Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през април

• 38 686
  • 1 330
  •   1
Отговори
# 540
Като човек с много тромби и три пъти риск от емболия, да ти кажа че не е лошо приятеля ти да иде на съдов да го види на доплер. Подуването хич не е безобидно. Не желая да те плаша, но понякога ке стига  и до летален изход.

# 541
  • Ланкър, планините Овнерог
За вредни храни си хортувате. И аз все от утре спирам вредната храна, все се самонавивам да мина на нисковъглехидратната, обаче ми е адски трудно с това съобразяване. Че то всичко, което ми е вкусно, не бива, а това, което може, не ми харесва. Ето, сега се намуах със сладолед.
Бате Бу нещо и за връщането в училище мрънкаше нещо, но не разбрах точно какво окаше. Вълнувам се за 12 клас. Разбрах, че дзи ще са им през юни, но не ми е много ясно как ще се съчетаят с третата матура и защита на дипломна, какъвто е случаят на моята 12-класничка. Или сигурно зависи от тяхното училище как ще го измислят.

# 542
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ох,оплаквам се, че ви чета ... и не мога да се навия да почна пак нисковъглехидратната диета ... Сладокусна съм. Обичам и тесто, и сладко, а за картофи - убивам ... Хем я правих. Преди 2 години. За 6 месеца, без да ми се яде друго, наистина просто си реших, че ще я правя и през това време не ми се дояде нищо друго...и  свалих от 74 на 64 кг. И от тогава си се тъпча и съм само с 1 кг. отгоре, ама варира - ту го има, ту го няма ... ДАже сутринта 63 се измерих Simple Smile  За мен това е най-доброто хранене и в дългосрочен план, както се оказа, без да го спазвам вече година и 1/2 ... Все ми се иска да мина още 6 месеца на него ..., но сега у дома, когато все дояждам на някого, нещо ... е невъзможно ...

# 543
  • SF
Есме, аз верно смятам утре да го кажа това, ако ли не-просто аз ще си седя отделно в салона или навън почивките.
И аз се чудя защо и в събота и неделя сме така, за мен е безсмислено. Аз си мисля, че ако отменят ИП по-рано,както се говори, ще ни върнат пак от 10 до 10,което е по-добре според мен. Не съм свикнала да ставам рано. Сега като си помисля, че два дни ще трябва да ходя на работа и още от сега се чувствам недоспала Grinning

Въобще не се оплаквай, ако работиш два на два. Аз работя 5 на два, а сега заради великденските почивни - 5 на 1.
Завиждам ти за почивни дни през седмицата.
Аз пускам отпуск, ако ми се наложи да отида някъде в делничен ден.
Само два дни ставане рано се издържат. Представи си ги 5 поредни. Спи малко по-късно, а кафето го пий в тези 2 часа, в които не правите нищо. Може и да си довършиш грима в това време даже.

Добре де... Като свърши извънредното положене след 1-2 седмици, отварят моловете и всички в мола отиваме да пипаме разни неща? Да ядем, да хвърляме?
Ако настъпи тази слободия, какъв беше смисълът досега да ни държат затворени по домовете? Да си караме Великден по балконите и т.н.

# 544
  • Ланкър, планините Овнерог
Знам, че е добро. Една приятелка, която е с хашимото и по друг начин не може да свали, от септември е на тази диета и доста е смъкнала, обаче аз... Мисля, премислям, не знам как ще успея, особено на работа - там е трудно да си намериш нещо, пък и в къщи да си готвя отделно...уффф. Ще се самонавивам още малко, дано успея. Че съм и влезнала и в групата във фейса за вдъхновение, ама втори месец не ми идва музата.

# 545
... Добре де... Като свърши извънредното положене след 1-2 седмици, отварят моловете и всички в мола отиваме да пипаме разни неща? Да ядем, да хвърляме?
Ако настъпи тази слободия, какъв беше смисълът досега да ни държат затворени по домовете? Да си караме Великден по балконите и т.н.
Смисъл няма. Има пари! Сигурно натискът от страна на собствениците и наемателите там, губещи всеки ден по много, е огромен и управляващите се огъват.

