Подготовка за малкия човек - тема 11

• 47 120
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
А на тези чувалчета от 0 до 6 м не са ли им широки ръкавите? Взех два на Лорели и ръкавите са направо огромни. Притеснявам се да не си напъха ръцете вътре в дупките и да вземе да си изхлузи главата или да вдигне самото чувалче.

# 676
Zila, според мен на Lorelli са като цяло ниско качество чувалчетата. Или поне тези, които гледах аз.
Не знам до колко са го помислили това, за което се притесняваш.
Този, който купих на Angel Baby е по-скъп (50лв.) и има регулатор на ръкавчето.
Още не сме го пробвали, затова не мога да дам повече информация. Предполагам първите вечери с него ще съм малко по-нащрек ... ако бебо изобщо се съгласи да спи в него. Simple Smile
Мисля да го комбинирам само с боди с дълъг ръкав, без ританки или чорапчета.

# 677
Много ви благодаря, че ме поправихте. Изобщо не съм ориентирана явно. Таблицата също ще я гледам.
Да, бях поръчала точно чувалче на  Lorelli и го върнах по същата причина. Бях поръчала на марката и други текстилни неща и не ми допадна качеството. Една хавлийка тяхна не спра да пуска кончета.

# 678
  • Beyond the stars
Първите ни чувалчето бяха от Next и не закопвах копчетата на рамената в началото.

# 679
Дъщеря ми е на 4г и от 6м спи в Angel baby. Аз обаче не я обличам  по таблицата, а малко повече. Зимата например спи с дълга тънка пижамка, но с две тънки блузки и зимни чувалче, защото ако е по-леко облечена ръцете и са ледени. И ВИНАГИ спи с чорапки, иначе няма никакъв шанс да заспи изобщо.
Моят съвет е - водете се по детето, то най-добре знае как му е комфортно, и вие като майка винаги ще го познаете

# 680
Препоръчайте ми люлка с хубаво легнало положение (да няма голяма чупка на кръста)

# 681
Здравейте! Купих този комплект шишета прибързано, и сега чета, че е по-добре да са стъклени, тези са пластмасови. Какъв е проблемът и вредно ли е за бебето да използвам точно тези

# 682
Не мисля , че е фатално. Аз ползвам пластмасово, когато съм навън, че стъклените ми тежат.

# 683
  • Пловдив
Няма проблем, че са пластмасови, просто по-бързо се захабяват и трябва да купите нови. Аз бях със стъклени на Нук и когато започна да си държи шишето сама, взех пластмасово за вода.

# 684
Момичета, някой ползвал ли е подложки против изпотяване за столче за кола, които наистина да имат ефект и гръбчето на бебето да остава сухо.

# 685
Ние ползваме оригиналния калъф,който се предлага за нашето столче и съм доволна.Не се изпотява,а пътуваме постоянно.Не знам дали е от него или защото все пак в колата климатика си работи 😁
https://rayatoys.com/leten-kalaf-za-stolche-za-kola-cybex-sirona

# 686
Здравейте момичета, може ли да ме посъветвате моля.
Имаме две легла (нито едното още не съм го видяла, но ни се предлагат от близки хора, малко ползвани). Бебето ще има своя стая, но в началото докато е мъничко искам да спи при нас. Въпросът е, че нашата спалня не е особено голяма и за бебешко креватче няма място освен в долния край на спалнята - т.е. до краката ни. От моята страна има пространство, но има и радиатор, от страната на татакото има малко място и започнах да гледам за нещо компактно и малко, което да ми свърши работа до към 5-6 месец. Попаднах на това според вас струва ли си
https://www.emag.bg/bebeshko-leglo-3-v-1-kinderkraft-lovi-sivo-5 … 503/pd/DPVL2GBBM/
има го и малко по-евтино https://www.emag.bg/bebeshko-leglo-kinderkraft-lovi-bezhov-59025 … mp;scenario_ID=52
в ревюто на една жена пише, че може да се люлее и че матрачето е включено

Не ми се иска да давам излишно пари, но не зная къде да си сложа бъдещият син Grinning

# 687
Откакто е на два месеца моето момче спи в чувалче на Angel Baby - уникално е като изработка. Аз също се ръководя по бебето не по таблицата за обличане. Даже в по-студени дни комбинирах с гащеризоните им - много са удобни за спане.

# 688
Дух, аз купих такова кошче и много ми харесва. Това бежовото, за 125 лв. Люлее се да, но не много. Взех си го за хола, за да мога в началото да стоя там с бебето, а таткото да се наспива. Матрачето е тънко, но май за бебета не е проблем. Има комарник вграден в сенника, лесно се сглобява и прибира. Ето една действителна снимка:

# 689
  • София
Може да сбутате голямото легло на една страна и от твоята да сложиш бебешко кошче. Б8х препоръчала да е нормално легълце със свалена преграда(провери дали това, което предлагат близките може да стане). Другият вариант е да е подобно на това от емаг, но да се маха едната страна. Има разни дървени.
Люлеещият се механизъм често е излишен, който познат има такова все е казвал, че го изнервя и си е стояло застопорено. Една позната беше особено изнервена, защото не можеше да го фиксира и все си се подрусваше.
Със сигурност за нощното кърмене и успокоение на бебето е най-добре да сте един до друг, а това се улеснява от липса на преграда и матрак на нивото на вашия.
Ако съм ползвала бебешко креватче, то е било само по този начин и ми беше изключително лесно- бебето мрънка, давам да суче и заспивам. По някое време се събуждам, защото съм се схванала на една страна и просто го помръдвам към неговото легло и си се обръщам. Така големият ми син спа до 2г. и 10м., а малкият до година и 10м(поиска рано да спи при батко си в другата стая). Това е едно от нак-добрите ми решения относно грижата и ежедневието с бебето.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 12:31 от Дези.

Общи условия

Активация на акаунт