак Mr. Big Short  е започнал да пише в тази тема, през ден преминаваме във "възпитателен" режим. Таман да спреш да функционираш на режим "мама",  преминавайки на "бело" (вино), и изведнъж, йок...

# 626
  • в страната на чудесата
Шарки, имаме си тема за бело Wink
Тук обсъждаме ЧУ и вече стафа - поименно и лично.
Simple Smile

# 627
  • в белята
Здравейте,
Интересуваме дали тук има родители на деца 3-4 клас в Изи.Да разкажат малко повече може и на лс.Интересува ме като учат цял ден ,после трябва ли да се пишат домашни вечерта или има седмична домашна ,която се предава всеки понеделник например.Трябва да се преместим в София и да преместя детето ,затова издирвам подходящо училище.

# 628
  • София
В начален курс мисля, че няма ЧУ в което да дават домашни през седмицата. Евентуално някъде по изключение може да се случи някой път.

# 629

Общи условия

Активация на акаунт