Парфюмни размисли и страсти - 240

• 47 304
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
И аз благодаря за питонската информация:)

# 451
  • Пловдив
Бихте ли ми казали къде мога да проверя някой парфюм реформулиран ли е и кога?

# 452
Съмнявам се някъде да има точна информация. Ще си издадат тайничките. Може би само парфюмеристите могат да кажат с точност къде какво е пипано. Гледах едно видео на Aaron Terrence Hughes  (много ми харесват ревютата му!) и той обясняваше, че най-честата причина да се заменят съставки (обикновено с нови синтетични съединения) е, че все повече стари и познати съставки влизат в забранени списъци за ползване, заради нови изследвания за вредно въздействие или алергии. Естествено и фактора цена на суровината играе. Но и самия процес на легализиране и безопасност на парфюма, изисква всичко да е не на 100%, ами 1000% безобидно. ЕС специално са толкова стриктни в това отношение...при най-малко съмнение-бан на съставката.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 20:21 от tuali

# 453
  • Пловдив
В такъв случай може ли някой да каже този дали е реформулиран. Знам, че не е от най - обсъжданите в темата, но ми е важно. Може би някоя от вас знае.
https://www.ebay.com/itm/MARC-JACOBS-DAISY-EAU-DE-TOILETTE-SPRAY … fd1f2c6%7Ciid%3A1

# 454
Момичета и момчета,  дайте да направим група на "Анонимните парфюмохолици " , тая работа с намаленията излиза от контрол ...Sunglasses

Брайтче .. Да допълня отговора  , че пропуснах в съобщението. Paris -Riviera е много хубав цитрусов и, цветен..Отначало за мен е Нероли- доста,  портокал,   сочен червен грейпфрут,  може би мандарини.. После идват белите цвета и не само -жасмин , момина сълза,  фрезия, малко нежна светла роза..Струва ми се , че има и зелени листа мъничко цвят от ирис..
Още се разучаваме..

# 455
  • Sofia
Вече мога да дам и лично мнение за цветната прелест „Cartier Carat“. Започва доста силно като излъчване, което за мен не е най-добрия вариант, защото в работна среда не се толерират силни аромати, но ще внимавам с апликациите. Парфюмът си е  пролетно цветно ухание, отчетливо „звънлив“ флорален акорт, ясно доловими при мен са лалета, нарциси и зюмбюлите, както и наличието на бели цветя. Мощен разноцветен букет, от който се носи едно финно и характерно ухание на цветна свежест и красота. Силно женствен по един деликатен и фин начин и Да определено ми харесва това ухание на пролет, на ефирни цветя, нежност и  свобода.

# 456
  • София
Аз обикновено чета във фрагрантика. Вече първият стринг, който сърчвам, е "reformulat"
Все някой нещо е чул, прочел, пробвал и намерил. После вече търся допълнително.
Че ми писна с реформулациите, това ми е драмата с парфюмите. Laughing

# 457
  • София
Коя ви е любимата градина на Hermes? Мисля, че съм мирисала само Нилската, където долових домат, дотогава не подозирах, че и той участва в парфюми. Останалите от серията са ми непознати, но за сметка на това с много висок рейтинг във Фрагрантика и нелоши цени без опаковка в този сайт. Най-вече се изкушавам от Средиземноморския и градината на покрива. Може ли да споделите отзиви за серията? Благодаря!
https://www.parfumi-shop.net/catalogsearch/result/?q=hermes

# 458
Градините на Hermes са или много обичани, или много силно мразени. Аз спадам към тези, които не ги харесват никак (за щастие на бюджета ми). Та, исках да кажа, че май не са за "на сляпо".

# 459
Защо е офф топик и не ми се ще да нахлувам в разговора.
Скрит текст:
Принципно само ви чета тъй като носът ми е сляп за много от ароматите и нотките им (дотолкова е сляп че за мен l`extase и Ange ou Demon са един и същ аромат). Много ми е интересно осъждането на аромати и кой аромат за какво време е подходящ. Вероятно е обсъждано но ми се искаше да споделя ей това видео https://www.youtube.com/watch?v=FQeNg9uZy9U стори ми се стори доста интересно и се надявам да ви допадне и на вас Blue Heart

# 460
  • Пловдив
Аз обикновено чета във фрагрантика. Вече първият стринг, който сърчвам, е "reformulat"
Все някой нещо е чул, прочел, пробвал и намерил. После вече търся допълнително.
Че ми писна с реформулациите, това ми е драмата с парфюмите. Laughing
Благодаря. Ще се разровя.
Вчера получих Moschino - I love love,  Calvin Klein - Truth, Green tea на Elizabeth Arden, и Dupont - Passenger. Последният харесвам отдавна. Другите са нови за мен, но са типично по мой вкус. Май само Москиното нещо ми е по - сладък. Но ще тествам отделно и ще събирам наблюдения. Доволна съм като цяло.
Честит празник на рожденичката. И честити придобивки на всички ❤

# 461
Познавам всичките Градини. Според мен не са от парфюмите, които са способни да предизвикат чак отвращение и да ги намрази човек. Просто може да не ви харесат, но чак да са гадни - не.
За моя вкус най хубави са Градините на мосю Ли, след тях са Мусоните, които мога да нося. След тях подреждам по поносимост лично от мен - Нилските, Средиземноморските, Покривните.

# 462
Момичета и момчета,  дайте да направим група на "Анонимните парфюмохолици " , тая работа с намаленията излиза от контрол ...Sunglasses

Няма смисъл, безнадеждно е... 😂
Днес поръчах Girl of now. Защо? Не знам.
Дано не съжалявам, имам много бегли положителни спомени от проба, ама не е като да ми е наистина нужен...

# 463
Трябват ми фенове на тубероза, моля, препоръчайте ми аромат с тубероза, който за Вас е най-най!

# 464
Обожавам Градините. Покривната, Ли, Лагуната, Следиземноморската, Нил и накрая Мусоните. Тях не мога да нося често, защото динята ме дразни.

Най най туберози са ми:
Do Son Dyptique  с жасмин е
Carnal Flowers FM
Фракас Пиге
Туй то

Общи условия

Активация на акаунт