На море в Турция - тема 67

• 63 721
  • 799
  •   1
Отговори
# 600
Ofi, ние сме с Емералд от 17 юни, каэаха да се свържа с тях на 29 май и отложиха датата эа доплащане на 02 юни. Турция обявила ли е, че отваря сухопътната граница с България и от кога?

Ние сме с друга агенция, но вероятно и вие можете да смените датата по свое желание срещу административна такса. Нашата е 20 лв. на човек.

# 601
  • София
Ofi, ние сме с Емералд от 17 юни, каэаха да се свържа с тях на 29 май и отложиха датата эа доплащане на 02 юни. Турция обявила ли е, че отваря сухопътната граница с България и от кога?
Аа това е добре, дано и на нас предложат поне отлагане на доплащането - поне ваучера да е за сумата на капарото, не за цялата сума.

# 602
Да, при эатворена граница не трябва да искат доплащане.
Варненец, нито дума эа българо-турската граница, надявам се след Байряма да обявят нещо.

# 603
  • Варна
Турция днес има почти 1 000 нови заболели и туризма в момента явно не им е в акъла.Ясно е , че и Байряма е голяма загадка какво ще стане .Ясно е , че юни Турция няма да се отвори за международен туризъм , а и с това ограничение за автобусните превози допълнително усложнява. Да молим пак Халим и Ani_iv да ни дават актуална информация Simple Smile

# 604
  • ВАРНА
Турското правителство удължи затварянето на летищата!
Първоначалният срок з отваряне само на летище Истанбул от 28 май за вътрешни полети се измества на 4 юни.  
 Международните полети отново само от летище Истанбул пък се се възстановяват след 10 юни.  
 Курортните летища Милас/Бодрум/ и Даламан/Фетхие/ ще бъдат затворени за международни полети до 20 юни поне!

За сухоземните граници никаква информация за туристи откога?!
  По всичко личи че Турция ще е заключена за туристи до 20-25 юни поне.

Междувременно от 1 юни се очаква на всички международни летища преди качване на борда да бъде замерване температурата на пътника и ако е над 38 градуса да бъде връщан!

# 605
  • Някъде в Европа...
Пишете имената на агенциите, когато споделяте че не ви дават варианти за връщане на пари и не сте доволни. Нека всичко е видимо, тук четат много хора и повярвайте ми, публичността и обществения натиск работи. С големи 2 вериги съм имала проблеми и след гневен статус във фейсбук са били разрешавани, за да не създавам лош имидж и да не вдигам много шум. А аз мога да вдигна шум до небето. Пишете ги кои са с имена, и агентите които ви мотаят кои са. Нека се види в тази тема, която има над 35 000 преглеждания към момента.
Аз писах и преди - Караджъ турс. Пиша на мейла, даден в сайта им и оттам получавам отговорите..
В тази връзка: (понеже нашите турагенти го използваха като основен аргумент за отказване на възможността за възстановяване на суми - доста коментари съм виждала от такива в групите във фейса):
https://www.21hoteliers.com/news/tui-predstavi-onlajn-instrument … a-s-klientite-si/

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 13:09 от AIR

# 606
Намерих иэискванията эа сертифициране на хотелите: https://www.tga.gov.tr/healthy-tourism-certification-criterias/

Детски площадки и съоръжения няма да работят. Храненето е коментирано.

# 607

Това е чатът ми с нашата агенция.
Ние сме от 04.07 в Кушадасъ с наш транспорт

# 608
  • София
Пишете имената на агенциите, когато споделяте че не ви дават варианти за връщане на пари и не сте доволни. Нека всичко е видимо, тук четат много хора и повярвайте ми, публичността и обществения натиск работи. С големи 2 вериги съм имала проблеми и след гневен статус във фейсбук са били разрешавани, за да не създавам лош имидж и да не вдигам много шум. А аз мога да вдигна шум до небето. Пишете ги кои са с имена, и агентите които ви мотаят кои са. Нека се види в тази тема, която има над 35 000 преглеждания към момента.
Аз писах и преди - Караджъ турс. Пиша на мейла, даден в сайта им и оттам получавам отговорите..
В тази връзка: (понеже нашите турагенти го използваха като основен аргумент за отказване на възможността за възстановяване на суми - доста коментари съм виждала от такива в групите във фейса):
https://www.21hoteliers.com/news/tui-predstavi-onlajn-instrument … a-s-klientite-si/

След като се спомена пак нашият любим ТО, да кажа и аз докъде стигнахме, надявам се да няма драми по-нататък Simple Smile Получавам аз двата варианта, отлагане за септември и ваучер за до 2022, пиша един километричен отговор с аргументи защо очаквам и вариант връщане на пари и хоп, кратък отговор в този дух - добре, щом не сте съгласни с нашите варианти, ще ви върнем парите в законоустановения срок до 12 месеца. АМИ не можеше ли предварително да ми дадете и този вариант, щом така или иначе ще се съгласите, щото няма къде да ходите?! Оставят у хората усещането, че всякак се опитват да те преметнат, ей така, ако мине номерът...
Благодарна съм на хората, които пишат тук, защото аз иначе нямаше да знам за всички новости и щях да мисля кой от тъпите им варианти да избера.

