Паническо разстройство - 43

• 29 360
  • 785
  •   1
Отговори
# 330
Ananas, как така с нормални хормони са те опетирали? Интересувам се, защото и аз имам възел (знам от 3 години) и само ми казват да го следя (не съм много редовна) и че не е проблемен. Факт е обаче, че от няколко години не се чувствам добре, но и не знам кога точно се е появил този възел.

Да, възли. И на мен хормоните и антителата бяха наред и ми казваха, че проблемите ми - сърцебиене, задух , ПА не са от щитовидната, но съм нов човек след операцията. Не я отлагайте. И мен ме беше много страх, но не е тежка и определено съм по-добре след нея. Но около година след нея имах оплаквания - казваха ми да изчакам да се наместят хормоните. Така и стана. Те винаги уж бяха в норма.

# 331
Какво ще ми кажете за Атаракс ? Трябва ми нещо по-силно от Лексотана, но да няма АД в него, както в Ксанакса. Ако и за друго САМО успокоително се сещате, моля....

# 332
  • София
Възлите се следят и ако не са големи и не растат, не се оперират. Ето аз, с чудесни показатели на щитовидна, но растящи възли, ами трябва да се оперирам. Моите са обаче 3 или 4 в ляво и 2 в дясно. Растат, и ако не ги оперирам скоро, ще се наложи изрязване на цялата жлеза. Сега поне може да се запази някаква част и дано да работи както трябва, че да не съм на терапия цял живот.

# 333
Здравейте. От три дни пия деанксит, но имам световъртеж сутрин и сърцебиене след сън. След приема на деанксит ми минава. Някой имал ли е подобни проблеми със сърцебиене и световъртеж сутрин? Много ме плаши, започвам да си мисля, че нещо не е наред с мен здравословно, въпреки че до преди два месеца си правих кръвни и кардиограма и всичко беше ок. Имам таласемия(вид анемия) ноне вярвам да е от нея... Защото винаги съм я имала. Моля за съвет! Sad

# 334
  • София
Лично аз от Деанксит не съм имала такива оплаквания, даже никакви. По колко и кога го пиеш?

# 335
Аз не го имам от деанксит. Имам го преди да го пия... Когато го пия съм добре. Имам го от доста време, придружено с чувство за нереалност. Но от няколко дни чувството за нереалност изчезна, но световъртеж имам след сън до към обяд. А сърцебиене сутрин от около два месеца... Не знам. На 21г. съм.

# 336
Разберете , че световъртеж (който е само замайване технически), сърцебиене, ускорен пулс, гадене, пронизващи болки и т.н. се дължат на адреналина. При хората с тревожни и панически проблеми, адреналина е да кажем съвсем образно 8 единици постоянни. При хората без е 3. Видима е разликата. Тази нарушена химия прави нещата. Дали може да се върне в изходно положение? Нямам идея. Повечето симптоматики идват от това. Ако се съмнявате все пак , има болести, които предизвикват подобни състояния . Преди да лекувате паника , изследвайте се за: сърдечни проблеми, щитовидна  жлеза, надбъбречна жлеза, диабет. Ако тези неща са ви ок, последно вижте стомаха за рефлукс. Ако и там няма нищо, остава тревожността. Няма болести фантоми, които моментално да ни съборят и да ни накарат да умрем. Нещата прогресират с време. Освен ако не са патологии, но то пак ще се види при прегледи. Хубаво е да разберем, че болката в гърдите е невралгична, не е сърдечна. В главата е нерви, мигрена... Не е инсулт. Тупкането на сърцето с над 95 удара не е проблем, но е неприятно. Просто мозъка е лупа на това и става страшно. Стиснете зъби и се борете. Хапчетата помагат, ако друго не може.

# 337
Абе ние си живеем с тез проблеми от десетилетия! Търпим си ги, оплакваме се, пием 'апове! Това е нашето положение!

Анонимен, да сложим в ред нещата. Нито в лексотана, нито в ксанакса има АД. АД са си отделна група лекарства. Лексотанът, ксанаксът, ривотрилът и т.н. са бензодиазепини, те успокояват, успиват. Ксанаксът е по-силен и по-малко вреден от лексотана.
Атараксът по принцип е психолептик и антихистамин, не е бензодиазепин, успокоява и успива. Повечето са доволни от успокояващия ефект, но при мен го нямаше, мен само ме успива!

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 10:24 от Jerry F

# 338
Ananas, как така с нормални хормони са те опетирали? Интересувам се, защото и аз имам възел (знам от 3 години) и само ми казват да го следя (не съм много редовна) и че не е проблемен. Факт е обаче, че от няколко години не се чувствам добре, но и не знам кога точно се е появил този възел.

