Нещо смешно, което децата казаха - 12 тема

• 78 857
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Дребчо почна да говори за себе си в трето лице, просто за забавление. Онзи ден му сипвам боб, който принципно обича. Поглежда паничката и отсича : “Този човек не иска да яде боб!”

# 541
  • София
- Мамо, К. са го приели в географското училище.
- Какво училище? Няма географско училище.
В разговор с майка му на приятелчето разбирам, че К. е приет в хореографското училище.

# 542
Пътуваме, и съм връчила на малката /7 г./ една малка бутилка вода. След около половин час търси друга вода. Питам: Цялото шише ли изпи?, а тя отговаря: Не, първо изпих половината, а след това и другата половина.

# 543
  • София
Да знаеш да не пипаш бели камъни, защото не да камъни, а изсъхнало ако.

- Мамо, кажи на всички да не ми подаряват рокли за рождения ден.
- Защо?
- Защото много обичам рокли!

След известно уточняване стана ясно, че е имала предвид да й се подаряват рокли и по други поводи, да не е само за рождения ден.

# 544
Един малко неадекватен разговор със синчето ми (на 3г.):
- Мама, няма ли да плачеш?
- Сега не, защо трябва да плача?
- Защото не слушаш!
- Кого, тебе ли?
--Да!
Допълвам: имам татуировка на ръката, малкият вчера ми казва: мамо, одраскала си се с флумастер! 😄

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 07:00 от *JustMamma*

# 545
Повръщам си аз периодично покрай бременността и синковеца заяви,че е така защото ям храни,които не са по вкуса на бебето!😜

# 546

Малкия ме наблюдава как обличам едни домашни шорти и коментира- Мама сложи големите гащи😁

# 547
  • Варна
Дядо му много пострада от COVID-19. Буквално живее втори живот човекът с всички тежки поражения. Отиваме със сина ми да го видим, а дребното се страхува. Казвам му: - Спокойно, дядо ти вече е добре. Няма количка, няма проходилка, ще е почти същият дядо, който познаваш. Той: - Добре. А тая крокодилка за какво е?

------------
И един поздрав за живеещите във Видин.

Гледаме времето. Дават, че температурите във Видин ще са много високи. Момчето ми казва:
- Аууу, хората там ще станат на кебапчета.

# 548
Вчера бяхме на разходка на Паничище. Мъжът ми обяснява на сина ни (4г), ето тука се пързаляхме зимата. Съответно стигаме мястото и малкия ме поглежда с въпроса - Мамо, взе ли ми шейната...

# 549
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Снощи дребния носи някакви играчки, подава ми ги с думите "Моля те, прибери ми ги в твоята торбичка"!
Аз "Това е дамска чанта, ще ме извиняваш"!

Катери се по мен - "Гушни ме, гушни ме", аз си държа телефона, той "С две ръце ме гушни, гушкане с телефон не е гушкане" Grinning

# 550
  • София
Миналата седмица гледахме филма за Соник, а днес моят син се сетил за песента и ме помоли да му я пусна.
След час си играе в стаята и чувам, че нещо пее. Текстът беше ''пъс пис пъс ама цел... '', вместо '' first things first i'ma say.. ''.

# 551
Оле, и моите си насосват както им дойде текстове на песните. И български, и английски, ..., У нас бая кавъри се вихрят 🌞

# 552
  • Пловдив
При нас "дни и нощи, зная, ти над мен си бдяла", когато беше малка дъщерята, беше: "цели дни и нощи стигнахме до Бяла" (не знам дали Бяла е с малка буква, или с главна, ама с главна ми звучи по-добре).
Имаше и някакъв щъркел, който "ще пътува на СофИна", тоест за чужбина, ама явно леко повлияно от София, и така ни остана вкъщи изразът "на Софина" за "в чужбина".

# 553
  • Варна
Моето момче много се запали по Европейското и през цялото време симпатизираше за Англия. Вече 3 дни страда, че не са победили. Снощи чувам, че реве в другата стая. Отивам при него и го питам какво става. А той:
- Гледам повторението на финала и се надявах друго да повторят и Италия да спечели, но не....

-------------
Европейското не му излиза от главата. Чувам го, че си говори. - Италианците след 3 г. ще се пенсионират и на следващото първенство Англия ще спечели.

-----------
Понеже дядо му тези дни беше рожденик, се сетих за стара случка. Момчето ми беше на 3-4 г.
Аз: - Дядо ти днес има рожден ден.
Той: - На кой батут ще го празнува?

# 554
Купих на дъщеря ми, която е на 4.5 г., играчка и книжка. Когато се прибрахме и казвам, че парите ми са свършили, заради нейните покупки, а тя ми отговаря - " Всички пари ли свършиха, защо не плати с карта?"

Общи условия

Активация на акаунт