Фентъзи и фантастика -19

• 25 158
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
  • България
Започнах втората книга от Трилогия „Черният магьосник“ на Труди Канаван.
Първата книга ми беше малко мрачна с всички тия бедни хора изоставени от правителството, канали, подземия и т.н.
Надявам се във втората част да се променят нещата. Авторката пише увлекателно, бързо прочетох "Гилдията на магьосниците" - първата от поредицата.

# 661
Аз не съм много активна, но бих номинирана Сара Маас
1"Стъкления трон"
2"Дом на пръст и кръв"
И Елена Звездная
3"Академия на проклятията"

Тъй като не живея в БГ и нямам място в апартамента, чета само ел книги. И с новите заглавия, малко по-бавно се запознавам и имам честа да прочета Blush

# 662
Ммм да, бавничко почва Маас, но после те разбива Simple Smile

# 663
@ :Моарейн Втората книга е доста по-различна. Повече интриги, повече тайни, и немалко екшън
Скрит текст:
(а  в третата има и бая екшън във финалната част)
. Единственото досадно е че втора и трета книга е можела в едно да ги слее, съвсем спокойно - но нищо.

На мен пък точно първа книга ми хареса, защото е мрачна. Всеки си има вкус.

П.С.
Скрит текст:
постепенно нещата ще се оправят за бедните хора, но благородниците, трябва да съзреят за идеята че трябва да се грижат за плебса, а това иска време. Неслучайно втората трилогия за Киралия се развива 20 години по-късно.

----

@ EliDiSi
Няма проблем - нови стари, електронни, хартиени - номинирайте. Щом отговарят на условието да са четени тази година (или ако сте ги започнали 2019 г поне да сте ги завършили 2020)  и щом са фентъзи или фантастика- значи се признава. Аз миналата година номинирах Клифърд Саймък, а той писал 60-те години на миналия век, но какво да правя, като за първи път го прочетох тогава?

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 15:49 от Лорд Сняг

# 664
  • България
Скрит текст:
@ :Моарейн Втората книга е доста по-различна. Повече интриги, повече тайни, и немалко екшън
Скрит текст:
(а  в третата има и бая екшън във финалната част)
. Единственото досадно е че втора и трета книга е можела в едно да ги слее, съвсем спокойно - но нищо.

На мен пък точно първа книга ми хареса, защото е мрачна. Всеки си има вкус.

П.С.
Скрит текст:
постепенно нещата ще се оправят за бедните хора, но благородниците, трябва да съзреят за идеята че трябва да се грижат за плебса, а това иска време. Неслучайно втората трилогия за Киралия се развива 20 години по-късно.
Благодаря ти! Надеждите ми значи ще се оправдаят.

... чета само ел книги. И с новите заглавия, малко по-бавно се запознавам и имам честа да прочета Blush

И аз така.
Не само, че чета по-късно новите, но и понякога препрочитам нещо отдавна издадено и ако ми е харесало повече от прочетените за първи път не ми пречи да го номинирам.

# 665
  • София

Аз кало "луд фен" на Маас, ще обобщя първите 2 дори 3 книги са всъплението Grinning в третата започва да става интересно, "не харесвам" пред последната, защото ще разберете като стигнете до нея, но препоръчвам и "Жената котка" и Дворовете и Дом на пръст и кръв. Обожавам стила на Маас приятно четене. А финала, финала е веднъж, поне за мен Heart Eyes

Доворовете съм ги чела вече - всичките. Сега да видим новата за Неста и Касиан кога ще излезе. "Жената котка" още ми бяга по тъча ама и нея сигурно ще прочета някой ден. "Лунатион" и него го прочетох. Макар сериозно да се замислям да я пробвам тая книга на английски, защото имаше нещо в превода, което ме убиваше и на места ми идваше да повърна. Тия двете книги с новелите мога ли да си ги чета като свърша основната история или е хубаво да се чете хронологично?

# 666
Може и да съм питала, но за колко млади читатели стават Дворовете? За дете на 11-12 дали ще се харесат?

# 667
Като ви чета се чудя дали да не и дам пак шанс на Маас. Зарязах “Трона”, омерзена от блудкавата любовна история, то не бяха смяна на тоалети, в единия ли съм влюбена, в другия ли. Трагедия.

# 668
  • софия
Като ви чета се чудя дали да не и дам пак шанс на Маас. Зарязах “Трона”, омерзена от блудкавата любовна история, то не бяха смяна на тоалети, в единия ли съм влюбена, в другия ли. Трагедия.
Никога не давай шанс на нещо, което не ти е харесало, заради чуждо мнение Simple Smile

# 669
Според мен след 2 книга става наистина интересна
Аз имам тийнка и доста чета и тийн книги покрай нея
Маас не изненада приятно, бих я чела к иначе...например Касандра Клеър и Лей Бардуго за мен са много по-слаби...там изненада и развитие йок. Но съм си ги изчела и тях.
Закупих си книжки от Бард на приятни цени. 2 книги комплект по 10 лева, луксозни издания с 40 процента...част за мен ,част за подаръци Simple Smile

# 670

Аз кало "луд фен" на Маас, ще обобщя първите 2 дори 3 книги са всъплението Grinning в третата започва да става интересно, "не харесвам" пред последната, защото ще разберете като стигнете до нея, но препоръчвам и "Жената котка" и Дворовете и Дом на пръст и кръв. Обожавам стила на Маас приятно четене. А финала, финала е веднъж, поне за мен Heart Eyes

Доворовете съм ги чела вече - всичките. Сега да видим новата за Неста и Касиан кога ще излезе. "Жената котка" още ми бяга по тъча ама и нея сигурно ще прочета някой ден. "Лунатион" и него го прочетох. Макар сериозно да се замислям да я пробвам тая книга на английски, защото имаше нещо в превода, което ме убиваше и на места ми идваше да повърна. Тия двете книги с новелите мога ли да си ги чета като свърша основната история или е хубаво да се чете хронологично?
Кои книги с новелите?
Аз знам за "Острието на Асасина" която е предисторията на троновете. Интересна е.

# 671
  • София
Определено Клер на мен е доста по-слаба. Бардуго още бе съм чела. На Клер даже тая последната поредица излезе преди вече 100 години и не мога да се насиля да я прочета. Все едно и също е в книгите й. Ще ми трябва малко време да посегна към тях.

Аз съм се объркала. Не знам защо и "Кулата на зората" все я гнезда като отделна от поредицата. Може би защото е с различна корица и съвсем визуално я отделям. Иначе "Острието на Асасина"  се чудех дали мога да си я прочевта накрая.

# 672
Прочети я накрая,ще ти стане приятно

# 673
Никога не давай шанс на нещо, което не ти е харесало, заради чуждо мнение Simple Smile
Най- много пак да я зарежа, брутална стм в това отношение. Давам шанс на книга до 100, максимум 150- та страница. Живота е прекалено кратък, има толкова добри книги, че да си губя времето с такива, които не ми харесват. Ако реша да и дам шанс ще е с другата и поредица, може пък да ме изненада.

# 674
Добри книги от новите автори...трудно. 3-4 на година. Евентуално някакви класики...а от тийн жанра...още по-трудно

Общи условия

Активация на акаунт