Парфюмни размисли и страсти - 240

• 47 289
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • На черешатааа
Усмях да подуша това съвършенство Sunshine Amouage . Ще се взема ясно е, само да изпадне на добра цена. Но докато това се случи има ли парфюм, който да е сходен като аромат. Като  го душих и разносвах ми се струваше, че съм го помирисвала и преди , но къде........

# 481
# 482
Трябват ми фенове на тубероза, моля, препоръчайте ми аромат с тубероза, който за Вас е най-най!
Тези три са ми най, най
Carnal flower FM
Joyeuse tubereuse Guerlain
BDK Tubereuse imperiale
След тях на милимунди:
Narcotic V.
Sandal Rubi
Parfums MDCI  Peche Cardinal
 и по-бюджетния Michael Michael Kors for women.
Честит рожден ден и от мен на рожденничката!!! Flowers Cherry BlossomCakeTada

# 483
Аз харесвам този zara emotions tubereuse noir. Той е от колаборацията между zara и jo malone. Бюджетен е и ухае хубаво. Не съм сигурна дали още е наличен.

# 484
Доста сполучлив е, да! И въздейства. (макар да не съм туберозен фен за себе си) Наличен е още

# 485
Страхотен е, но трае точно 16 минути. Мерси! Нося го рядко вечер вкъщи.

# 486
  • София
Ооо, и аз чакам отзиви за питона, моля:)!
Няма да пиша дълги фермани, както предшните пъти за Mancera Wild Python.
Сетих се, че имам оригинална проба на By Kilian Good Girl Gone Bad и го пръснах преди 30-40мин. Да, определно има общо между тях, но и различно. За мен, Mancera Wild Python звучи по-зряло и сухо, докато Good Girl Gone Bad  мааааалко по-плодово, младолико и закачливо. В Wild Python има повече мистика и дълбочина, но това са само моите субективни усещания, които за други може да не значат нищо.
Та, Wild Python е моята препоръка, особено, ако си падаш по по-хладно и велурено излъчване.

# 487
  • София
А туберозата в Wild Python каква е- мазна, цветна, млечна или дъвчено- сладка?

# 488
  • Чукарландия
И аз да си кажа моите две думи (не, че някой ме е питал 😂).
Не обичам тубероза и за мен е равно на бичуване, ако трябва да ползвам парфюм с туй цвеКье.
Но Датурата е друга работа, там това страшилище така е замаскирано, толкова майсторски е преплетено между останалите нотки, че аз въобще не го усещам. Затова го и обичам този парфюм. За мен не е туберозен.
Фракас за мен е Франкенщайн.

Jour d'Hermes Absolu и върху моята кожа се превръща в нещо много не добро, да кажа тактично; неносим, непоносим.

Мансерите, които имам, всичките оставят мазен филм върху кожата ми, не съм съсипала дрехи все още, пръскам само върху кожа и коса, по дрехи - никога. Слава Богу, не съм алергична, не се обривам (само това остава, да се изприщя от парфюм и от мъка да се гътна😂).
Трайни са ми. Чак да влачат шлейф не, но достатъчно забележими.

# 489
  • София
А туберозата в Wild Python каква е- мазна, цветна, млечна или дъвчено- сладка?
За мен е цветна и суха. Парфюма не е сладък, млечен, плътен, няма и общо с дъвка.

# 490
  • София
Супер, отпада.
Олекна ми. Laughing

# 491
  • София
Трябват ми фенове на тубероза, моля, препоръчайте ми аромат с тубероза, който за Вас е най-най!
Dorry, ето и моите 5 стотинки към въпроса:
1. Fracas
2. Mahora
3. Poison
4. Jil Sander №4
5. Tuberose-Gardenia Estee Lauder - този бих го сложила на първо място, но май вече е много труден за откриване, пък и цената му не е от най-хуманните

# 492
Съгласна съм с Deetron, също и с това, че се усеща лек велурен полъх.
Относно парфюмите с тубероза, аз нямам богат опит, но си имам едно откритие, което ме направи щастлива: https://www.fragrantica.com/perfume/Armaf/Peridot-50324.html Нещо ме теглеше да го поръчам на сляпо. Като се напръсках, така се развълнувах, че получих сърцебиене Heart Eyes Оказа се, че ме препрати към изгубената ми любов - Christian Dior Tendre Poison... Не е негов клонинг, но между тях има сходство. Tendre Poison е по-ефирен и една идея по-многоцветно опияняващ, докато Peridot e малко по-заземен, но също така красив и свеж, без да е свежак. Ако за първия може да се асоциира обляна в светлина горска поляна с омайни цветя, за втория - картината е една светла горска пътека между дърветата... Flowers HerbNature SunnyFlowers Hibiscus

# 493

Моето Гоше с новите ми придобивки.
За спорт, а и не само един парфюм не споменаван в тази тема, а перфектно бюджетно откритие
https://www.fragrantica.com/perfume/Adrienne-Vittadini/AV-4898.html

# 494
  • The Evergreen State
Ах alethea_ такова сладко Гоше имаш, бонбонче, много красива романтична снимка със шапките за фон. Честити нови придобивки, много харесвам и двата парфюма!

Днес реших да сменя ЛВЕБ Еклат с който карах повече от месец с Мис Диор ЕДТ. Харесва ми да съм с един и същи парфюм продължително време. Преди Еклата бях на вълна Joy Dior пак за около месец, дори повече.

Не съм купувала нищо парфюмно мисля тази година, пренареждам желанията си във Фрагрантика през ден и така си утолявам донякъде парфюмния глад. Намаленията навсякъде са много блазнещи но метода с изчакването да "ми мине" засега работи. В един момент се отказвам от покупка понеже имам достатъчно парфюми които ми дават нужното разнообразие и обикновено винаги някой от тях се доближава по ноти до желания за покупка.
Вярно сякаш сме в клуба на анонимните парфюмохолици, мисля че съм си заслужила един насърчителен жетон Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт