Фентъзи и фантастика -19

• 25 771
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
@ Windekind - За Лебедова песен
Скрит текст:

Ами аз съм на 482 стр. от 783 и засега все още не са се събрали линиите. Но не ми е това основният проблем, както казах твърде много пълнеж (все нови и нови герои изникват) и твърде нихилизъм. Дори жанрово не попада в един жанр.  Това е нещо средно между фантастика  и психо, а аз  мразя психото.

За Лебедова песен -
Скрит текст:
не мога да се начудя защо след като Шийла държеше пушката, след като спря Лори да убие Ролард не се възползва.  Роланд бе дрогиран тя можеше гръмне Маклин, да го припише на Лори, да гръмне и Лори и да поеме контрола над умственото състояние над Роланд?  При всички случаи щеше да е по-добре от това да се остави в ръцете на Маклин.
Както казах твърде много ми прилича на "Водосрез" и това определено не е комплимент.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 20:19 от Лорд Сняг

# 496
  • Разпиляна във въображението
Преполових "Изтръгнати от корен" на Наоми Новик. Много ми харесва. Интересно съчетание на легенди, пресъздаване на обстановка, героите, магията.

Може и да съм пропуснала дискусия, но някой чел ли е книгите от другата поредица на авторката -    Темерер?

# 497
Другата седмица излиза „Малка омраза” на Джо Абъркромби, от трилогията „Ерата на безумието” . Пак ще е в света на  Първия закон. Нямам никакво търпение.От чудене какво да чета в момента давам втори шанс на "Дете на пустинята". Ще видя този път дали ще я прочета докрай или окончателно ще я зарежа.

# 498
Сега препрочитам Патрулите на Лукяненко - чела съм ги преди десетина години и не помня почти нищо, та ми е интересно Simple Smile Малко бавно ги карам, защото чета успоредно и други неща.
Дете на пустинята я имам, но не съм търсила продълженията. Може би, някой ден.
Сега чакам да излезе Троя на Стивън Фрай - очаква се на 29-ти октомври, на английски. Неговата интерпретация на гръцката митология беше едно от откритията ми през годината, надявам се да не ме разочарова.

# 499
Някой да е чел Джилиан Филип? Тези дни попаднах на две нейни книги "Непокорна кръв" и "Каменно сърце", недовършена поредица(отново). Анотацията звучи интересно, но нещо се колебая дали да я чета.

# 500
  • Майничка
Прочетох "Изтръгнати от корен" от Наоми Новик. Хубава е, но честно казано, предпочитам "Сребърна приказка", затова си препрочетох и нея.

# 501
Другата седмица излиза „Малка омраза” на Джо Абъркромби, от трилогията „Ерата на безумието” . Пак ще е в света на  Първия закон. Нямам никакво търпение.

Нищо не съм чела от него. Тази трилогия може ли да се чете без другите?

# 502
Всичко от Абъркромби си струва, може и поотделно

# 503
Мен така ме ядоса последната от Разбито море, че направо помрачи доброто ми мнение за него. Не само заради гадните кроежи на Ярви, а и неуважението към персонажи от предишните томове, както и противните главни герои (Скара и Рейт, не мога да ги понасям, абсолютно нищо в тях не ми хареса!).

# 504
Другата седмица излиза „Малка омраза” на Джо Абъркромби, от трилогията „Ерата на безумието” . Пак ще е в света на  Първия закон. Нямам никакво търпение.

Нищо не съм чела от него. Тази трилогия може ли да се чете без другите?
В анотацията четох, че може, но се споменава Глокта, който е доста основен герой в “ Първият закон”. Аз ще препрочета трилогията, както и другите книги за света, за да си удължа удоволствието.  Но почти съм сигурна, че любимеца ми Деветопръстия няма да е в книгите.

# 505
Т.е. да отварям Уикипедия и да започвам по ред? Simple Smile

# 506
Т.е. да отварям Уикипедия и да започвам по ред? Simple Smile
Да, така ще е най- добре.

# 507
  • България
Прочетох "Изтръгнати от корен" от Наоми Новик. Хубава е, но честно казано, предпочитам "Сребърна приказка", затова си препрочетох и нея.
Хм, трябва да се опитам да дочета приказката.
Началото ми е мудно и зациклих.
Изтръгнати от корен ми хареса.

# 508
Много е хубава приказката, за всеки който обича митологията (особено - древнославянската/ староруската). Признавам -  в два свята се развива действието, но проблемите са много идентични, да не кажем - огледални един на друг, като решенията на единия се влияят и от решенията на другия.

Аз твърдо съм решил да прочета и други приказки на Наоми  Новик, както и Катрин Арден, която май също предлага подобни сюжети, но сега-засега чета с интерес    "ДоKтор Стъклен"*

*в оригинала доктор е изписано doktor вместо doctor, превода запазва авторската идея чрез обърнато назад k - постарал съм се да запазя  решението на Аrtline  но уви - не открих как да обърна К-то.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 11:11 от Лорд Сняг

# 509
И аз точно прочетох приказката, сега захванах Изтръгнати от корен. Идеята на приказката много ми хареса, но това че след половината книга започнахме да влизаме в главата на повечето герои малко развали удоволствието, особено частите на Степон (брата на Варда), които като цяло отразяваха и показваха бедния му речник, но беше доста изтощително да четеш едно действие в цял абзац в преподредени изречения. Надявам се това да не се случи в Изтръгнати от корен.
Но след като приключа с нея, смятам най-накрая да захвана Мечтателя странник.

Общи условия

Активация на акаунт