Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 103
  • 784
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Провери ТСХ, при хипофункция на ЩЖ може да има такъв ефект. Също можеш да си направиш един курс с геритамин и вит. Е - има го описано на първа страница.

# 211
Момичета, може да ви се стори странно това запитване, но някоя от вас имала ли е проблеми с косата след загуба на бременност? Аз след кюретажа (изкарах до 12 г.с.) забелязах, че яко започна да ми пада косата, особено след баня, но и по принцип при сресване. Вчера бях на фризьор и я скъсих с 10 см, доста й взе от дължината и все пак ми се струва, че пада. Не знам дали това е от хормоните някакво последствие... Ако имате съвет, ще съм благодарна много!

На мен това ми се случва по време на бременност. Оправя се до няколко месеца след раждане, като се наместят хормоните. Но съм чувала, че при повечето жени започва след раждането.

# 212
  • София
Супер сте, момичета! Благодаря сърдечно! Май ще трябва да изследвам TSH наистина... Дано витамините свършат работа. Благодаря още веднъж!

# 213
Момичета,вече се отчайвам тотално...9 месеца след кюретажа в 16 г.с. и лигавицата ми изтънява все повече 😢цикълът ми стана нередовен и мн кратък,а съм и на прага на 41 г. С мъжки фактор бяхме и никакви проблеми при мен,освен няколко миомки,които не пречели...
Може би не ми е писано да имам бебче 😭

# 214
За подновяването на опити след кюретаж или спонтанен аборт е най-добре да се видят хормоните.
Аз на пук на всичко ги пуснах след първия нормален цикъл след аборта. Изненадата ми беше огромна когато видях резултатите, защото през последната година бях правила 3 пъти пълни изследвания на хормони и все имаше проблеми. А месец и малко след аборта бяха като по учебник.
Е хванах моя мъж за ушите и рискувахме да подновим опитите. "Рискът" днес става на 1 месец и снощи ми скъса нервите от рев и колики... ама не се оплаквам, заслужаваше си.

Често в темата коментираме, че след аборт са нужни няколко месеца, за да се зацклят хормоните. Но и много често виждам случаи като моя, на успешни бременности веднага или след 1-2 цикъла.

# 215
  • София
Кои хормони изследвате?

# 216
Момичета,вече се отчайвам тотално...9 месеца след кюретажа в 16 г.с. и лигавицата ми изтънява все повече 😢цикълът ми стана нередовен и мн кратък,а съм и на прага на 41 г. С мъжки фактор бяхме и никакви проблеми при мен,освен няколко миомки,които не пречели...
Може би не ми е писано да имам бебче 😭

Горе главата! Никой не знае какво му е писано, затова се борим до последно и не се отказваме.
Лигавицата не е трудна за корекция. Има добавки и медикаменти и може да се коригира.

Аз съм на 39 години. Имам две загуби - в 18-та и 10-та седмица. С ниско АМХ и на границата на ИЯР съм. Отделно имам високо кръвно, и вродена и придобита тромбофилия.
На всичкото отгоре след два медикаментозни аборта се оказва, че съм
с не добре изчистена матка. Първият го изчистиха с кюретаж 2 месеца след раждането. Вторият ще го чистят утре с хистероскопия, този път 3 месеца след аборта.
И въпреки всичко ще се боря докато овулира и последната ми яйцеклетка. И за секунда не си помислям, че не ми е писано да имам второ дете.

# 217
  • София
Циндил пиндил,
Ето темата за хормоните:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1157908

Девилче,
9м ни е много време, понякога стресът допълнително създава проблеми.
Опитай да се разсееш, да си починеш Flowers Hibiscus
И аз имах период със скъсени цикли и объркани хормони, после сменихме плана и си дадох 3м почивка, нещата се оправиха Flowers Hibiscus

# 218

LH, FSH, Естрадиол, Пролактин, Тестостерон, DHEA, АМХ и Инхибин Б.

Дано не съм забравила някой, но сега не мога да погледна.
За жалост не се покриват от касата и са една сериозна сума. По спомени само АМХ и Инхибин са към 80лв двата. И другите идват и те към 80-100лв. И като пуснеш и някое друго изследване за щитовидната или кръвната захар и става цифра.

