През ЮЛИ радост най- голяма, ще бъда горда мама! - Тема № 6

• 35 937
  • 687
  •   1
Отговори
# 240
Аз така си взех и слинг и раница и ги ползвах по веднъж. Кръста ми ме скапа от болки и не можех да нося детето. Ама и той добрв си спеше в количката, та бяхме навсякъде с нея

# 241
А всъщност разликата между еластичен и тъкан слинг каква е?

# 242
Еластичният е тънък,  разтеглив и става само за много малки бебета (от новородено до към 6 кг макс).  После бебето натежава и не е удобен. Съответно е по-евтин.  Но пък ми се струва,  че за лятото е по-добре и по-лесно се наглася,  не знам... Тъкан можеш да носиш от самото начало до голямо бебе /дете.  Ако е хубав и качествен,  е добра инвестиция за ценители,  но след като бебето порастне и започне да стои стабилно и да шава повече (около 5-6 месец),  обикновено се заменя с раница,  защото е по-лесна и бърза за слагане.

# 243
Аз няма да купувам предварително слинг или раница. Ще изчакам да видя как ще се развият нещата с коронавируса и спрямо това лятото ще реша. Ако няма да излизаме много навън няма да имам първоначално нужда от слинг и ще взема направо раница.

# 244
Аз мисля преди да купя да взема под наем от библиотеката за слингове и да изпробвам дали изобщо ще ни е удобно на мен и на бебка. Връзването ми се струва сложно Grinning отделно се чудя като стане по-студено може би трябва да се купят специални якета за бебето или за мен, за да е на топло. И другото, което се чудя, е дали ако си била секцио, не е препоръчително да се избягва слинг първите месеци Rolling Eyes

# 245
И аз бих искала да си го нося, но зависи как ще се чувствам след раждането. Отделно, слингът ми се струва доста сложен откъм връзване, та може би направо към раница или тези мей тай, които са. Но при всички случаи първо ще изчакам да се възстановя.

# 246
Здравейте момичета,
да се представя и аз на 24години съм , 30г.с, - момиченце. Heart .
Чета ви активно и бих искала да ви попитам за мнение на тема кошарите.
Харесала съм си две, като разликата е в люлеещия механизъм:
На тути бамбини cozee няма, на chicco next to me има.
На тути ми харесва повече, но се чудя дали люлеенето ще ми е важно.
Какво мислите?

# 247
Аз взех тути втора ръка, не ми е важно люлеенето

# 248
Нашата дървена кошара беше с люлеещ механизъм , но когато детето започна да се върти помолих мъжът ми да я застопори, защото при всяко негово обръщане се събуждах. Голямо тракане беше..

# 249
И аз съм харесала кошара 70/140 ,но я искам без люлеещ механизъм.Първо дете ми е не знам дали ще е добре,но не искам да свиква да се люшка. 😁

# 250
Аз пък взех с люлеещ механизъм, защото всичките ми приятелки с деца съжаляваха, че не си бяха купили такива. Но ще видим и при мен как ще е. Всеки си преценява различно.

# 251
Аз също взех кошара с люлеещ механизъм,от всички мои приятелки повечето бяха "за" такъв тип кошара. А и той може да се застопори във всеки един момент.

# 252
Ами дано не съжалявам ,че ще взема без люлеещ механизъм 😁 Едни приятелки казват ,че е хубаво да се люлее ,други казват ,че изобщо не са използвали люлеенето. 😁Както всяко нещо и люлеещия механизъм има "За" и "Против".

# 253
Към гледащите лекции на Елена Василева, в YouTube ли ги гледате само? Аз успях да намеря само две на тема раждане, контракции. Някъде другаде има ли други нейни лекции, много ми хареса тази жена.

# 254
  • София
И аз ще заложа на легло тип next 2 me. Надявах се сестра ми да успее да ми го изпрати, но то не остана много време. Утре ще мина през Айко да ги разгледам на живо. Не мога да разбера каква е разликата между тези за 180 лв. и тези за 280лв. Някои са с включено матраче, но дали става за нещо. Освен да е твърдо матрачето какво още гледате?

sweet_lady, видях че си писала в темата за Света София, ти при кой се следиш?

Общи условия

Активация на акаунт