Парфюмни размисли и страсти - 240

• 47 247
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Писали сме доста из темата, потърсете. Специално аз, много пъти – да, перфектен е точно за пролет и лято. Ванилията е опитомена, преобладават пудрения ирис и лавандулата в този фланкър. Аз не харесвам оригиналното издание на Mon и за мен само тази версия (Florale) и Intense са носими.

# 511
  • Бургас
Става, той си е пролетно-лятна разкошотия с кристално чисто ухание.Нежен, с една уникална сочност, секси и същевременно с изключително добра трайност, много удобен парфюм и стои много елегантно, абе Герлен.Пръснат по косата е неустоим, прави много хубав цветен шлейф аз го харесвам наравно с Мон едп.За мен там има и много жасмин.

# 512
  • София
Копченце, не си спомням, вероятно съм проспала нещо.
Ами споменах я тази красота при изброяването на кой какво сложил на Великден тук:
Скрит текст:
Христос Возкресе! Бъдете здрави!

Бях вчера с тази пролетна изискана милувка! Красота!

Убеденa бях, че и днес ще съм с него, но..., уви, този свежак ми влезна в ръчичките! Обичам го!

За мен е празничен и тържествен! Носи ми приповдигнато настроение и ме усмихва винаги! Simple Smile

# 513
Днес получих отливките от Брасти, на Давидоф Амбър Бленд- м'че той мъжки уе...Хихи, много е хубав и плътен, но ще иде при половинът.
За мен Fleur Musc for Her Narciso Rodriguez for women - много ми харесва, ще видим как ще се държи на топло.
https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/Un-Jardin-Sur-Le-Toit-11502.html - познала съм, че те ми допадат от градините, освен Мосю Ли и Лагуната. Покривите са ми, хем ме отблъсква нещо (има нещо от Калеш, едно време го имах, но го размених), хем ме кара пак да си завирам носа да душа...Странното в пирамидата, доколкото виждам е само розмаринът, не виждам някакви "извращения" в състава...
Сложили са ми малък комплимент, мостричка от това:
https://www.fragrantica.com/perfume/Replay/Jeans-Spirit-for-Her-12896.html -изненадана съм колко приятно мирише...Не съм го тествала на кожа още, че съм се офъщяла с Градините, но ще го пробвам и ако е траен, може да отнеса някое бутилче.

# 514
Покривите са за мен най-предпочитаните от всички градини. Обаче ми се струва, че Мосю Ли е най-популярен и най-лесен за  харесване, но моята класация е Покривите, Нилските и Средиземноморските.

# 515
Току-що, за пореден път, приютих един Marc Jacobs Decadence, обожавам го... 🥰
Стои прекрасно до още една екстравагантна визия. 😍

# 516
Здравейте момичета! Чета ви редовно, но за първи път пиша в темата. Искам да попитам има ли някаква алтернатива или знаете ли от къде мога да се снабдя с  8 E Jour by Yves Rocher. Беше любим на мама   и ми носи такива хубави спомени за детството. Много ми се иска да го имам. Благодаря на отзовалите се!
Иначе парфюм на деня в момента ми е LVEB 💓

# 517
  • Балчик

Моето Гоше с новите ми придобивки.
За спорт, а и не само един парфюм не споменаван в тази тема, а перфектно бюджетно откритие
https://www.fragrantica.com/perfume/Adrienne-Vittadini/AV-4898.html
Въх, представих си как Гошето размахва лапа и красивият Линтедри лети към пода. Брррр.
Красив Гоши. И чудни парфюми. Heart

# 518
#alethea_ много сладка котка имаш, красив и мил ми изглежда. И аз такива оранжеви много харесвам. 😍😍😍

От градините на Хермес средиземноморските ми допадат най-много, на мен смокиня ми дайте пък ако ще и с чушки и домати да е 🤣 за тях ли казвате, че миришели на дръжки на домат? На мен тази миризма ми е толкова приятна и ми дава прекрасни асоциации с щастливо детство.

