Фентъзи и фантастика -19

• 25 828
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
Имам още 50-тина страници до края на Трите тела (предните дни бях все уморена и четох по малко). Нямам търпение да стигна до извънземните Simple Smile
 Знам, че това не е чак толкова важно за сюжета, но ми се струва, че компютърната игра, описана в книгата, е нелогична.
Скрит текст:
Първо - повечето хора вътре са NPC-та?! Или са истински играчи, които не участват в разрешаването на основните цели на играта, а само се обезводняват и оводняват, през останалото време са като в обикновена симулация? Защо Уан Мяо не получава никакви инструкции, а трябва да разбира в крачка какво да прави? Случвало ми се е като малка, когато геймплейът на някои от игрите ми беше на японски (сериозна съм - имах патешки истории на японски и това не ми пречеше да я играя часове наред), но когато играта е с такъв голям залог, не би ли трябвало играчите да получават инструкции? Нищо чудно, че не е станала популярна. Не мога да повярвам, че някой е очаквал да привлече последователи с толкова трудна игра, която може да се играе само с костюм. Отначало помислих, че нарочно е направена да привлича малко хора, но се оказа, че не е така.
Защо Уан Мяо пропуска цивилизации - или просто не всичко е описано? Нали играта уж съставя индивидуални стратегии за всеки играч? Ако това беше вярно, той нямаше да пропуска цивилизации, а щеше да се връща там, до където е стигнал. Както написах горе - няма логика...

# 361
На Патрик Нес съм чул вече доста неща - Живият Хаос (номинирах трилогията миналата година), Жената жерав, книгата за Чудовището (забравих точното заглавие), а сега вече и Спасението Хентингтън. Доста са му философски дистопиите, има много символизъм в тях. Кефят ме - определено.

Живият Хаос цепеше мрака, но и Спасението...е много добро. За ние останалите, които живеем тук се чудих, но не посмях да го купя, малко адулт ми изглеждаше анотацията.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 13:19 от Лорд Сняг

# 362
  • ул. "Мечтание"
Вчера в миг на умопомрачение поизпразних банковата сметка за книги. Simple Smile Въползвах се от промоцията на Озон за колекции и си поръчах трилогията "Шута и убиеца" на Хоб (отдавна искам да си попълня колекцията) и трилогията "Подвижния замък на Хоул" (отдавна ми е в листа за четене).

Bookdepository пък ми пратиха ваучер с отстъпка 10% и най-лакомо си поръчах от 3та до 6та част на поредицата за Кейт Даниелс. Сега тръпна в любопитно очакване да пристигнат всички. А аз продължавам с Нийл Геймън. Много яки са разказите! Май ми е първия досег с него. Поне нямам спомен дали съм чела преди това нещо от него, а ме мързи да се ровя в списъка с прочетените книги.

# 363
Много пишете, а аз нямам с какво да се похваля. От две седмици сигурно не съм докосвала книга, така че още съм в средата на "Северно сияние", първата от "Тъмните му материи". Страшно ми харесва, но докато имам време да се завърна към нея, може да съм я забравила напълно.
Купих си и "Трите тела", по форумни препоръки, още 3 на Патрик Нес. Някой ден даже и ще ги прочета 😃
Аз съм от харесали те поредицата за Хари Потър. Първите две-три ми бяха по-детски, но постепенно стават, не точно по-добри, а като за по-големи. Мисля, че е търсен ефект, тази градация. Не съм фен на самия Хари, но самата история, сюжетът, разни дреболийки ме завладяха напълно.

# 364
  • България
"Игра на маски"  от Алекс Кош ми върви много тегаво. Не е като поредицата Занаятът (Ремесло).
Някакви спортисти, някакъв уж мухльо, който очевидно ще стане герой. Детска радост. Не съм сигурна дали ще я завърша, но пък нямам набелязана друга книга за четене.
Сега пак ще огледам номинациите, дано има нещо, което не съм чела и е интересно.

# 365
Игра на Маски аз само  погледнах в началото и нищо общо няма със Занаятът като стил.

# 366
  • България
Зарязвам я и ще започна "Изтръгнати от корен" от Наоми Новик.

# 367
  • София
Аз точно днес ще приключа "Майсторът на играчки от КРаков" и съм доста доволна. Като приказка е разказано, с един проста и лек език. Върви много приятно. Смятам, че като почивка от някаква тежка книга или просто като нещо между другото, е идеална.

# 368
  • В полите на Пирин планина
Зарязвам я и ще започна "Изтръгнати от корен" от Наоми Новик.

На мен много ми хареса. Чете се бързо и приятно.

# 369
Дочетох Трите тела - хареса ми, но се питам дали продълженията ще са толкова интересни, след като основната мистерия е разгадана.

Започнах Герои на Стивън Фрай (на английски - много лесно я намерих, чак се изненадах...) - минах стотина страници и ми харесва повече от Митове. Постигнал е свързаност на историята. Не че по принцип няма свързаност, но тя някак се губи, когато се четат митовете посветени на отделните древногръцки герои в други източници, а той я подчертава. Освен това, не се натъртва на политкоректността (примерно да изкара всички мъже токсични, както е модерно сега на запад), което е прекрасно Simple Smile Ако напише преразказ и на Илиада и Одисея (предполагам, че ще го направи в една книга), ще го прочета.

# 370
Търсих тия Тела и ги намерих на английски, ще пробвам, щом толкова много я хвалите

# 371
Започва с културната революция в Китай и уводът е към 40 страници, да не те стресне.

# 372
Аз се чудех дали да си я взема, но в предвид купените книги, цената на тази ми дойде малко в повече, а и не е сред приоритетните ми заглавия. Ако се навия отново, може и да си я взема.

# 373
  • София
Аз сега си убивам времето с новата книга на Сара Дж, Маас. Засега е приятна.  Като изключа превода и коректурата, е доста приятна книжка. Започва типично мудно като за нея, с много описания и си трябва време докато нещо се случи, но засега върви добре. То и аз съм до никъде.

# 374
  • България
Прочетох "Изтръгнати от корен" и много ми хареса.
Приказка за големи, точно каквито обичам да чета и гледам.
Сега започвам "Сребърна приказка", дано и тя да е толкова добра.

Общи условия

Активация на акаунт