Подготовка за малкия човек - тема 11

• 47 156
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, чакаме бебето в края на септември. Взела съм 2 чувалчета за спане-лятно и зимно и още едно на angel baby, което се води есенно-пролетно. Може ли бебето да спи в такива чувалчета от раждането още? Трябва ли ми и олекотена завивка или одеалца?

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 14:51 от RoseBlossom

# 661
  • Германия
Разбира се, че може, даже е желателно така да спи! Важно е само чувалчето да е подходящ размер за бебето, да не му е голямо

# 662
Моето дете спеше само в чувалчета в преходните сезони и зимата. Бебешките юрганчета и топли одеала останаха неизползвани

# 663
  • София
И аз съм фен на чувалчетата, с баткото ползвах различни марки, но сега с малчо купувам само Angel baby, любими са ми с крачетата. Задължително обаче без завивка, ако детето е в чувал.

# 664
Замислям се за зимата да му взема чувалче с крачета на моя юнак на 1г6м, но  се чудя отдолу как да го обличам под чувалчето с крачета? До сега ползвахме няколко пъти чувалче лятно на angel baby.

# 665
  • София
Замислям се за зимата да му взема чувалче с крачета на моя юнак на 1г6м, но  се чудя отдолу как да го обличам под чувалчето с крачета? До сега ползвахме няколко пъти чувалче лятно на angel baby.
Има таблица в сайта на Angel baby, може да я използвате като ориентир. Зависи у вас с какво се отоплявате, колко градуса поддържате.

# 666
Аз имам доста от племенничките, но все още не съм ползвала.Спеше си с одеалце или пеленка.

# 667
Някой може ли да ме светне каква е разликата в бибероните-залъгалки от 0-6, едните са със скосен връх, другите са нормално заоблени Thinking
Мисля, че на тези скосените им казваха анатомични, а другите тип балонче или черешка. Аз мисля да взема първоначално два вида за проба. Едната със сигурност ще е от изцяло меките на Chicco, за другата ще помисля.

Аз предварително бях взела две на Чико, а като се роди малката взех две на Авент, направо се влюби в тях. Не е да отказва тези на Чико, просто малко им се назлъндисва.

# 668
Супер! Значи ще си ползвам за начало есенно-пролетното чувалче на Angel baby, което е от 0-6 м Simple Smile
И аз се питах същото- за отдолу как да е облечено. Предполагам освен човалчето- боди с дълъг ръкав+ританки, чорапки  или гащеризон и чорапки., т.е си мисля все да е с дълъг ръкав/крачол. при 22-25 градуса. Поправете ме, ако греша.

# 669
В сайта на Angel Baby е обяснено как трябва да е облечено бебето под чувала в зависимост от температурата в стаята. Simple Smile

# 670
Да да, но на сайта липсва таблицата за класическите чувалчета. Има само за тези с крачета. Май съм щяла да го облека много бебето като го гледам по нея. Би трябвало да е близка до тази на класическите чувалчета.

# 671
Мисля, че няма значение от това дали е стандартно или с крачета.
Една и съща е схемата. Simple Smile

# 672
  • Beyond the stars
Здравейте, чакаме бебето в края на септември. Взела съм 2 чувалчета за спане-лятно и зимно и още едно на angel baby, което се води есенно-пролетно. Може ли бебето да спи в такива чувалчета от раждането още? Трябва ли ми и олекотена завивка или одеалца?

Нашето септемврийче спи в чувалче от раждането, не съм ползвала олекотено, а одеяло ползвах само за количката и колата. И сега си спи с чувалчета.

# 673
  • София
Супер! Значи ще си ползвам за начало есенно-пролетното чувалче на Angel baby, което е от 0-6 м Simple Smile
И аз се питах същото- за отдолу как да е облечено. Предполагам освен човалчето- боди с дълъг ръкав+ританки, чорапки  или гащеризон и чорапки., т.е си мисля все да е с дълъг ръкав/крачол. при 22-25 градуса. Поправете ме, ако греша.
Грешите, поправям ви ☺️😉
Мисля че ще му е топло. На моите деца не съм слагала чорапи, когато спят в чувал, не че по принцип търпят чорапи 😆 А и температурата у дома, когато спим гледам да е по-ниска.
Графиката за без и с крачета е една и съща.

# 674
И аз мисля, че ще му е свръх топло. Никога не съм ползвала чувалчета и не съм слагала чорапи, според мен по - добре да му е малко по-хладно, отколкото да се претопли.

Общи условия

Активация на акаунт