# 609
  • София
Включвам се, отново само за да успокоя членовете на групата, които имат притеснения за реализация на пътуването си. Ситуациата в Турция се нормализира, вчера са открити нови 961 вирусоносители и са излекувани 1003 болни. Както още в началото на моите постове информирах, тук в Турция има план за действие и справяне с кризата  с Корона вируса още от началото. Има промяна в този план, която се отнася само за местните туристи. Беше обявено, че за Рамазан Байрам хотелите ще работят и хората ще могат да ги посещават и да празнуват там. В последните 2-3 седмици този план беше, леко променен, именно заради Празникът се прецени, че няма да бъде добре хората да имат свободни контакти - да пътуват, да гостуват, да се събират и т.н. Поради тази причина от утре - 23.05.2020г. до вторник - 26.05.2020г. в цяла Турция /не само в определени градове /както беше до сега/, в цялата страна ще бъде наложена карантина.
Иначе и в тези дни започнаха да отварят определени хотели за местните туристи, тези които следят ФБ-групите са видяли може би клипчето от Риксос Белек, има и по-малки бутикови хотели, които посрещат гости. Сертифицирането на по-голяма част от хотелите вече е преключило. И вероятно след Рамазан Байрам ще започнат да посрещат гости, на този етап - само местни. За чужди туристи това ще се случи с 99,9% сигурност от 15.06.2020г. По принцип от 01.06.2020г. се очаква "нормалният" живот да бъде възстановен напълно, като се спазва изискването за социална дистанция от 1,5 - 2м.
Всички услуги, които са предлагали хотелите до сега, ще продължат да ги предлагат - имаше информация, че СПА зони, вътрешни байсени и фитнеси няма да робатят - но, вече е сигурно, че ще работят. Децката анимация също ще я има и ще се ползват всички съоражения. Беше създаден съвет от педагози, спортни треньори, психолози и др., които да разработят занимателни занятия, игри и програма за децата в децките градини, съгласно "новите социални условия", точно тези нови схеми и указания ще бъдат използвани и от аниматорите в хотелите.
Както вече подчертах няколко пъти - границите на Турция с европейските държави България и Гърция са затворени за пътувания с цел туризъм от Турската държава. Те ще бъдат отворени, когато обяви турското правитество, повече от сигурно е, че това ще се случи от 15.06.2020г.
Бих искала да ви споделя, че вчера беше отворена в Истанбул най-голямата болница в Европа - https://bnr.bg/varna/post/101280249?forceFullVersion=1. Като виждам какво се прави тук и то по време на криза и икономическа и здравна, не мога да си представя какво би било, ако нямаше тези проблеми. Хубави и усмихнати почивни дни на всички. Вярвайте и не се съмнявайте, че ще изживеете чудестни дни в турските хотели, освен това ще имате и един допълнителен бонус, че хотелите ще бъдат натоварени само на 50-60% от капацитетите си. Което ме навежда на мисълта да предупредя, тази година да не залагате на възможността да бъдете "по-рано" настанени, защото има изискване след напускане на хотелската стая от туристи, тя да бъде 12 часа неизползвана.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 19:03 от Ani_iv

# 610
Благодаря, Ani_iv, и весели праэници!

Наистна 5 дни промяна в плана не е нищо, но е хубаво да се энае навреме.

Друго не схващам - как хотелите ще са пълни на 50%? Предполагам са били продадени поне на 80-90%? И дали ще пускат всякакви чужденци - например руснаци и англичани?

# 611
  • София
Благодаря, Ani_iv, и весели праэници!

Наистна 5 дни промяна в плана не е нищо, но е хубаво да се энае навреме.

Друго не схващам - как хотелите ще са пълни на 50%? Предполагам са били продадени поне на 80-90%? И дали ще пускат всякакви чужденци - например руснаци и англичани?
50% е категорично изискване. Аз предполагам, че този процент ще бъде достигнат и реален, защото има откази от напарвени резервации, освен това достъпа на чужди граждани ще бъде редуциран и след 15.06.2020г., гости от Русия и Англия на този етап няма да бъдат посрещани поне до 15.07.2020, а по-вероятно да бъде до 01.08.2020г. /поне такива са коментарите на специалистите/. Но, дори след тези дати ще се наблюдава ситуацията с разпространението на вируса във всяка отделна държава за да се преценява достъпя на нейни граждани до турските хотели. Задължително ще бъде тестването с PCR-тестове на вход в Турция, още на самите гранични пунктове, които ще бъдат безплатни за пътуващите.

# 612
  • Sofia
Ani_iv, много благодаря за изчерпателната и изключително полезна информация, която ни даваш!

Хубава вечер и дано по-бързо се оправят нещата при вас! Simple Smile
Бъди здрава и се пази! 🤗

# 613
  • Някъде в Европа...
.  pyari  , въпросът е от кога ще счетат началото на 12-те месеца. На мен последно ми твърдят, че от 14.06, защото дотогава били затворени...Вече 3 дни си разменяме мейли по този въпрос..
Ani_iv, благодарности за информацията...

# 614
  • София
На мен споразумениато ми е от деня, в който отидох в агенцията и го подписах. На 18 май беше. AIR, тези те баламосват.

Общи условия

Активация на акаунт