Отговори
# 195
Момичета започнах зеленчуковото и днес акото и беше зелено,но без силна миризма,не помня това нормално ли беше  Rolling Eyes

И при нас е така. Педиатърката ми каза да давам еспумизан, но той няма колики и счетох за излишно да го тъпча с капки просто ей така.
Всяка нова храна я приемаше само с "позеленяване". Вече сме със сокове и пюрета (плодови и зеленчукови) на "ти", понякога е зелено акото, но не винаги. Важното е да не е разстройство - ако е гъсто е ОК. А иначе от акане 1 път двено, сега ака 2-3 пъти - явно му стана редовен стомаха.

# 196
Как удържате малчовците да не сядат, по цял ден се набра в количката и реве иска да я слагам да седи newsm78
Повдигам го леко - наклон о/о 30о. Той е така от 3-ти месец - все трябва да наблюдава клюкарката, иначе се тръшка. Laughing

# 197
Благодаря ти mama meca за съветите   bouquet
Аз така ги редувам, но ги усещам меки и сякъш празни...

И при нас главата е порастнала само с 0,5 см., за един месец, но доктора не каза нищо... На 2 капки Вигантол сме - но през ден, през 2... Laughing
И моят сладур е много любопитен, не обича да стои легнал в количката вече, навдига клава или дупе и се сърдииии...

renni79, наистина е много удобно с пулвелизатора - мъжа ми ме е признал за особено практична жена...  bowuu

# 198
Здравейте
Днес бяхме на преглед.Вече е 8 кг и 68 см.Порастнала е с 1.800 кг за 2 месеца.Биха ни 4-те ваксини,дадох и лекарство и вече 2,5 ч. спинка WinkПедиатъра ми каза да захранвам с оризова кашичка,защото била доста кг и имала нужда от желязо.Но аз съм решила от другия месец.
И нашето оченце е запушено.Правя и масажи и попитах за нещо по-сериозно като капки.Той каза ако на 6тия месец е пак така ще ни прати на доктор.Ние тогава чак ще се видим с него-тук е така през 2 месеца само за ваксините,ако няма други проблеми
Честито на месечинките Laughing
Вчера правих торта за моята 4 месичка и ви черпя  cook newsm38

# 199
  • Sofia
Здравейте и от нас, ние вече сме в новата квартира в Божурище и на малчо му се отразява много добре, през деня му се събират по 4-5часа сън, а преди дремваше по 15-20мин. и толкова.
В петък бяхме на консултация и вече сме 7.800 и 64см. на мама дундито е той. Simple Smile
Забелязах, че едната му зеничка се отваря повече и казах на педито, а тя ми каза, че трябва да изчакаме до 6ти мес. и ако не се оправи, ще потърсим специалист.
Бях ви споменавала, че Иво докато спи от време на време се дави, но бързо го обръщах, потупвах го и си заспиваше пак, но онзи ден така както си спеше изведнъж започна да се дави, опитах с потупване, но детето продължаваше да кашля, започна да реве, обръщах го, какво ли не правих, изпаднах в паника, започна да му излиза пяна от устата, посиня, добре че мъжа ми си беше у нас, закарахме го в поликлиниката и му биха инжекция, от тогава не мога да спя нормално, все ме е страх да не взема да заспя дълбоко и да не го чуя, само като си помисля, че можеше тогава да не съм в стаята. Cry
За зъбките с две ръце ви препоръчвам Хамомила, аз слагам по 3 гранулки в 4чаени лъжички вода и му я давам да я пие.
Мислех и друго да пиша ама забравих, а и кое време е вече, а не мога да заспя, за сега лека нощ, до утре. Simple Smile

# 200
Момичета, моята бебка от няколко дни яде 4-пъти на ден по 170мл? Не мислите ли , че е малко? Аз нещо съм се притеснила. Но тя сама си го направи този режим - просто си проспива яденето в 14 часа.
Нистина много пусто тук -  вчера цял ден не може да се напълни тази 10стр.

# 201
Добро утро Mr. Green
galiabalq хич да не се притесняваш то детето просто си сменя режима - похвално Peace пък нека си спинка и ние около обед спим но моя змей не пропуска да хапне hahaha
Нашия режим е: 7-мляко/ 10,30-зеленчуково пюре 180гр/ 14-мляко/ 17,30-плодово пюре90гр+мляко110мл./ 21-мляко
Ака по 2пъти откакто замествам със зеленчуково и доста се напъва защото се позгъсти консистенцията Crazy
И малко пръцкането се позасилва докато влезе в крак с новата храна но е ОК прави си серийки най смешно е като го къпем прави балончета  и се ослушва после се хили като ряпа hahaha
Честито на празнуващите днес между впрочем !   bouquet
П.С.Rossi а защо и пяна newsm78това от задавянето ли е било звучи страховито.А на една страна не иска ли да спи?

