Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 113
  • 784
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, момичета. Включвам се и аз с два миседа😔. Един през 02.2019г.и един на 06.08.2020г.т.е. предната седмица. Въпросът ми е задължително ли трябва да се пият антибиотици след Мисед. Тук в Германия не изписват антибиотик. Първите дни нямах болки, но от 3 дена ме понабовлява кръста и яйчниците и имам страннно керемидено на цвят течение . Ходих при лекарката си било нормално, да съм пиела обезболяващи и ако вдигна температура над 38, тогава да търся лекар. Страх ме е да не направя възпаление и да имам проблем със следващо забременяване ( за което психически незнам кога ще съм готова).
Емонка, аз също направих кюретаж преди 3 седмици в Германия. Не съм пила антибиотици, при мен е първи Мисед но въпреки това успях да получа направление за тромбофилия. Ако гинеколкога ти не се съгласи, което е малко вероятно след 2 миседа може и личният лекар да ти го направи.
Позаинтересувах се и аз как става тук понеже от репродуктивната клиника лекарката категорично ми отказа за сега да правим допълнителни изследвания.
Обадих се във такава практика където имат лаборатория, исках сама да си ги платя, от там ми обясниха, че е възможно сама да си ги платя но излизат около 1500евро и ме посъветваха да се обърна към личната ми лекарка. Сега датата м и за тромбофилиите е на 14.ти сепрември.
Определено така ми е по спокойно, като знам, че поне една причина за Аборта ще бъде разяснена преди следваща бременност.

# 376
Благодаря Ви за отговорите момичета. Първия Мисед беше 9 ГС, след установена сърдечна дейност. Констатираха, че плода е спрял да се развива в 8,2ГС. Втория Мисед беше в 10ГС, плода отговаряше на 6,2 ГС. Лекарката беше в отпуска и затова по-късно се установи. Пиех прогестерон и си имах признаци на бременност. Благодаря за информацията. Ще поискам да ми направят допълнителни изследвания. ❤

# 377
В много случаи антибиотика се дава докато правят кюретажа, така че не се безпокойте.

# 378
При мен също беше във 9г.с. след установена сърдечна дейност.
Имам въпрос обаче, след кюретаж колко голяма опасността да се получат сраствания във матката, който пречат на следваща бременност?
Според репродуктивната ми лекарка трябва да изчакам първият ми цикъл и да наблюдавам дали е нормално обилен или оскъден и ако е оскъден евентуално ще ми направят хистероскопия преди следващо инвитро. До тук добре, обаче трябваше сама да разпитвам и за това, от самосебе си нищо не обясняват поне тук в Германия.

# 379
Не се самонавивай. Нищо няма да ти стане,

# 380
След кюретаж в 16 г.с. и изпити 2 аб със сигурност имам сраствания,предвид и оскъдния ми вече цикъл,но и двете ми д-рки(в надежда и щерев) не искат да ми правят хистероскопия 🤔явно ще се престърже лигавицата,която вече и без това става все по-тънка ☹

# 381
Не е задължително и няма такова условие. Имам 4 и без никакви сраствания.

# 382
  • Sofia
Аз не знам дали имам сраствания след аборта, но първите три пъти забременявах веднага след фоликулометрия, а сега вече няколко месеца - нищо.
Почвам да имам съмнения, че нещо е станало с проходимостта на тръбите след кюртажа. Аз пих антибиотици след него, не знам дали има значение.

# 383
Не е задължително и няма такова условие. Имам 4 и без никакви сраствания.
Ти си късметлийка 😉 аз споделям своята съдба и проблеми,а не казвам дали е задължително 😊

# 384
Аз не знам дали имам сраствания след аборта, но първите три пъти забременявах веднага след фоликулометрия, а сега вече няколко месеца - нищо.
Почвам да имам съмнения, че нещо е станало с проходимостта на тръбите след кюртажа. Аз пих антибиотици след него, не знам дали има значение.
При кюретаж никой не ти пипа тръбите.

# 385
  • Sofia
Да знам, не съм се изразила правилно.

При скорошен преглед се видя дефект на входа на едната тръба (в единия рог), тоест има подозрение за срастване към тази тръба и следователно един вид непроходимост.

# 386
Едва ли ще е от кюретажа.

# 387
Имам въпрос обаче, след кюретаж колко голяма опасността да се получат сраствания във матката, който пречат на следваща бременност?
Според репродуктивната ми лекарка трябва да изчакам първият ми цикъл и да наблюдавам дали е нормално обилен или оскъден и ако е оскъден евентуално ще ми направят хистероскопия преди следващо инвитро. До тук добре, обаче трябваше сама да разпитвам и за това, от самосебе си нищо не обясняват поне тук в Германия.

И мен това ми направи впечатление в Германия. Никой нищо не ти обяснява. Дори незнам дали са ме интубирали при кюретажа. Макар, че обсъдихме упойката да е венозна и с кислородна маска. След кюретажа имам проблем с гърлото, хематоми, които били нормални при интубиране. Дори не ми казаха кога трябва да отида на контролен преглед. Тепърва си сблъсквам със здравната система тук. Досега не ми се е налагало. Първия ми Мисед беше в България. Успех със следващата бременност🍀

# 388
Ако имаш болки в гърлото няколко дена, все едно си настинала значи си била интубирана, на което не знам защо обръщаш такова внимание. Дали ще е с интубиране или без него, понякога се решава на момента. Зависи от много неща така че дори да се те интубирали няма никакво значение.
На вас епикризи не ви ли дават и не пише ли в тях какво е правено?

П/ синтубирането и венозната упойка нямат нищо общо. Може да си с венозна упойка и пак да си интубирана. Не се интубира когато е sedation.

# 389
Emonka, със сигурност си била интубирана, тук така протича упойката, първо венозно през абоката, след това ти дават да дишаш нещо като кислородна маска и едва след като заспиш интубират. Дори и по време на упойката за пункция са ме интубирали. Говоря така уверено как протича, понеже само от началото на годината до сега имам 4 пълни упойки. Само от една ми беше лошо и повръщах, обаче понеже кюретажа ми беше там където ми беше втората лапароскопия и го казах това на анестезиолозите. Обяснох, че общо 3 пълни упойки имам и само от тяхната ми беше зле. Много бяха разбрани и ми казаха, че ще се постараят да съм добре като се събудя, и найстина бях много добре след кюретажа, вървях един часпеша до вкъщи.
С лекарите трябва да се говори и да си иска човек, иначе сами не се сещат. Още на първото лапаро през февруари това ми беше първия въпрос като ме возеха с леглото, кога идва интубационната тръба, успокойха ме, че вече ще спя като ми я слатат.

Общи условия

Активация на акаунт