# 519
  • Чукарландия
tamar, по питането ти за Инсоленс ЕДТ, сега ги сравних, този в старата с този в новата опаковка. За мен няма разлика нито в аромата, нито в интензитета на парфюма. Не съм парфюмен експерт и не долавям някакви различия, за мен е същия прекрасен теменужено-пристрастяващ парфюм. Единствената разлика е в шишенцата, като на мен новото ми допада повече с оглед на това, че е по-удобно за ползване, захватът е удобен. Докато предишното шуше е много красиво, спор няма, но когато е на привършване, при пулверизиране оливах и по шишето въртейки го, за да успея да пръсна. Не знам дали обясних правилно и дано ме разбра.
И да има някаква реформулация, аз му прощавам (на Инсоленса😉), както се прощава на любимец. Защото ми е такъв. Любим. 🥰

И моля почитателите на Шанел, припомнете ми как ухае Chanel N°5 Eau Premiere. Преди време имах пробичка и си спомням, че много ми беше харесал, но дотам. В списъка с желания ми е, но моля за отзиви. Нямам възможност да го пробвам, затова с радост ще изчета мненията ви. 🤗

# 520
Взех си A Girl In Capri Lanvin и се полях. Парфюмът не ми е непознат, пробвах го още като излезе, но не съм се напръсквала обилно с него. Някой в другата тема беше написал, че е никакъв. Предупреждавам: ако не обичате лимони, лайм, грейпфрут и помело, този парфюм не е за вас! Вие сигурно и Градините на Мосю Ли, и Cristalle Eau Verte Chanel не бихте харесали, а аз ги обичам много! Затова и този може да ви се стори никакъв. Обожавам изброените цитруси - и мириса им, и да ги ям, и да ги гледам даже.
Първите две минути има някаква прилика с Escale a Portofino Dior. В този момент усетих Момичето по-сладко, какъвто усещам и Escale a Portofino, но тази сладост бързо отминава. След това се установява един естествен и въобще не синтетичен мирис на прясно изцеден сок от изброените цитрусови плодове, като основно за мен има мирис на грейпфрут и помело. В известен смисъл има повече допирни точки с CK IN2U, но който пък на мен също ми е по-захаросан и ми мъжкарее, затова не го нося аз, а мм.
A Girl In Capri Lanvin е абсолютно неангажиращ, той е за носене в светъл и топъл слънчев ден с дънки и бяла тениска, жизнерадостен и искрящ. Парфюм, който в по-малка разфасовка от 100 мл не ви върши работа, защото е от тези, на които забравяте пръста на пулверизатора и не броите апликациите, а прекалявате без никаква опасност да се удушите, с чиста съвест и с радост. Той олицетворява едно слънчево утро с цъфнали цитрусови дръвчета някъде на юг в Италия. Свеж морски бриз подхваща сламената шапка и разпилява дългата руса коса на щастливо момиче, което носи шише студена лимонада в ръка. Това е радост в бутилка! Ако не го харесате достатъчно, няма да видите в него нищо от това, което описвам. Аз го обичам! Трайността не е голяма, но няма да ме домързи да го подновявам, за да усещам отново и отново свежестта на пресен цитрусов сок.
И нещо много интересно - намирали ли сте на брега на морето изхвърлено парче дърво с причудлива крива форма, което се е носило сред вълните незнайно колко време? Плавей се казва. Накрая, изхвърлено на брега, то се е изсушило напълно от слънцето, но има онзи специфичен мирис на море и дърво, напечено от слънцето. Някъде под цитрусите усещам това.
Странното е че малко парфюми рисуват картини в съзнанието ми с такива ярки подробности, а този все едно прожектира филм пред очите ми, затова и се отплеснах в такова пространно описание на един съвсем обикновен парфюм!

# 521
Парфюм за деня:
Heart

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 17:17 от killpop

# 522
Ох, Бела, така да ми се иска да ти опиша Chanel-a, обаче не съм така сладкодумна като другите дами.
Мога да кажа, че ми е много любимец. Започва цитрусово, според моя нос и след около 10-тина минути се разгръща елегантен и стилен аромат. В момента ми е един от топ парфюмите, особено за това време.
Хич и не го щадя - голямо пръскане пада, важното е, че още никой не се е оплакал от него. Grinning

# 523
Тиква, чудех се, да го поръчвам ли това момиче или не, но след твоето описание ще го поръчам веднага💕

# 524
Тиква, много хубаво описание, присъствието на плавей в аромата ме заинтригува. Любима нотка ми е - не съм я срещала в лек аромат, а в комбинация с цитруси си мисля, че би ми харесал. Ще го потърся за проба.

Общи условия

Активация на акаунт