Последна редакция: ср, 23 авг 2006, 09:26 от mama79

# 202
Роси,дано бебчо израсте това задавяне.на какво се дължи-на слюнка или на момент не му стига въздуха?

Галябаля,нормално е в жегите да яде по малко,след някой друг ден ще се върне към стария режим а ако не -значи това мляко което приема му е достатъчно.

# 203
Здравейте мами, моля ви давайте съвети какво да я правя бебка?
Отвива се и спи гола милата, а аз спя много дълбоко и не я чувам да я завивам newsm78

# 204
  • София
6u6i, има опастност да ти намалее кърмата така! Мама Меца ти е дала много ценни съвети, които са помогнали на доста жени да задържат и увеличат кърмата си. Аз, ако съм на твое място, бих пуснала и тема в кърмаческия и бих пробвала нещата, които ще ми препоръчат там./част от които Мама Меца ти е казала/.
Роси, предполагам как си се изплашила. Дано малкия престане с тези номера скоро!Все пак и ти си човек и на теб ти се спи Tired
Па-па, ние не сме малки, ама и вие наддавате като за световно Flutter Честит 4-ти месец на госпожицата!  bouquet
И малко пръцкането се позасилва докато влезе в крак с новата храна но е ОК прави си серийки най смешно е като го къпем прави балончета  и се ослушва после се хили като ряпа hahaha

hahaha hahaha hahaha
Мимка, и аз съм така с Давид, а вече взе да захладнява. Аз си мислех да го слагам в чулалче, но мисля, че няма да стои в чувал. Като малък спеше така, ама сега сигурно ще  Naughty
Аз му обличам боди, чорапки и когато е по-хладно къси гащи, за да бъде с обути крака поне. Мисля да взема някаква тънка пижамка. newsm46

# 205
Отвива се и спи гола милата, а аз спя много дълбоко и не я чувам да я завивам newsm78
Мимка, чувалчета му е майката. И аз съм като теб, та си реших проблема. Широки са и има място за ритане.

# 206
Ей супер ще взема чувалче, а те колко са големи има и по-големи нали?

# 207
мимка, ние сме с чувалче от 2рия месец - памучено, широко достатъчно, за да си вдига краката и да си рита, но съм спокойна така, че не е гол през нощта
те са на размери - според ръстта - нашето е за 80 см, в началото се губеше в него, но сега го изпълва значително Flutter
даже септември ще си купим ватирано такова за зимата Peace
мама меца, би ли споделила с каква каша мислиш да почнеш - като производител иман предвид? Hug

# 208
Много съм щастлива, момичета! newsm44
Моят собствен наследник днес спа до 8 часа сутринта, от 10 вечерта!!!  Hands Clap
Това никога не е било - дано да се запази  Praynig!!!
Нищо че аз бях  така bombs и не можех да лежа на една страна, а и се будих на 15 мин. от 5 часа...
Това означава, че се е наял добре вечерта - успокоих се...  

Мимка и аз тъкмо си записах да ти кажа за чувалчето, има различни по големина и дебелина - т.е. плат. Виждала съм във ТСМ магазините едно много дебело, ама не си го купих, струваше около 40-50 лв.

Загледах се по канал 1 във филма "Войната на таралежите" - смяля съм се на глас - много истински, бях го забравила....
Успешен ден и много  Laughing !!!

# 209
мога ли да направя картофеното пюре като сваря в микровълновата и за колко време?
Аз съм правила на Митко картофеното пюре в микровълновата. Картофа го нарязвам на парчета и в малко водичка ги слагам за около 15 минути на максимална скорост. Някъде към 7-8 минута изваждам и разбърквам.

И двамата са така, но аз не ги завивам и си спят голи. Аз и през деня не завивам и те са си свикнали да спят голи. Иначе чувалчето наистина е добър вариант. Те са си доста големи - около 1-1.2 м на дължина, тъй че стават и за малко бебе, и за по-големичко детенце. Ние имаме едно, което на Митко нещо не му хареса и така си стои неизползвано. Зимата ще взема да пробвам и Пламен с него.

Общи условия

Активация на акаунт