Образователен Говорилник - bug 4. We are working on it.

• 18 850
  • 770
  •   1
Отговори
# 330
  • София
И ние бяхме задръстени, Мецане. В Лозенец явно са били друга бира Joy

Това горното е в кръга на шегата. Аз коментарът на Аутър го разбрах по друг начин по-скоро - че забраниха на децата да ползват площадките и веднага ги налазиха тийновете, та не е като да не се ползват Joy Иначе, ясно, че ще говорят, то сега основно говоренето им остана с тези родители вкъщи Joy

# 331
  • София
A родителите кой ще ги съжали?

# 332
Абе Лозенец е друга вселена 😄😄😄😄😄

# 333
За какво, за какво си говорехте? 😉
Ееех, това по соца го нямаше...

# 334
Скрит текст:

Това горното е в кръга на шегата.
Аз коментарът на Аутър го разбрах по друг начин по-скоро - че забраниха на децата да ползват площадките и веднага ги налазиха тийновете, та не е като да не се ползват Joy Иначе, ясно, че ще говорят, то сега основно говоренето им остана с тези родители вкъщи Joy
А, да, в този смисъл си права. Тийновете никога не са спазвали това ограничение, обаче, и в Борисовата висяха по пейките дори и в дните на най-строгите ограничения. Нали знаеш, на тази възраст ти се струва, че си безсмъртен, а болестите винаги се случват на другите Simple Smile
За какво, за какво си говорехте? 😉
Ееех, това по соца го нямаше...
Ха-ха, точно Laughing

Това горното е в кръга на шегата.....
Абе шега, колко да е шега... Нали помните кой имаше достъп до хубави цигари и алкохол?! Е, то и с Арда може да пропушиш, предполагам, ама като готиният ти съученик, току-що върнал се от някъде на Запад, ти подаде кутия Боро, как да откажеш?!  И после как да му откажеш да ти покаже плочите си на Бийтълс на тавана Wink "Такова беше времето..."

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 14:58 от Анонимен

# 335
  • София
A родителите кой ще ги съжали?
Кой, кой... Освен да се самосъжаляваме, ама не върви много Joy

# 336
  • София
И какво сега тук повечето сме били от смотаните ли? Wink Нищо де, после всички сме си наваксали през студентските години.

# 337
  • София
Ми, при нас в девети клас никой не пушеше,
Вероятно не си знаел къде е пушкома тогава. Joy

# 338
И какво сега тук повечето сме били от смотаните ли? Wink Нищо де, после всички сме си наваксали през студентските години.
Абе не знам дали е така - Кирковчетата тука (поне 3-4) до един си траят, а аз по случайност знам какво беше при тях Laughing

# 339
  • София
Нито си траем, нито е било нещо невиждано. Първите цигари се палеха в подготве, но от малко от нас. Вече в осми почти всеки пробваше, но пушачи пак бяха малцина. Сексът, подкокорсван от това, че бяхме на пансион, пак е бил по-скоро сред големите, които не бяха от Пловдив, а подготваците, дет бяхме всички в Панса, пак масово фантазии, ама ачик да е било по-скоро изключение.
Пушеше се край Марица и да, беше наистина яко и романтично, да забиеш на разходка край реката-пушком Bowtie

# 340
  • София
Аз пропуших на една лятна бригада, т.е. там се научих да пуша. Не се научих да си купувам цигари и това реално спря келешлъка с цигарите от моя страна. Краймаришкия пушком само го знаех, че го има, никога не съм ходила, та и тази романтика ме е подминала.

