Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 090
  • 784
  •   1
Отговори
# 405
Devilche, стискам палци да станат нещата!  Септември ще е твоят месец!

# 406
Девилче❤️, късмет ти пожелавам. Ще се получи, вярвам го.
На всички ви го желая.
Това ми е една от най-милите теми във форума, нищо че е най-тъжната. Тук съм намерила страшно много подкрепа, защото само тук знаем колко е трудно, когато се изправиш срещу загуба. Нищо не може да се сравни с тази болка.

Вече съм в седмия месец и не мога да повярвам, че всичко е зад гърба ми, и че изобщо съм успяла психически да се съхраня и да се радвам на случващото се.
Нека до края на годината, най-късно, всяка от вас да изпита това щастие и повече никоя да не се включва с лоши новини. 🤗 Орисала съм ви. ❤️

# 407
  • Мюнхен
Здравейте момичета, следя доста от темите тук, но се включвам за първи път с втори мисед в 9г.с.,първият беше в 10 г. с., кюртаж ми сега беше на 15.07,вакуум. Все още чакам цикъл, първият път ми дойде на 29 ден. Та да потвърдя, тук не се изписват антибиотици след аборт, а и по принцип за щяло и не щяло, работя в болница в Мюнхен. Моята история е малко дълга, но бих искала да ви я споделя в по съкратен вариант. В "бебе правене" сме от 2017,имам лапароскопия, след нея 3 инсеминации, сле тях 4 инвитро опита без имплантация, миналата година реших да отида при специалист имунолог, за който чаках 6м,той ми прави пълни изследвания с биопсии от матката, антибиотици, защото намери бактерии, и накрая ми каза само интралипид преди и след забременяване. Е, забременяване не се получи разбира се. Решихме да опитаме в Турция, имам братовчедка лекар, а съпругът ѝ е анестезиолог в репр. клиника. Направиха ми доста силна стимулация, бях много доволна и имам 6 замразени ембриона. Направиха ми и активна имунизация, взеха кръв от съпруга ми, и ми инжектираха само лимфоцитите, много боля. Прибрахме се и докато чаках ЗЕТ, забременях. Това беше първия ми мисед през януари. Забременях пак юни, и сега през юли ми беше втория мисед. Нямам тромбофилия, хормоните са ми ок, витамините също, оперирана съм от щитов. Жл. хипофункция, но си приемам Л тирокса и ТСХ ми е 1.3,понякога под 1.Работя в лаборатория и контролира когато мога. Генетични също сме правили. Хистеро също. Та момичета незнам къде вече да търся. Казват ми, че просто на моята възраст(42), се случват хромозоми грешки, и просто до продължавам да опитвам. При последната бременност бях на прогестерон 3х1,клексан 0,4, аспирин. Извинявам се за дългия пост

# 408
Те и на мен ни казваха едно време да опитвам защото нямало друго какво да направя, докато не стигнах до инвитро с донорска яйцеклетка.
Има и нещо друго което не се коментира, но вече има изследвания с които се доказа, че яйцеклетките имат способността да избират сперматозоидите с които да бъдат оплодени. Така че явно не става с всеки мъж.
За антибиотиците вече го казах много пъти, но в много случаи се слага по време на операцията, така че няма как да знаеш.

# 409
  • София
Selvinka, съжалявам.

Над 40 се препоръчва да се прави ПИД (предимплантационна диагностика) на ембрионите, защото яйцеклетките стареят и вероятността за хромозомни аномалии е висока. А имунната система отхвърля ембриони без потенциал.

При нас беше точно такъв случаят - първокласни ембриони на 5 ден, които не се имплантират, след като почнахме да правим ПИД, се оказа че всички са с тризомии. Решихме се на варианта с донорска яйцеклетка и сега съм бременна с близнаци.

На мен последната естествена бременност ми беше на 41. Инвитро почнах на 42. Сега съм на 45. Няма закъде повече да чакам.