Да, възли. И на мен хормоните и антителата бяха наред и ми казваха, че проблемите ми - сърцебиене, задух , ПА не са от щитовидната, но съм нов човек след операцията. Не я отлагайте. И мен ме беше много страх, но не е тежка и определено съм по-добре след нея. Но около година след нея имах оплаквания - казваха ми да изчакам да се наместят хормоните. Така и стана. Те винаги уж бяха в норма.
   Зависи от големината на възлите и както казва miamim , дали растат.  За злокачествените възли напр.  е характерно, че не дават отражение върху хормоните. Но те са само 5% и се лекуват  успешно. Обикновено са единични, т. при наличие на няколко , не знам дали е възможно да са злокачествени. Но аз се убедих, че възлите , по някакъв начин влияят върху тялото и психиката, въпреки , че не променят хормоналните нива. Може би, един ден ще се разбере как. Щитовидните хормони ги измерват от 90-те. Преди това ,незнам дали са знаели, че съществуват. Напоследък чета, че има значение и съотношението на хормоните, не само абсолютните им стойности.

# 339
Пих две половинки Атаракс днес, мислейки си, че ще ме поприспят или поне успокоят - не. Да ви питам дали мога довечера да си ударя Лексотан ? Проблем ли ще е ?

# 340
Пих две половинки Атаракс днес, мислейки си, че ще ме поприспят или поне успокоят - не. Да ви питам дали мога довечера да си ударя Лексотан ? Проблем ли ще е ?
Атаракс е хапче за алергии, оф лейбъл е за сън, и то не при всеки работи. Незнам кой се успокоява с него, но просто не е за това. Ако искаш дълго и добро - клонарекс, a за кратко - ксанакс. Лексотан е много стар и слаб медикамент спрямо другите.

# 341
Трябва ми само успокоително, а Лексотан не ми действа вече. От Ксанакс имам лоши спомени - сънувах невероятни кошмари. Клонарекс значи ми препоръчвате ? А за Диазепам(н) какво ще ми кажете ? Simple Smile

# 342
И според мен най-добрия бензо е Ривотрил (клонарекс). Лексотан съм пила вечер преди години, на сутринта като стана съм парцал, нямам сили. Не съм доволна, наистина е стар медикамент. Незнам защо изобщо го изписват. Ривотрила е много добър. При мен освен успокояващ ефект, имаше и леко повишаване на настроението. Сега обаче имам ксанакс за всеки случай. И от него съм доволна. Атаракса изобщо не ми действаше нито за успокоение нито за сън. С диазепама нямам опит. Имаше и един друг бензо транксен, също не беше лош. Това е което знам за бензодиазепините. Георги е прав,най-добре клонарекс. Но сте наясно че водят до зависимост нали ? За мен , за дълготраен ефект си трябва АД, а бензодиазепините за критични случаи.

# 343
Атаракс е хапче за алергии, оф лейбъл е за сън, и то не при всеки работи. Незнам кой се успокоява с него, но просто не е за това. Ако искаш дълго и добро - клонарекс, a за кратко - ксанакс. Лексотан е много стар и слаб медикамент спрямо другите.
Е добре де колко клонарекс трябва да взема за да усетя успокоение...тая 1/4 от 0.5 в началото добре,ама сега хич не ми действа...с 1/2 вечер спя...

# 344
Miamim - не те ли влудява това отлагане? Ти си знаеш, де. То има операция, които да могат да се отлагат, но все пак аз така се съсипвам от мисли.
Мен и така ми е зле и инак. Значи като чакам все го мисля яки ПА и стрес, едва се движа и правя нещата като робот, греша постоянно мислите ми все някъде. Треперя и денем и нощем- ад.
Като си кажа отивам ме хваща страх, обаче не мога повече. Утре съм в болницата. Да става каквото ще става. Като ще и коронавирус да ми лепнат, не мога вече. Най-тежката част ще ми е тази нощ и утре докато ме упоят, стискайте палци да не избягам щото то много страх. Хаха.
После как ония бягаха от болниците с коронавирус, ами ще бягат хората, то и по едно успокоително да им слагат не само другите лекарства.
Днес колегата /отидох за 10 мин/ за капак на всичко ми вика - вчера майка ми снимала един със съмнение за коронавирус, нали ви казах работи на рентген жената и сега си викам да отивам, че ако ме хванат нещо и с температура отиде ми операцията ще лудна. Дано човекът не е с коронавирус все пак, макар че аз съм с маска в офиса, като луда дезинфекцирам, ама като гледам как лекари даже с пълно снаряжение хващат моето си е аматьорщина.

Скрит текст:
Група, много ми е симпатичен анонимния, ама да спрем да го съветваме. Нека отиде на лекар, много хаотично ги пие тия хапове и нещо ме притеснява, а е млад човек - ще си направи някоя беля. Наистина ме е грижа за него, но така не може. Форумите са място за споделяне, не за лечение.

Общи условия

Активация на акаунт