# 546
  • софия
Есме, как 5 дни поред по 12 часа? Това е твърде много. Доколкото съм запозната и по Кодекса на труда след две 12 часови смени ти се полагат 48 часа почивка. Твоето звучи доста по-уморително от моето. На мен ми харесва да съм 2 на 2 дни точно защото се падат почивни дни и през седмицата и мога спокойно да си върша каквото имам за вършене.
И аз си мисля, че ако след ИП отворят моловете ще настане чудо -има много магазини, много хора щъкат там, всеки пипа и бута нещо. Наистина ще обезсмисли всякакво пазене досега. Много се надявам да не ги отварят в близко време.

# 547
  • ново
Идвам да се оплача в новата тема, че времето се затопля, а аз пак си нямам обувки. Онлайн с моя крак изключено да купя. Не съм сигурна обаче, че искам да обикалям магазините у наше село. Голям проблем са ми обувките на ток.

# 548
  • SF
Нееее, нещо не съм се изразила правилно.
Когато няма извънредно положение, нормалните хора стават рано 5 поредни дни Simple Smile И имат 2 дни, в които почиват.
Ти работиш по 12 часа, но имаш по 2 дни почивки, за които ти завиждам. Нормално аз работя по 9 часа (1 час имам обедна почивка, включена), плюс малко оставане след работа за довършване на нещо започнато, горе-долу по 10 часа съм там. Което е малко по-малко от твоите 12 часа. Но работя 5 поредни дни. Твоето работно време ми се струва по-симпатично от моето.
Ако ми предложат такъв вариант (те няма да ми го предложат, но ако ми го предложат... Simple Smile ), бих се съгласила.
На зъболекар, фризьор, маникюр, масаж и т.н. мога да ходя само в събота. В неделя и на тях им е почивен ден. А за преглед при лекар, ако ми се наложи, пускам отпуск. Иначе няма кога.

# 549
  • Варна
Не мрънкайте, аз работя 7 от 7, да, за мен, обаче е гадно. Искам 7 от 7 да е неделя и да нямам ангажименти..в друг живот мей би.

# 550
  • софия
Ами Есме, вечерно не мога да чета правилно изглежда-аз разбрах, че петте ти дни си по 12 часа и те ожалих, рекох си как издържаш. Аз съм била от понеделник до петък по 9 часа преди година и сегашният вариант ми е много по-удобен. Общо взето най-голям плюс на работата ми за мен е този график, мислила съм да се местя другаде в банката, обаче съм си свикнала 2 на 2, не ми се ходи всеки ден на работа.

# 551
Лошото за мен на това да почиваш през седмицата, ама при нормално положение, не както сега с ИП е, че повечето ти познати и приятели са на работа и няма как да се видите. Когато те пък почиват и могат да излязат, ти не можеш да стоиш до късно, че си на работа на другия ден.
Другото лошо за мен е, че като си 2 на 2 като график не хващаш многото почивни дни покрай празниците. В повечето случай се оказваш на работа.

# 552
  • Варна
Въртим един локален скандал тука с мъжа ми и реших да се консултирам с вас. Малката е на 8 години и е решила, че иска да и купим две кукли с малки животинки. Мъжът ми обаче е абсолютно против. След неколкодневни дебати днес ми връчи няколко листа с това на каква възраст какви играчки трябвало и ми обясни как искам да отглеждам инфантилни идиоти като мене. Признавам си, че аз харесвам всякакви джунджурии, което него страшно го дразни.
Кажете неправилно ли е да се подаряват кукли на 8 годишно? Или трябва само книжки или спортни принадлежности и други спомагащи развитието му неща.

# 553
На мнението на мъжа  ти съм. Но и бих купила куклите на детето.
Мойто никога не е играло с такива.

# 554
Е, аз съм на 31 почти.
Имаме в къщи голям кът с пухкави играчки. Къде подарък от МП, къде от детството ми.
Като бях малка майка ми смяташе същото за играчките, така, че повечето играчки реално са закупени в тийнейджърските години.... Сега цял живот го избивам. Ако тя ги  иска, защо да не ѝ угодите?

Общи условия

Активация на акаунт