Ръся всички ви за късмет, без значение какъв подход изберете.

babydust7
babydust7
babydust7
babydust7
babydust7

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 14:06 от delisardeli

# 410
  • Мюнхен
Да но ние имплантационния проблем го оправи ме с лимфоцитна та терапия от Турция, и двете ми бременности са по естествен път, не правя спонтанни аборти, а миседи. За това незнам, дали проблемът е само в ембриона, а за донорска яйцеклетка, ще ми е доста трудно, трябва в БГ да я правя, а незнам колко време отнема и колко струва. Винаги трябва да е трудно, когато човек го иска толкова много, нали?

# 411
Между мисед и спонтанен няма голяма разлика.

# 412
  • Мюнхен
Между мисед и спонтанен няма голяма разлика.
Да може би си права, просто ми се иска да има. Тук в Германия просто трябва да правя всичко сама, гинеколожката ми не е особено заинтересована, бях на разговор при началник гинекология, при нас в болницата, в която работя, и тя ми казва, че няма какво повече да се направи.

# 413
  • София
В Германия мисля PGD е забранено заради църквата.

В моята клиника имаше супер много германки, италианки, аржентинки. Пътуват си за процедури без проблем. Ако стигнеш до решение за ДЯ, има много варианти освен България, и доста по-добри.

# 414
Стискам палци на всички момичета! Вярвам , че ще успеете! ❤

Аз все още чакам от генетичната да получат микрочиповете и да пуснем изследването на плода,  но днес се сетих нещо и пак изпаднах в паника . Миналата година имах една биохимична бременност,  която ми обясниха, че не значела нищо, но сега аз се замислих и изпаднах в паника , ами ако имаме някакъв генетичен проблем и не мога да го разреша.
Как мислите дали има връзка биохимичната бременност и скелетните аномалии в 20г.с , които ми се случиха сега?
Съжалявам , пак изпаднах в някаква депресийна дупка и се отчаях...

# 415
  • София
И аз имах БХ есента, броих я като по-досаден негативен резултат. То си е точно това, при положение че бяхме взели всякакви имунологични мерки.

Не го мисли, гледай напред!

# 416
Здравейте, имам един въпрос извън тази тема
Въпросът ми е свързан с това че почти всеки месец след цикъл получавам засилено бяло течение, което наподобява прсечено сирене...свързвам го с това че на работа се изпотявам доста и на определени места има доста течение, след което започват болки в гърба, както и по често уриниране..имам изследвания само на урина, които са добри..
След кюретажа бях получила силен сърбеж и парене, за който ми бяха изписали Флукорик на мен и мъжа ми, след което нямах такива проблеми около 5 месеца..
Мисля да птида за цитонамазка, и да пусна изследвания , но не знам какви трябва да са..моля за препоръки
Благодаря

# 417
Пусни си микробиология и носи памучно бельо и без прашки.

# 418
Здравейте, имам един въпрос извън тази тема
Въпросът ми е свързан с това че почти всеки месец след цикъл получавам засилено бяло течение, което наподобява прсечено сирене...свързвам го с това че на работа се изпотявам доста и на определени места има доста течение, след което започват болки в гърба, както и по често уриниране..имам изследвания само на урина, които са добри..
След кюретажа бях получила силен сърбеж и парене, за който ми бяха изписали Флукорик на мен и мъжа ми, след което нямах такива проблеми около 5 месеца..
Мисля да птида за цитонамазка, и да пусна изследвания , но не знам какви трябва да са..моля за препоръки
Благодаря
Всички тези симптоми трябва да ги обясниш на лекарят, той би следвало да те посъветва какви иследвания да пуснеш.
На мен на нещо гъбично ми прилича, може би кандида, лекуват се с антимикотици, и може би не е лоша идея да се храниш нисковъглехидратно.
Но това са неща които само лекуващия лекар може да каже. Тук във форума всичко можем да ти напишем, не означава, че е вярно.

# 419
То микробиология няма как да си я пусни сама Simple Smile
Нали трябва някой да вземе посявката.

Общи условия

Активация на акаунт