# 219
Здр момичета искам да споделя и за моя случай просто не съм на себеси от 7 г.чакане тази год.март месец забременях чрез процедура икси но за съжаление завърши с аборт бях в 20 г.с страшно много ме боли това ми беше първото дете и незнам изтекаха водите вкъщи и докато отида до бол.бебо вече е бил с краката навън не съм изобщо на себеси ни жива ни умряла бях с прележаща плацента но не ми казаха точно от какво е  казаха ми че можеби и било от инфекция незнам нямам думи.... искам също да споделя чуствам се много виновна в събота общувахме с моя после в неделя имах разтройство в понеделник имах леки болки и във вторник родих...може ли да е от това много ме е срам чудтвам се толкова виновна ужас няма как да го обесня мн ме боли душата има ли вероятност да забремения по нормлния начин моля някой да сподели
Искам от ново да съм бремена нямам търпение
Благодаря предварително

# 220
Момичета, в началото на май ми беше кюртажът, четвърти за две години. Досега винаги ми е идвало на 28-30 ден след процедурата нормален обилен цикъл. Този път ми зацапа 31-вия ден след кюретажа бледорозово и това беше. Сега вече 33 дни оттогава цикъл няма. Имам си ПМС. Доста се притесних да няма поразии по матката. Вторник съм на лекар. На някой случвало ли му се е? Как се процедира в такава ситуация. Хормони ли ще ми изпишат според вас?
Както и аз нямах проблеми на Девилчето сега остава и това.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 14:15 от Хопчи

# 221
Кремена, много съжалявам за загубата. При следваща бременност трябва да се следи много внимателно и сигурно да се направи серклаж. Винаги има шанс за естествено забременяване. Аз също загубих своето първо детенце след икси и засега нямаме успех, но във форума има много двойки които са успяли. Дано следващият път за теб да е скоро и да е до финал!

Хопчи, съжалявам. Не знам колко напред е била бременността, но до 45-50 дни е нормално да има закъснение. Първите няколко цикъла може да са съвсем странни. АГ ще те посъветва най-добре. При мен дойде след 45 дни и всички останали си идваха навреме.

# 222
Kremena Hristova, прегръдки и без обвинения! Недейте да тръгвате по този път. Изживейте си мъката, но без обвинения, особено към самата вас. И от темата виждате, че такива неща се случват, да това не е успокоение, но пък и не винаги дори с нужната терапия всичко завършва добре. Повече положителни мисли!

Хопчи, сигурно ли е, че е имало цикъл? По принцип знам, че до към 50-60 дни е 'нормално' да закъснее първия. Може би не е лошо да идете на лекар и вече той да прецени нужни ли са лекарства или тепърва ще имате първи цикъл.

# 223
Dnes si napravih test za bremenost i test za ovulatia i dvata izlyazaha polojitelni...
Testa za bremenost mi e yasno normalno e da pokaje polojitelen no mi e cudno zasto i drugiya test za ovulaciya pokazva polojitelen nyakoi da znae mnogo mi e cudno

# 224
Dnes si napravih test za bremenost i test za ovulatia i dvata izlyazaha polojitelni...
Testa za bremenost mi e yasno normalno e da pokaje polojitelen no mi e cudno zasto i drugiya test za ovulaciya pokazva polojitelen nyakoi da znae mnogo mi e cudno
Защото по принцип те отчитат и бременност. Или поне китайските.

Колкото до другото... Не очаквай да се събереш веднага. Отнема време. И никога не се забравя. Аз винаги съм казвала, че човек първо трябва да си го изживее, после да се изтупа и изтласка от дъното. На мен ми помогна дългия списък с изследвания. Сега обаче когато вече знам какво не е ок, или по-точно напук на всички изследвания и терапия не знам, ми е много по - трудно да се изтласкам. Към момента ме държи само предстоящия преглед при Русев, след това... Ще видим. Но давайки се на емоциите, трябва да не е на 100%, защото после става по-трудно изправянето.

Общи условия

Активация на акаунт