Подготовка за малкия човек - тема 11

• 47 117
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Аз съм в дилема къде да бъде поставена кошарата, дали под прозорец, който не се отваря, но при вдигнати щори е на пряка слънчева светлина, или на сянка и в близост до врата, която примерно ще се отваря няколко пъти на ден да се вкарат дърва за камината? Аз съм по-скоро за сенчестата част, но свекървата казва, че е по-добре при слънчевата.

# 691
  • София
И аз за слънчевата съм.

# 692
Слънчевата.

# 693
Благодаря ви, но няма как да сбутаме спалнята, защото има гръб, който е от стена до стена, самата спалня не е толкова голяма, но нощните шкафчета са вградени в гърба и за това заема цялата стена. Явно ще изчакам да видя дали някое от леглата може да се побере в една от двете страни.
Иначе зная за тези легла next to me, но то се ползва няколко месеца и ми е малко трудно да отделя 300-400 лв за такава покупка.

За леглото слушах Елена Василева, която каза, да не е на пряка слънчева светлина.

# 694
  • Пловдив
Аз мислех за сенчестата произлизайки от това, че ако съм аз, слънцето ще ме буди дори и да не съм наспана или ако продължа да спя, ще е на пресекулки. Ако щората е спусната, детето ще е на постоянна изкуствена светлина /стаята по принцип е мрачна и почти дененощно лампите са включени.

# 695
Ако е до вратата няма ли да се буди от постоянното влизане и излизане?
Нашата кошарата беше до вратата, но тя не се затваря, стои си отворена и дори и да влезе някой - не се чува изобщо и е топлата част на стаята, от другата страна е външна стена и прозорец. Сега го местим в негова стая с южно изложение и не сме решили точно къде ще е леглото още.

# 696
  • София
Аз затова съм повече за пригоден вариант, също съм на мнение, че 300лв си е излишен харч.
Нашето креватче е от Икеа(още стои горкото над гардероба и все не му излиза късмета да го вземе някой и да ни отърве най-накрая 🤣) и по принцип не е направено да стои без преграда. Тя е част от конструкцията, държи двете табли събрани, за да поддържат подматрачната дъска.
Аз го измислих, като махнах решетката и под дъската за матрака сложих кашони, които да я държат да не мърда и да не излиза от таблите. Над нея едни кутии и на тях сложих решетката, върху която вече стоеше матрака и идваше точно на нивото на нашето легло.
Мъжът ми не е по майсторенето, все не се наемаше да го завинти, а аз не съм от търпеливите и си го измислих така сама. Ползвах го така 5 години.
Виждала съм и направени от майстор-като миниатюрно единично легло с рамка от 3 страни. Отдолу с крачета. Със сигурност би излязло по-евтино от готовите из магазините

# 697
  • Beyond the stars
Може да сбутате голямото легло на една страна и от твоята да сложиш бебешко кошче. Б8х препоръчала да е нормално легълце със свалена преграда(провери дали това, което предлагат близките може да стане). Другият вариант е да е подобно на това от емаг, но да се маха едната страна. Има разни дървени.
Люлеещият се механизъм често е излишен, който познат има такова все е казвал, че го изнервя и си е стояло застопорено. Една позната беше особено изнервена, защото не можеше да го фиксира и все си се подрусваше.
Със сигурност за нощното кърмене и успокоение на бебето е най-добре да сте един до друг, а това се улеснява от липса на преграда и матрак на нивото на вашия.
Ако съм ползвала бебешко креватче, то е било само по този начин и ми беше изключително лесно- бебето мрънка, давам да суче и заспивам. По някое време се събуждам, защото съм се схванала на една страна и просто го помръдвам към неговото легло и си се обръщам. Така големият ми син спа до 2г. и 10м., а малкият до година и 10м(поиска рано да спи при батко си в другата стая). Това е едно от нак-добрите ми решения относно грижата и ежедневието с бебето.

Аз пък се кълна в люлещия механизъм - размърда се през нощта, протегна крак  поклатя малко и е заспал пак. Grinning Сега сам си се играе, още не сме го застопорили, ама никога не ме е дразнел с нещо механизма Grinning

За мястото на леглото - гласувам за слънчевото вътрешно място. Срещу врата не ми се струва удачно.

# 698
Здравейте,
Да попитам за съвет - ще ползваме сгъваема кошара с две нива за легълце, с хубав допълнителен матрак. Матракът се слага върху твърдата подплатена подложка, която си идва с кошарата, нали? И на двете нива?

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 09:21 от Сладолед 💙

# 699
Аууу, люлеещ механизъм да не чуя Simple Smile Колко съм се събуждала от него, ужас. Направо се родих мъжът ми като го застопори Simple Smile
Да, на твърдата подложка от кошарата се слага матрака. Не знам обаче как ще го изпереш.

# 700
Деси, и аз съм за слънчевата част. Пък, ако е грее толкова силно слънцето, може да сложите затъмняващо фолио на стъклото.
Ние днес сглобихме леглото и шкафа. И двете са икейски. Леглото е от моята страна на спалнята, но не се получи така, както го бях намислила да няма преграда, защото този модел без преграда може да стои, само ако матрачето е на долното ниво. Пък аз искам да е на горното в началото. И въпреки това стана добре. Сега се захващам с прането и подреждането на бебешки неща Simple Smile

# 701
  • Седмото небе
Кошарки от типа на Next to me има и на Киндеркрафт, с падаща една страница с два ципа. Мисля, че бяха от порядъка на 200 лв, което си е наполовина на другата.
Аз също се бях замислила за такава, поради подобни причини с чуденката относно позицията на масивното легло. Но засега измислихме вариант да се получи и малката кошара отпадна като вариант.
Edit: ето намерих я!

Може би има шанс и за по-ниски цени. А в olx или bazar, ако се търси втора употреба (външната част се переше, май?!) има оферти между 120-150 лв.

# 702
Може да разгледаш и в olx, кошарка тип next to me вървят ок. 100 лв. и са много запазени, защото така или иначе не се ползват много. Има и други варианти на легълца там.

# 703
Много благодаря момичета Simple Smile

# 704
И на мен не ми се даваха 500 лв за кошарата на chicco next to me и си я взех за 220 лв от олкс и беше супер запазена.  Взех си от там и гнездото на cocoonababy, което ново е над 300 лв.

Общи условия

Активация на акаунт