Каква кафемашина бихте ми препоръчали? - тема 2

• 51 135
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Много кофти случка. Ако вече ви е страх, аз бих си взела някаква машина без пара (тази пара ако не се лъжа я има само ако има приставка за капучино? ) Ако пък пия капучино, ще си взема допълнително каничка за рязпенване на млякото.

# 526
Kristaline, намажете изгореното с ацербин, освен ако раните не са дълбоки.

# 527
Благодаря ви за споделеното. Ще се опитам да си запазя тази. Разбирам, че за този бюджет не може да се намери добра явно. А може ли още един въпрос- какво ви е мнението за меленето на кафе? Не визирам вкусови качества, а как се отразява това на машината и има ли въобще значение при равни други условия купешко или смляко е по- добре?

# 528
А може ли още един въпрос- какво ви е мнението за меленето на кафе? Не визирам вкусови качества, а как се отразява това на машината и има ли въобще значение при равни други условия купешко или смляко е по- добре?

На машината и е все едно, и пясък да и сложиш в цедката (за ръчка говорим, нали?), ще изкара нещо отдолу. Меленето е изцяло въпрос на вкусови качества. И кое е по-добро е трудно да се каже. Ако имаш от най-простите мелачки с остриета фабрично смляно кафе е по-добро, поне в началото след отваряне на пакета. Ако имаш и качествен буркан с херметично затваряне и по-дълго ще е добро. От друга страна фабрично смляното кафе съвсем не е задължително да е оптималното за твоята машина и твоя вкус и затова да с мелиш сама е по-добре. Но пак с евтина мелачка не можеш да регулираш едрината на смилане. Значи ако си с проста мелачка най-добре е с тестове да си намериш оптималното смляно кафе.

# 529
  • София
Аз си досмилам купешко мляно кафе. Играчка си е, но сухУ дупИ риба ни иаде!
В най-лошия случай, закарайте машината обратно в сервиза да ви спрат бутона за парата. Кабелите са с клеми.

# 530
В сервиза ми казаха, че бутонът за парата не може да бъде изключен... Както и да е. Някой ден като прежаля повече пари за машина отново ще разсъждавам....

# 531
Бутона може да се елиминира и то лесно, използването на кафемелачка е от много голямо значение, непосредствено преди екстракцията.

# 532
Здравейте!
Наскоро пих кафе от капсула на тази марка:Richard,и много ми допадна вкуса.Опаковката на капсулата беше черна цвят.
Някой купувал  ли е такова кафе на зърна?
В сайта цените са доста високи,но много искам да пробвам дали си заслужава?

# 533
Ами пробвай. Нашите вкусове със сигурност ще са различни и надали ще има значение. Важното е на теб какво ти допада.
Преди да купиш, сигурно можеш да дегустираш в магазина.

# 534
Моля, препоръчайте ми машина за еспресо до около 300лв, държа единствено да прави добро кафе.

# 535
За тези пари Дедика.

# 536
Предварително се извинявам, ако това не е правилната тема. Препоръчайте ми кафемелачка до 200 лв., която може да се регулира степента на смилане според начина на приготвяне на кафето. Благодаря предварително!

# 537
Аз ползвам тази:
https://strela.bg/kafemelachka-delonghi-kg79-110-w.html

Доволна съм. В нета и намират само един кусур - не можела да докара супер ситно смилане, но самата аз даже изобщо не меля на най-ситната степен и нямам проблем в това отношение. За моята кафемашина си е екстра. А и в интернет циркулират някакви чалъми как можело лесно да се модифицира да мели още по-ситно.
Шумничка е, ама за кратко е все пак. Иначе е много лека и компактна и лесно се вади и прибира от шкафа. Последното е много важно за мен лично - не я искам и нея все отгоре. Контейнерчето със смляно кафе леко праши като го вадиш, ама се свиква как да се прави. Тези, които мелят направо в цедката, са и скъпи, и големи, и тежки.

П.П. Виж си все пак ревютата в нета, без да забравяш, че искаш ЕВТИНА машинка. Иначе може да се окаже, че търсиш ревю на количка за теб в Автобилд, а те ти казват, че не струва особено, понеже е скучна за каране - не става за дрифт и е под 250 коня Wink

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 17:52 от Черна станция

# 538
Здравейте,
Вкъщи сме с неспресо капсули, и докато работехме в офис, за инцидентно кафе биваше.
Откакто сме хоум офис, пием доста кафе, и освен че ми е гадно на вкус - ми е доста скъпо.

Решила съм да си вземем машина с дози, защото много мразя да се занимавам с мляно кафе.

В офиса имаме La Piccola и много ми харесва кафето от нея, но контрйнера й за вода се поддържа много трудно. Отвора е малък, и като бръкна да го измия от лигавия слой си издирам ръцете.

Може ли да препоръчате машинка, която достъчно силно притиска дозата, но е по-удобен контейнер за вода.

# 539
  • Sofia
Вчера получих като подарък “изненада” тази кафемашина 🤨
Скрит текст:
...мразя изненадите 😤
Не ми харесва изобщо кафето,късо или дълго-не става както аз го обичам ,с плътен каймак...
Имах Делонги тревизо с крема диск/още я имам,но нещо не работи/ за 1/3 сума от тази модернизираната 😡

Започнах да се замислям за подмяна с такава по мой избор 🤔
От Технополис е купена.
Дали биха ми я подменили и моля за препоръки за машина с крема диск?

Общи условия

Активация на акаунт