Фентъзи и фантастика -19

• 25 799
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
Е, "Към звездите"/ "Дръзки 2" бе 32 лева, но аз ги взех с намаление на Панаира.

# 481
  • В полите на Пирин планина

Става дума за "Заклеващия", ако правилно помня. За тази поредица на Сандърсън - Летописите. Simple Smile
Е, аз я заявих на пре-ордър. Няма как да я пропусна.

# 482
Някой може ли да ми помогне - търся Пиранеси на Сузана Кларк, на английски (безплатно, в случай, че не е ясно). Излязла е преди два дни, но в сайтовете, за които се сещам и от които съм сваляла книги, я няма. Ако някой я е виждал някъде, моля да ми напише ЛС Simple Smile

И един страничен въпрос - вярно ли е,че трилогията Евърнес е незавършена и няма истински финал?

# 483

Става дума за "Заклеващия", ако правилно помня. За тази поредица на Сандърсън - Летописите. Simple Smile
Е, аз я заявих на пре-ордър. Няма как да я пропусна.

"Заклеващия" не съм си го купувал и нямам поредицата, струва ми се много "тежка". Прочетох първа книга  на "Летописите" в Читанка и дотам бях, не е за мен. Тук намирам, че Дръзки 2 е 35 лева, но аз май дадох 32 лева за него https://m.helikon.bg/223717-%D0%9A%D1%8A%D0%BC-%D0%B7%D0%B2%D0%B … %D1%82%D0%B5.html Във всеки случай имаше някакво намаление на Панаира и ми се върти цифрата  32 лева.

@ Pppqqq Да, не е завършена Евърнес. В най-добрия случай трябва да има четвърта част, освен ако не приемем, че  трилогията остава с отворен финал. То финала да беше бедата.....Rage DisappointedТрилогията създава повече въпроси отколкото дава отговори и реално представлява едно непрестанно преследване в продължение на три книги, а измисленият език е много затормозяващ. Не може постоянно да четеш речника.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 10:50 от Лорд Сняг

# 484
Аз си изтеглих Пиранеси-то от Пиратите, обаче сега се чудя да не би нещо да не е наред с торента - само 157 страници е, а според Гудрийдс трябва да е със стотина повече. Може да е от формата...

Очаквам книгата да е нещо специално - написана е от авторката на Джонатан Стрейндж и мистър Норел.

П.п. Старият ми четец отказва да се включи и като го пуснах да се зарежда, започна да се загрява - според вас това нормално ли е, дали ще гръмне?...

П.п.2 Джон, благодаря за отговора. Аз привършвам втората и едва вчера разбрах, че има вероятност да остане незавършена. Сега се чудя дали въобще да я дочитам. Интересно ми е да чета за паралелни вселени, но всъщност така и не харесах никой от персонажите.

# 485
Починал е Тери Гудкайнд
Много тъжно Sad

# 486
  • В полите на Пирин планина
Наистина тъжно...

# 487
# 488
Много ми е мъчно Sad
Нека почива в мир.

# 489
Тъжно наистина. Всички ще го запомним с поредицата Мечът на истината. Лично за мен, най-добрите  му произведения остават Камъкът на Сълзите, Душата на Огъня и Храмът на Ветровете

в началото на тази година си отиде Кристофър Толкин, сега- Гудкайнд. Бавно и постепенно цяло едно пооление фентъзи писатели си отива. Нека почиват в мир.

# 490
Идвам да похваля Пиранеси - тази книга е малко бижу и когато излезе на български, със сигурност ще си я купя. Не е за всеки, написана е като дневник и има около 3 действащи лица, които не разговарят много. Но начинът по който е структурирана историята, атмосферата, този поглед върху света са изключително въздействащи и рядко срещани в съвременната литература. Няма да напиша нищо за сюжета, защото ако някой реши да я чете, е по-добре да не знае нищо (освен мъглявата анотация).
Честно казано съм сигурна, че вторият прочит няма да е така въздействащ като първия, защото елементът на мистерия е премахнат, но все пак искам да я прочета и на български. Сузана Кларк определено е сред любимите ми съвременни писатели, жалко, че не е продуктивна.

И, понеже чета и комикси, похвалвам първи брой от колекцията графични романи на Марвел - (Невероятния Спайдърмен) Завръщане към корените. Не може да се сравнява с хубава книга, но е красиво издание и историята беше по-интересна, отколкото очаквах, освен това няма от дразнещата пропаганда, която в последно време заплашва да унищожи комикс индустрията в САЩ . Във всяко отношение книжката надхвърли очакванията ми и е само 5 лв (промо цена на първи брой). Ще купя и някои от следващите, но определено не цялата колекция, която ще излезе над 1000 лв. Мисля предварително да проверявам в нета кои заглавия си струва да се купят (и са пропаганда фрий).

# 491
Тъжно наистина. Всички ще го запомним с поредицата Мечът на истината. Лично за мен, най-добрите  му произведения остават Камъкът на Сълзите, Душата на Огъня и Храмът на Ветровете

в началото на тази година си отиде Кристофър Толкин, сега- Гудкайнд. Бавно и постепенно цяло едно пооление фентъзи писатели си отива. Нека почиват в мир.

Всичките му книги страшно харесвам.
Но най-силно ми въздейства Вярата на прокудения. Ревала съм.
Много ми хареса и завършека на цялата поредица.

# 492
Стигнах до  средата на Лебедова песен. Определено не ми върви. Да, пост апокалиптична е, да има интересни идеи, но е твърде нихилистична за мен. Напомня ми на "Водосрез". Освен това и тук има няколко сюжетни линии, което ме дразни. Друго е, когато има една сюжетна линия с един главен герой като в "Пощальонът", "Последните оцелели" или "Тъмна Дарба"

# 493
Май не съм споменавала, но наскоро дочетох трилогията Разбито море на Абъркромби. Преди години ги четох, сега се върнах към тях (този път довърших трилогията).
 И без това не харесвах Ярви, но след третата книга съвсем ми опротивя... Нямам думи за него, неотдавна четох и за Кориоланус Сноу - има леки психопатски тенденции, които нарастват с времето, но е къде по-симпатичен от Ярви.

# 494
За "Лебедова песен":
Скрит текст:
Ще ги събере линиите и ще се осмисли, споко.
Чете ли "Момчешки живот"?

Аз си продължавам с "Експанзията" и се чудя защо така не превеждат целите поредици. И какви са тези тиражи - от пет издадени, само последната налична тук-таме.

Общи условия

Активация на акаунт