Кога се вижда бременността на ехограф

• 1 023
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, може и да има такава тема но не видях скорошна. Реших да споделя през какво минавам и се надявам да получа вашите съвети.

Половия акт беше на 27.03 късно вечерна на следващия ден малко след 12ч изпих Ескапело за което съжалих веднага след това. Няколко дни по късно си направих тест теста беше положителен, но го разбрах едва след втория тест на 17.04 тъй като за първи път си правих тест не съм знаела.. През това време мислех че не съм бременна след хапчето нямах зацапване както прочетох че някой имат такова, но започнаха симтомите въртене на свят, често гадене, апетит, болки в гърдите, напълнях, бързо се ядосвах и ряско сменях настроенията.. Но нямах и представа че е от това, две нощи подред пиех от малкия нурофен защото имах болни в ставите.. Не сме спирали с половите контакти защото нямах представа..  На 17.04 след втория тест разбрах че е полужителен и двата.. Днес 21.04 бях на преглед при генеколог, доста ме стресна защото каза че вижда оплодена яйцекледка  но не вижда плод, зачудих се как така.. каза че съм на 4 седмици но почти нищо не вижда и за два дни щяло много да се дръпне и да ме види пак.. Каза че е трябвало да е доста по голямо ако е на 4 седмици ( 25 дни) Едва ли не ми намекваше че нещо не е наред и аз се притесних супер много.. Затова моля за съвет. Доктора подвел ли ме е или просто е още рано да се каже дали има бебе или няма бебе, тоест дали може на 25тия ден да се каже дали съм бременна или всичкп е от хормоните на ескапело

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 22:17 от keti17

# 1
Странно изказване на този лекар. Около 5г.с.,може да се види сакче в матката и нищо повече. Чак към 7г.с. вече може да се види има ли ембрионче в сакчето и дали се развива, пулс и т.н..Той трябва през микроскоп да те гледа да види оплодена яйцеклетка

# 2
Много ти Благодаря, а реално тези 7г.с на колко дни или нормални седмици се равнява?  Как да разбера дали мога да се зарадвам вече

# 3
  • Велико Търново
Не разбирам, пиеш Ескапел, съжаляваш, пиеш Нурофен и накрая на историята вече си бебе-носно-настроена? Искаш ли да си бременна или не?

# 4
Остави нещата да се развиват. След като си пила какво ли не, мен ако питаш, "нещо не е наред" би било описание на варианта, все още да си бременна. Не се притеснявай, отпусни се и дано не се е захванало това бебе, понеже кой знае с какви увреди може да е от тия лекарства.

# 5
Не разбирам, пиеш Ескапел, съжаляваш, пиеш Нурофен и накрая на историята вече си бебе-носно-настроена? Искаш ли да си бременна или не?

Ами още в началото не исках да пия хапчето но така решихме с приятеля ми.. Разбрачх че теста ми е бил положенителен едва след 3 тата, затова не съм знаела и съм пила и нурофена. И да искам да съм бременна

# 6
Не плашете жената и не пишете глупости! Хапчето само забавя овулацията, измества я напред във времето, за не се получи оплождане при евентуален инцидент по време на секс. Блокира отделянето на яйцеклетката към дадения момент и пречи на спрематозоидите да я оплодят. Което не е на 100% гаранция, защото е възможно все пак да се получи оплождане и да се развие бременност в 1% от случаите. Нищо му няма на бебето след това. Пускам линк към клипче с обяснения за лекарството, но е на английски. Тъй като хапчето е хормон, той може да повлияе и дисбалансира месечния цикъл, затова е само за екстремна ситуация, а не за редовна употреба като контрацептив. Има опасност от извънматочна бременност, затова лекарите правят особено внимателен преглед. Ето линка: https://www.youtube.com/watch?time_continue=170&v=LOuP5JeJX5 … ;feature=emb_logo

# 7
Много ти Благодаря, а реално тези 7г.с на колко дни или нормални седмици се равнява?  Как да разбера дали мога да се зарадвам вече

Гестационните седмици се броят от първия ден на последния менструален цикъл.

# 8
Не плашете жената и не пишете глупости! Хапчето само забавя овулацията, измества я напред във времето, за не се получи оплождане при евентуален инцидент по време на секс. Блокира отделянето на яйцеклетката към дадения момент и пречи на спрематозоидите да я оплодят. Което не е на 100% гаранция, защото е възможно все пак да се получи оплождане и да се развие бременност в 1% от случаите. Нищо му няма на бебето след това. Пускам линк към клипче с обяснения за лекарството, но е на английски. Тъй като хапчето е хормон, той може да повлияе и дисбалансира месечния цикъл, затова е само за екстремна ситуация, а не за редовна употреба като контрацептив. Има опасност от извънматочна бременност, затова лекарите правят особено внимателен преглед. Ето линка: https://www.youtube.com/watch?time_continue=170&v=LOuP5JeJX5 … ;feature=emb_logo

Много ти благодаря ❤️

# 9
  • Terra incognita
Можеш да си сметнеш гестационна седмица, като преброиш колко седмици и дни са изминали след последния ти цикъл. Ако имаш приложение за следене на менструацията в телвфона, превключи на опция бременност, или напиши в гугъл калкулатор на термин и ще ри изчисли в коя седмица си.

# 10
Момичета моля да подпишете и потвърдите с емайла си петицията за отмяна на забраната за АРТ процедури . Споделете я и на ваши близки и приятели !
https://www.peticiq.com/21042020

Общи условия

Активация на акаунт