Отговори
# 180
  • София
Много пусто, бе!Мразя отпускарските месеци!Нищо не се случва! ooooh! Outta Joint

# 181
Добро утро и от нас.
Как удържате малчовците да не сядат, по цял ден се набра в количката и реве иска да я слагам да седи newsm78

# 182
Бюти, абсолютно, и аз мразя да е пусто. Ама още малко ще е така, скоро всички ще се върнат  Grinning

Мимка, аз съм й надигнала количката на полуседналото положение и когато сме навън тя си гледа без да се оплаква. А  у дома си седи на шезлонга и пак кротува.

# 183
Здравейте най накрая и от нас!!!!
Честит рожден ден на Аги на патерици!
Честито и на всички месечковци!
Ronita честито зъбче!
МИМКА ние се подпираме с лактите и се кривим и накрая го вдигам и като миряса го връщам в по-легнало положение Grinning

Целувки...

# 184
Здравейте,
ние преди седмица се върнахме от море с малката, но докато ви изчета ...доста време ми отне.
Бяхме на Синеморец, в един комплекс Стела Марис и съм изключително доволна, дори не ми се тръгваше и бебка беше много спокойна и щастлива....жалко че почивките свършват толкова бързо, 10 дни отлетяха...и сега наново в мръсна София Cry
Мисля след около седмица-две да започвам захранване, бебката и текат лиги като ни гледа как се храним, проследява вилицата  Laughingи едва ли не ми брои хапките.
Сега разглеждам схеми за захранване, намерх нещо, което може да ви свърши работа и на вас
http://www.e-placebo.com/index.php?option=com_content&task=v … =75&Itemid=13

Мамо меца, ти започна ли да захранваш? Понеже и мойта кокона е с АД или поне това беше преди 2 месеца диагнозата/ще ми се да не е това/, затова ми е любопитно вие как сте и дали вече включваш на Невена нещо различно от кърма.

Последните горещи дни изтормозиха детето ми, толкова е кисела, спи и се а не може да заспи милата, храни се по малко и изобщо се поизмъчи, а аз съм от тези дето ги е страх да пускат климатик newsm78

Приятен ден на всички и бъдете здрави

# 185
Здравейте и от нас Simple Smile И ние видяхме морето макар и за 2 дни, но стига за тази година.
Новото при нас, е че ни проби първия зъб. Много се изненадах толкова рано на 4 месеца, изобщо не очаквах, но преди 3 дни като ми засмука пръста усетих нещо да ми дращи, а то какво било Shocked.  Другото което е че проявява интерес към нашата храна и с удоволствие засмуква ябълка, слива и диня. От всичко личи, че ще започваме да се захранваме ooooh!

# 186
Привет и от есенна Германия,

вклю4вам се само на бърzо преди да иz4еzвам, Ще се събираме с други мами и бебеоците йм  Wink

4естити zъби на Хайдар и МиШо   bouquet

Рина, АД е атипи4ен дерматит  Sad  В таzи връzка, Клио, се препоръ4ва късното zахранване на деца с таzи диагноzа т.е. след 6 навърШени месеца.

6у6и, мерси zа съвета със zехтина  Hug  Би ли ми обяснила как го преваряваШ? Във водна баня ли? НеЩо не мога да си го представям много добре  Embarassed

Уф при нас сноЩи бе ужас. ОЩе преz деня малката не е спала и zа това беШе крива. Ве4ерта цял 4ас се мъ4их да я приспивам, после пак се събуди след един 4ас но не успяхме да я приспиваме пак  Sad  После към 11 легнах с нея и от 1 до сутринта я кърмих преz 4ас  ooooh!  Дано е било инцидентно, 4е татито ни днес zаминава zа САЩ и съм съвсем сама с нея  Confused 

Да се похваля, в4ера имахме годиШнина от сватбата (църковния брак) и освен това мъжът ми бе повиШен  Grinning 

Хайде лек ден, отивам да вадя кекса от фурната и да търся 4адъра, 4е тук пак/оЩе вали  Sad

# 187
  • София
здравейте
Ей сега идваме от консултация - към половин килце и 2 см. сме пораснали. Биха ни и втората ваксина.
Ще ходим на детски нефролог, защото споделих с лекарката за сухите памперси сутрин и за това, че Соня малко се напъва като пишка. Ще пуснем и една урина. Дано всичко е наред.