# 341
  • София
Аз не бях от смотаните. Simple Smile Пропуших в 8-ми клас, ходех с тупирана коса /с бира, лимон, крем за бръснене "Каро" и се молех да не завали Joy /, носех значки на Ленин наопаки /защото това беше начин да покажеш бунт срещу системата в късния социализъм/, престилката ми беше изрисувана с имена на групи, като Depeche Mode, както и с името на гаджето в момента, бягах от час и пишех фалшиви бележки, пишехме любовна поезия, свирехме на китара... Ех, хубави години бяха, въпреки сбъркания строй, в който живеехме. Е, на бала бях девствена, но не защото съм го целяла, а просто така се стекоха обстоятелствата /Иначе имах съученички, започнали полов живот на 12 години/. И стана човек от мен, въпреки прогнозите на съседите. Laughing Всъщност, винаги съм била разумна и, като изключим пушенето, не съм вършила никакви съществени глупости, но давах вид, че върша страшни страхотии. Joy Защото беше важно. Трябваше да покажеш, че си различен и се бунтуваш във времена на уравнивиловка. А възможностите за бунт бяха силно ограничени. И затова сега съм подготвена, но нито една от девойките не успя дори да се доближи до висотите на моя пубертет. Доста слабичко се представиха. Joy Сега чакам да видя дали номер 3 ще успее да ми отмъсти. Laughing

# 342
  • София
Щом на ученическите бригади по един месец всяко лято в гимназията без родители, плюс военното обучение на лагер сме оцеляли без да правим големи простотии, значи сме общо-взето читаво поколение. На моменти си мисля, че всъщност доста свободно сме държани на училищно ниво като за провинциална, партиархална държава. Трудно ми е да си представя сега как всяко лято седмокласници ще са по две седмици на бригада, а от осми до единайсти клас ще са по един месец на бригата в някое село, както бяхме ние. На практика няма как да държиш под око толкова  много младежи за цял месец, какъвто ще вечерен час да им слагаш. Колко родители сега биха си пуснали децата така? А при нас навремето нямаше "не си пускам детето" - всички на бригада по един месец и това е, родителите нямаха думата. Дори се чудя защо връзкарите се скатаваха, пропускаха това приключение, в пубертета никой не обръща внимание на условията, важно е свобода от родителите да има, пък ако ще да е в най-забутаното село и по цял ден да е на полето с чушките.

# 343
  • София
Е, Санака, нормално повечето тийнове са диви. И ние сме били, но за други неща, като че ли малък си беше процентът на реално правилните секс, а не само на приказки. Joy Хем аз реално не съм била ученичка по време на соца.
Сега ми се струва, че децата имат по-малко избор от форми на бунт. Дрехите, музиката, гримът...вече на тези неща почти никой възрастен не им се впечатлява, включително и в училище. Та дори и вече не се крият като пушат. Нали гледам сега как си пушат гимназистите направо пред входа на училищната ограда. Ние си знаехме, че трябва да се скатаваме, че иначе проблем и това си беше част от удоволствието Joy

# 344
Бях се зарекла да не пиша в тази тема, но това с младежи на 14 години да говорят за секс - о ужас! силно ме провокира.
Навремето имахме химия в шести клас. Обаче, Санака, не сме говорили за кекс. Чак в седми клас някакви плахи опити за говорене е имало по въпроса.
Хе-хе, ти може и да не си говорил, но около мен от 12 годишни се говореше, а имай предвид и акселерацията в сравнение с наше време. Да не говорим колко напред бяха някои съученици с тавани за купони и какво се случваше на тях. Аз съм дете на учител и така ми е набивано в главата да се пазя от тези неща, че никога не съм пушила, въпреки че половината ми съученици още в 8 клас-подготве пушеха, а останалата половина пропуши  в следващите класове на гимназията. И понеже бяха все "от сой", носеха Боро и Кент и раздаваха на всички. Повечето вече ги отказаха, де, но тогава беше супер дупер гъзарско да пушиш и ако не го правиш, си смотан. Е, аз бях смотана, но не ми пукаше. Както може да е станало ясно (а може и да не е), одобрението на масата никога не ме е вълнувало особено.
При нас в осми клас пушиха близо половината, а в девети клас само трима не пушихме. Аз слава Богу още в седми клас бях решил, че е глупаво да се пуши и че трябва да устискам поне до завършването на гимназията. Успях. След това си казах, че щом дотогава не съм пропушил ще е супер тъпо да пропуша на сравнително осъзнати години и така до ден днешен не съм пробвал цигара. Радвам се, че при Мецан не са пушили в училище. Наистина е глупаво пуберите да се тровят. П.П. Та с две думи и аз като теб бях в групата на “смотаните”.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 16:06 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт