Отговори
# 60
Здравейте и от нас! 55
Вчера имахме много емоционален ден и не можах да пиша, а сега едвам ви изчетох......
Стана ми мъчно че не са ни включили в началната страничка - ние сме си АПРИЛЧЕТА - и аз съм родена през април - на 14 и много исках Марти също да се роди през април  Praynig - и се случи в последния ден в 22:45 часа.
Бюти, термометъра помага ли ви за да се изакате...?  а на кърма ли сте...?
А за проходилките на нас Драганов също ни каза че не е препоръчително...
Татяна на мен много добре ми изглежда тази проходилка или каквото и да е там - дали могат да ми го доставят и до Бг.
Утре ще ни слагат 2-я Пентаксим  - надявам се да няма странични реакции -  вие добре ли го понесохте?

# 61
Деичка!!! Heart Eyes
Крисо също се преобръща все наляво, спеше с наляво обърната глава, чак насила го обръщах като заспи дълбоко надясно, защото се беше послплескала малко главата повече от ляво. И се извива наляво за да си хване крака, но пък посяга с дясната ръка, рита повече с десния крак... Но вече не мисля, че е проблем. И в други деца виждам, че като научат нещо да правят  го правят повече на едната страна.

А за сядането пронципно като направи 6 вече можеш да го сложиш да сяда, но ако детето показва, че може да се държи по-рано и да се крепи, не трябва да го спираш. Кристиан и сега се набира да се изправя в седнало положение и понякога го държа "на конче" на крака ми - ортопеда съм го питала и каза, че може, щом го придържам - щом детето иска, значи се усеща, че може.

# 62
  • София
А за сядането пронципно като направи 6 вече можеш да го сложиш да сяда, но ако детето показва, че може да се държи по-рано и да се крепи, не трябва да го спираш. Кристиан и сега се набира да се изправя в седнало положение и понякога го държа "на конче" на крака ми - ортопеда съм го питала и каза, че може, щом го придържам - щом детето иска, значи се усеща, че може.

Е, да разбира се! Laughing

# 63
Добро утро Simple Smile
Данче, Филипа, то не е имало терзания и затова не съм споделила. След онази тема, липсата на М, и липсата на презервативи отвреме на време при повишени страсти,  последва решението всеки месец да си правя тестче и така Wink

6у6и, при нас втората ваксинация с Пентаксим мина безпроблемно. Стискам палци и при вас да е така. Не тъжи за списъка, пиши на лични на Дея Simple Smile

# 64
Добро утро и от нас.
Аптамил 2 почвам веднага щом ми свърши тази опаковка от единицата.
За сядането слагам я в мене да седи непрекъснато, но ще изчакам за възглавница,т.с има едно като полу кръг слагаш го вътре и не може назад и настрани да падне, ох как го обясних.

# 65
  • София
Давид най-накрая миряса и не се върти нон-стоп!Е, стои по гръб не повече от 10 мин, но все е нещо!
За подпирането и аз знам, че след навършен 6-ти месец може да се слага. Сега може полулегнали-полуседнали,но,ако детето се свлича, значи не е готово още.
Иначе млечницата ни отшумява,но много бавно.Досега го мажех със сода,вчера купих нистатин да видим ефекта... newsm78
Вчера следобяд се изака и вече е по-спокоен.
А, да ви кажа....нощес,нали карам на автопилот, и по едно време Давид се размрънка, и аз без да де замисля, вмето биба и водичка, му давам да цокал След няколко минути се окопитвам и какво да видя, 2.30 часа е...И така, имаше бонус-промоция за малкия! Wink Laughing
Да споделя още един номер  от последните дни....като дойде време за ядене и започва да реве пред гърдата и да не я иска.Налага се да му давам бибата, да му приказвам и като се успокои лекичко набутвам гърдата и изваждам бибата! newsm09

# 66
Здравейте и от нас!
Честито на всички, които празнуват днес и най-вече на Стаско и мама Калпазанче  bouquet

Янче, това е идея всеки месец да си се тествам и аз Hug
Деичка, аз и на цачи казах, хайде да отложим засега срещата, то не се губи, но за началото на септември - ние ще ходим някъде на планина и не знам дали ще се засечем Rolling Eyes но все ще се видим, няма как Hug да нагушкаш малката принцеска ей Heart Eyes мисля че може при навършени 5 да я слагаш, ще питам майчето по въпроса и ще ти пиша, на нас това ни е най-големия проблем в момента, иска да сяда...сърди се, че не му давам Tired
6u6i, пиши на лични на Дея и тя ще те включи  bouquet
юлчеееееееееее, къде остана бе слънце? newsm78

# 67
Здравейте,

таzи сутрин ходихме при остеопата zа последно, иzлекувани сме  Grinning  В таzи връzка да поzдравя Яна zа zдравата Симона, сноЩи го пропуснах  Embarassed Оба4е остеопата като й видя устата, вика, 4е тия дни Ще пробиват zъби  Shocked  То и аz виждам неЩо там ама не бях наясно 4е сме толкова напред с материала.... Та отидох и при педито, понеже сноЩи ревахме като от болка  Sad  а определенно не бяха колики. Педито вика нъцки, и по4ва да ми обяснява zа криzите на растежа  Joy  Даде ми рецепта zа Оzанит, едно хомеопати4но лекарство zа никнене на zъби, Ще го вzема. Та така.

Мимка, такава въzглавница ли имаШ предвид?  Аz имам такава, тя е zа кърмене, оЩе преz бремеността ме спаси от болките в гърба, гореЩо препоръ4вам  Peace

6у6и ако искаШ Ще потърся някой интернет магаzин който Ще праЩа и до БГ, но Ще иzлиzа скъпи4ко, самата люлка е 90? а доставката.....  Money  Ако това не те спира, пиШи ми на ли4ни  Peace

Рина, бебето може да се слага от 1ви месец, така пиШе. Полzва се до 6 годиШна въzраст, после с по дълги въжета, естественно  Joy  Съжалявам, 4е положението на свекърва ти е толкова zле  Sad  А майка ти не може ли да ви дойде на гости zа да види вну4ката си?  Thinking

# 68
Здравейте, мацки!

Ние бяхме малко на почивка - една седмица в Копривщица, жалко че свърши! иво толкова разходки не е видял, откакто се е родил милия.
Като чета тук за какви обръщания и сядания става въпрос, чак почвам да се комплексирам. Мойто син е толкова мързелив и спокоен, че се завърта средно по един-два пъти на ден по корем, после поради голямата умора  Crazy пуска глава долу, подпира си я на лапките и така гледа. Набиране за сядане хич и не се сеща да прави сам, само ако тръгна да го вдигам или го сложа полулегнал в мен леко опъва глава напред - и до там. След това напъчва корема и се свлича сам до легало положение. Иначе е супер общителен, следи хората с поглед, хили се и приказва с всички. Някак си не е настроен да изследва света обаче, чака по-скоро светът да дойде и да се запознае с него.
При нас кризата на растежа протече странно - с адски запек. Давах му дуфалак, слагах термометър - нищо. Даже не щя да се напъва. Стиска си детето акито и не го дава. Най-накрая на седмия ден се изкака сам, без никакво усилие. Сега ака на два-три дни, но аз вече не го закачам. Когато той си реши - тогава. И без това на мен явно ми се отрази доста по-зле, отколкото на него  Mr. Green
За проходилките и бънджи гащите - такива неща няма да ползвам. Като си реши, ще си проходи сам. Дотогава - ако иска да се придвижва, ще се научи да пълзи. Ако го мързи, проблемът си е лично негов.
За зъбките - аз не знам дали му никнат. Ръцете са му постоянно в устата (едновременно), даже вече се научи да си хваща бибата и да я гризе, обича много и канелената гризалка. Но не дава вид да го боли и нощем си спи спокойно.
Вчера бяхме на ваксина - трета, от ЗК и съм много щастлива, щото барбаклечо този път не вдигна температура. Даже не беше неспокоен, много добре я понесе.

Да не забравя - честито на всички именници (вчерашни и днешни), да сте живи и здрави!

# 69
  • София
Здравейте и от нас с Вальо  Hug

Честито на сладките ни месечковчета!

Сминсчо, не можа да се класираш за Априлки 2007 , ама казват, че и тя щяла да е повече мъжка, та ...
А аз почвам сериозно да дебна в априлската бременска тема, щото една моя приятелка има подозрения и вчера ми иска телефона на гинеколожката ми  Laughing  А дано!!!  thumbsup

Абе аз толкова време се каня да питам, ама пусти изфирясал мозък ...  Как стояха нещата с еднократната помощ за след раждане - до колко време да се вземе, какви документи, по местожителство или по настоящ адрес (на майката или на детето)?

# 70
Ренка, еднократната помощ от 200лв се дава до 3 год. на детето, по постоянен адрес на майката. Иска се само акт за раждане на детето (незнайно защо на мен ми искаха и семейно положение), лична карта на майката, и лична карта на бащата (за справка). Трябва да имаш банкова сметка с IBAN и това е. 20-дни след като подадеш молба ти ги привеждат по сметката.

# 71
Сминсчо, не можа да се класираш за Априлки 2007 , ама казват, че и тя щяла да е повече мъжка, та ...
А аз почвам сериозно да дебна в априлската бременска тема, щото една моя приятелка има подозрения и вчера ми иска телефона на гинеколожката ми  Laughing  А дано!!!  thumbsup

Стискам палци на познатата  Peace А иначе се глася за априлки 2008, поне млако да мине от Алекс hahaha

# 72
  • София
Татяна, според мен Мимка има впредвид това на снимката до лентичката й!

# 73
Мами, вие пиете ли някакви витамини. Имам страшни болки в глезените и китките, та се чудя дали мога да пия някакви витамини. Пък и косата ми се сипе...

# 74
Здравейте милички!
От началото на юли с Емо сме на Банкя - да избягаме от жегите -  и съм доста откъсната от вас. Днес съм "отпуска" и се добрах до компютър. Колко много имам да чета..... Искам да ви кажа, че много ми липсвате - няма с кого да си сверявам часовника и кой да ми повдига пастроението. Отивам да чета, че много, много сте писали. Видях, че има още един Емо на нашата дата роден - специални целувки за него. Приатен ден и прегърнете малките сладурчета.

Общи условия

Активация на акаунт