Аз също я мажа с преварен зехтин, но кожата и продължава да е суха и педито каза да и взема от продуктите на Ексипиал.

Татянче, захтина се преварява по следния начин- взимаш шишенцето и го слагаш в една малка тенджерка с вода. отваряш го и пускаш и капачката във водата, за да се стерилизира и тя. След като заври водата оставаш да ври 45 мин. на по-слаб огън. После си затваряш шишенцето и сте готови за мазане Mr. Green

# 188
Здравейте момичета,
На 2 и 3 септември ще има акция на "Движение на българските майки" ......." да спестим едно кафе....да е сухо едно дупе" .....ще събират парички за памперси за децата в домовете на които помагат......който иска може да даде колкото иска ....всяка стотинка е ценна
Ще се събират и учебни помагала за по-големите....

за повече информация :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121577.0
http://www.pr-bg.com/index.php?option=com_content&task=view& … 580&Itemid=80

# 189

Деичка, пиши мила кога смяташ да идваш към Варна

За сега се отлага до 15-ти септември ,понеже водих малката на очен той пък каза,че не било запушено каналче,а възпаление и сега малко пак ще лекуваме с Тобрекс и съм си дала срок до септември нямаме ли резултат ще дойдем  Confused

Ние след 30 мин. сме на консултация  Rolling Eyes

Момичета започнах зеленчуковото и днес акото и беше зелено,но без силна миризма,не помня това нормално ли беше  Rolling Eyes

x_diabet_mama вие на 4-тата ваксина ли дигнахте Т. Да се готвя и аз довечера  Confused

# 190
Здравейте и от нас!Завърнахме се от двуседмичната ваканция-починахме си прекрасно!
Вчера ни биха 2-рото ДТК и днес сме с 38,5 т-ра,което ме притеснява,но гледам да запазя самообладание.Дадох му Панадолче и сега се надявам да я смъкне бързичко Praynig.Порастнали сме с 640 гр.и 4 см. точно за 1 месец-педито каза,че не е малко,имайки в предвид летните жеги.
Препоръча ни да почваме гимнастика за обръщане от гръб по корем и като и казах,че това го прави от 2 седмици без ничия помощ,тя ми каза че не ни е необходима никаква гимнастика вече-той сам си я правел.Остана меко казано изумена от това,че сме само на кърма все още-похвали ме и каза че съм майка героиня-и аз малко се възгордях EmbarassedБило чудесно и ще се захранваме от 6-ти месец,което ме устройва напълно PeaceОбиколката на главата обаче ни е порастнала само с 0,5 см,при нормално 1,5 и иска да ни види след 2 седмици пак,евентуално да ни спре Вигантола.Моля ако знае някой нещо повече по въпроса да даде мнение./визирам мама меца,ексчето и татянчето като най-просветени,без да обиждам другите разбира се Hug/renni79,надявам се всичко да е наред с изследванията-стискам палци newsm17
Честити зъбчета на малчовците и честито на всички празнували в наше отсъствие.
Ми това е от нас и както се досещате отивам да наваксвам с четенето,че вие не сте спали а сте писали................ #Crazy

# 191
Здравейте момоичета!
Татянче, честита годишнина   bouquet - много да се слушате и да се обичате!!!
Зехтина го преварявам, като сложа шишето в тенжерка с вряща вода за около 15-20 минути...
И един друг трик - преварения зехтин го слагам в шишенце от течен сапун с пулвелизатор /май така се казваше/- от горе като с дозатор - за да не ти се омазнява шишето, много е удобно, особено ако го мажеш с две ръце...

