Нещо смешно, което децата казаха - 12 тема

• 78 571
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
"По света и у нас" става на 61 г. Момчето ме пита: - След колко години ще е на 100 г.
Аз: - След 39 г. Ти тогава ще си на 46.
Той. - Леле, колко далеч. А ти на колко ще си? Всъщност ти тогава ще си починала.

ПС. Честит празник на БНТ и на "По света и у нас". Току-виж съм доживяла до 100-ия им юбилей. И да разказвам как 80-те са новите 40 Simple Smile

ПС. И моето искаше да жени за мен преди 3-4 г., ама вече не ще.

# 571
  • София
Вашите поне са момчета. Моето момиче когато беше 3-4-годишно искаше да се ОМЪЖИ за мен. 😄

# 572
-Мамо, ти се ожени за тате. А аз ще се оженя за Васко/едно приятелче, от градинита/.
-Ааа, не, аз Васко за зет не го искам. Много е палав.
-Спокойно мамо, спокойно, той ще внимава.

# 573
  • София
Обяснявам на ММ какво съм прочела в БГ мама и баткото:
 - Ние с Лъчи ще гледаме в бегИ мама как се правят самолетчета и ще си правим.
 Предполагам е има предвид пинтерест и отвръщам:
 - Беге мама?
А той:
 - Беги мама - идвай мама.

# 574
Вчера се прибира от градина и нещо ми се подсмихва под мустак.Питам какво има,как е минал денят,пак в отговор получавам само широка усмивка!Накрая се реши бегло да разкаже:
-Мамо,днес в градината се целунах!
-В смисъл?
-Дойде при мен едно момиче и поиска да се целунем по устните!
-Как така,нали знаеш,че целувките само по бузката са разрешени,може сега детето да се оплаче на някой,много си малък за такива целувки!
-Няма бе мамо,тя сама поиска,пък и ние вече сме големи,аз съм на 7,тя е на 5,ама знаеш ли колко по-голяма изглежда! Joy
Сега понеже са в сборни групи,още на втория ден в който влезе в новата група ми заяви,че момичетата го дърпали да го водят при Петя,за да се оженят,ама той не искал !🙉🙈🙊

# 575
  • Варна
Скрит текст:
-Мамо, ти се ожени за тате. А аз ще се оженя за Васко/едно приятелче, от градинита/.
-Ааа, не, аз Васко за зет не го искам. Много е палав.
-Спокойно мамо, спокойно, той ще внимава.

Много е добро момчето, а свекървата каква е - истинско злато. Grinning

Скрит текст:
Моят син се казва Васко.

# 576
От днес.
-Мамо, много ми е скучно за тате.
На гости сме при свеки. Баща й не е с нас.
Поправих я, че се казва, че й е мъчно.
Въобще кога се научиха децата на 4 да казват, че им е скучно. Аз затова мрънках на майка ми чак в прогимназията. 😀

# 577
  • Пловдив
Ооо, и моята започна да казва, че и е скучно, някъде около 4-5. В правилния смисъл. И на мен ми се вижда раничко за скука, но... днешните явно са така. Wink

# 578
Мисля, че скуката е полезна за децата.
Днешните не скучаят, защото имат тв, комп, телефон, тоест, непрекъснато са в развлекателен режим.
Скуката подтиква детето към творчество. Като няма какво да прави, ще се огледа, ще вземе книжка, ще нарисува нещо, ще изрязва и лепи, ще шие дрешки за куклата...

Теодосий Теодосиев казва, че ако родителите дават на детето си телефон, все едно му дават марихуана.
Не знам, може би е прекалено радикален, но има нещо вярно в думите му.

Та нека има малко скука. В здравословни дози. Simple Smile

# 579
Моят е на 3 и половина,отдавна ми казва че му е скучно,но го прави на лигня,когато иска да се включа в игрите му.Скоро не се е изцепвал с нещо смешно,почти говори правилно вече и понякога такива дълбокомислени изречения вкарва,че се чудя с дете ли говоря.Прабаба му е болна и ходихме на гости миналата седмица да я видим.Взе една лъжица да я преглежда и вика "Аз съм доктор,ще излекувам баба и ще се грижа за нея докато оздравее".И двете ревнахме....

# 580
  • Пловдив
Моят 3-годишен каза, че това на количката в Кауфланд, което се пъха в другата количка на мястото на монетата, е флашка.

# 581
От днес.
-Мамо, много ми е скучно за тате.
На гости сме при свеки. Баща й не е с нас.
Поправих я, че се казва, че й е мъчно.
Въобще кога се научиха децата на 4 да казват, че им е скучно. Аз затова мрънках на майка ми чак в прогимназията. 😀

На руски изразът „скучаю по тебе“ означава „липсваш ми“, „тъгувам по теб“. Та не се е объркало много детето. Simple Smile

# 582
  • Sofia
Колата е на ремонт. Детето (3г.) пита при Данчето ли. Ние се чудим кое е това Данче, обясняваме, че монтьорите в сервиза са мъже. Детето настоява за Данчето. Баща й я разпитва, става ясно, че Данчето е Фандъкова, щото нали тя ги прави ремонтите... Smile
Има си логика дребното.

# 583
  • София
С мъжа ми учим децата да играят шах. Изведнъж с едно рязко движение на ръчичките, децата събориха фигурите на земята. Дъщеря ми (9 г.): Опааа, царят падна и се удари!

# 584
Синчето днеска към директорката на яслата:"Шефке, много те обичам!" И както й било криво, всичко й минало, така разправяла на ММ 😆

Общи условия

Активация на акаунт