Помагайте, моля ви, мисля че на Марти не му стига млякото и от двете гърди на хранене-  #Crazy след това плаче и иска още - и изпива около 30-40 грама вода... Не ми се иска да захранвам. Купих си чай на хип за увеличаване на лактацията, но май няма ефект...

Няма да можем да дойдем на срещата - на море сме от 1-ви  Sad

# 192
здравейте и от нас цял ден съм по улиците прибрах се за малко и пак ми звъннаха за навън Blush
мога ли да направя картофеното пюре като сваря в микровълновата и за колко време?
и аз мисла да дигна положението на количкато от легнало на полулегнало, защото само се надига да гледа нашичкия
приятен ден  bouquet

# 193
  • София
Ваня, миналия месец главата на Соня не беше пораснала въобще. Аз също се притесних и попитах лекарката-тя каза че един месец растат повече, друг по-малко и може после да си навакса. Аз след това прочетох / май в книгата на Спок/, че главата расте, защото расте мозъка. И почнах да си я меря вкъщи. сега този месец е пораснала 2 см.
Вигантола се спира когато фонтанелата е малка. за да не стане предозиране с Витамин Д при малка фонтанела, защото тя ще се затвори по-бързо и не е нужен Вигантола особено сега през лятото. На Соня фонтанелата е малка от самото раждане. Дозата ни беше 1 капка дневно, а сега ми каза по 1 капка през ден.

Шуши, това за шишенцето от течен сапун е супер идея. аз всяка вечер се омазвам порядъчно Rolling Eyes

# 194
Шуши, мога да ти гарантирам следните няколко неща относно това, което пишеш, че не му стига кърмата:

Ако наистина не му стига, даването после на вода, АМ или каквото и да е, е най-лошото което можеш да направиш и гарантира автоматично, че колкото вода/АМ изпива след ядене, с толкова ще ти намалее кърмата през следващите два-три дни.

Ако не му стига, първо предложи повторно двете гърди (т.е. кърмиш с първа, втора, първа, втора) и ако още плаче, успокой го малко, изчакай половин един час и пак го накърми. И по цял ден дависи на гърдата, още по-добре, това няма да трае дълго. Ще плаче ден-два, но кърмата ти за това време автоматично ще се увеличи точно с толкова, колкото не му достига.

Нямам време да се впусна в дълги обаснения защо е така, можеш да прочетеш всичко в кърмаческия, но това е механизма на увеличаване/намаляване на кърмата, и никакви чайове не могат да го променят. Чисто и просто трябва по-често да го кърмиш. Нищо повече. И разбира се, да се успокоиш. Природата така е нагласила нещата, че ако бебето е гладно, самото му често сукане от този глад ще увеличи за два-три дни кърмата. Не пречи на природата, това е единственото, което се иска от теб, другото е работа на бебето  Hug

Аз минах през много много по-лош недостиг на кърма когато бебка беше малка и никой не вярваше, че ще кърмя повече от месец, но си я увеличих както съм ти писала и така сега се кърмим без изгледи да спираме  Wink

И не забравяй, че 30-40 грама след хранене бебето може да изпива за идеята, защото е налична течността и е лесно - дори сито бебе често ще си пийне още ако му дадеш шишенце. Може да плаче и от друго а не от глад - зъби или колики например.

Рени Ексипиал е отлична козметика, нямам думи дая нахваля, ние с това се спасяваме. Няма да сбъркаш. Предполагам че ви е изписала липолосиона? Или феткрем?

Клио изобщо не съм почнала да захранвам, ще почна най-рано след две-три седмици с безмлечна оризова каша обогатена с желязо - хипоалергенна е, т.е. не е проблем за АД, а после с някои зеленчуци и плодове през седмия месец и натам ще видим. Жълтък и мляко няма да давам до годинка вероятно, на около 8-9 сигурно ще дам месно пюре от домашен заек и пиле. Това ще е моето захранване в общи линии.

Но и да не беше АД, аз пак така бих захранила - сега просто имам удобно обяснение за пред по-необразованите роднини и приятели защо ще захранвам по този начин и на тази възраст.

Общи условия

Активация на акаунт