Фентъзи и фантастика -19

• 25 160
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • Разпиляна във въображението
Аз ще се включа към края на годината, защото в момента чета "Трите тела", отделно планирам и "Малка омраза"

# 646
И аз не знам да има ограничения за хора? Всеки който чете форума, може спокойно да предлага своите номинации.  Не сме затворен клуб, напротив, радваме се на нови заглавия (аз поне се радвам). Както казах конкурсът има повече информативен характер - да видим какво сме прочели, какво се харесва на масовата публика - а не състезателен или не дай Боже - задължителен.
Не задължително някой да номинира непременно 3 произведения, имате право и на 2, и на 1, въпросът е да не се прехвърля  бройката на трите, но пък дори тогава можете да споделяте съвсем  свободно, както е сторила Dream Evil.
Ако някой не е написал три произведения,  а да речем две, има спокойно право да си допълни 1 по-късно.
Правилата са максимално свободни, не  е целта някой от нас да бъде ограничаван.

@ Miriel обикновено новата тема я започваме с анкета, на база номинациите. Разбира се няма  точно времево ограничение, просто казвам  да следиш, как  се развива темата, защото  може да  ударим 50-та страница преди края на декември, няма как някой от нас да знае. Остават 6 страници.

П.С. Еveryone Имам една голяма молба

не искам да обидя никого, но ви моля най-учтиво  като пишете името на произведението- бъдете така добри да напишете и името на автора. Нито следва да  гадая, дали някой друг освен Стивън Кинг не е написал книга на име  Сблъсък, нито да търся кой е написал Експанзията (Джеймс С.А. Кори -  вече проверих), нито кой е написал Трите змии (Лиу Цъсин - проверих), нито умозрително да се досещам, кой е написал Балада за пойните птици (това още не съм проверил). Просто много ви моля  нека си имаме уважението да бъдем така добри да изписваме имената на авторите редом с тези на произведенията. Не искам да се заяждам, но не съм чел всичко, което и другите са чели, въпреки  че се старая

П.П.С.  допускат се и непреведени книги, но ще ви помоля да указвате точното заглавие на езика на който сте ги чели - бил той английски, руски или някакъв друг език.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 16:13 от Лорд Сняг

# 647
  • София

Категорично Зимен панаир на книгата няма да има. Обявиха го официално от Асоциация българска книга още миналата седмица. Доста разумно, предвид извънредния брифинг, който току-що мина и планират пак локдаун.  А и НДК е голям развъдник на бацили, по принцип, особено зимата. Но Озон ще имат декември онлайн панаир на книгата. Те винаги правят последните години, така че читателите няма да са ощетени.

Мммм това не е точно така. Сега АБК се опитват да измислят панаир навън с шатрички. Поне това последно се замисляше като идея, защото "издателствата недоволствали".

# 648
вероятно се е замисляло, но мисля, че с така въведеният частичен локаут трябва да отпадне такава възможност. Сега в закона се записа, че всякакви културно-научно прояви спират, като изключение се прави за театрите и то по строги правила.

# 649
  • София
Вероятно да.  Поканата за панаира беше от преди няколко дни. Определено не са си слагали в сметките локдауна.

# 650

Категорично Зимен панаир на книгата няма да има. Обявиха го официално от Асоциация българска книга още миналата седмица. Доста разумно, предвид извънредния брифинг, който току-що мина и планират пак локдаун.  А и НДК е голям развъдник на бацили, по принцип, особено зимата. Но Озон ще имат декември онлайн панаир на книгата. Те винаги правят последните години, така че читателите няма да са ощетени.

Мммм това не е точно така. Сега АБК се опитват да измислят панаир навън с шатрички. Поне това последно се замисляше като идея, защото "издателствата недоволствали".

Някои издателства недоволстваха и искаха да имат шатри на коледния пазар, като алтернатива, след като отпадна Зимния панаир. АБК излезе с официална позиция по въпроса и няма как няколко дни по-късно да си смени мнението Simple Smile. Може да се прочете на сайта им. И няколко издателства не са целия бранш, те, разбира се, могат да си се самоорганизрат с шатри и да лобират пред общината колкото си искат.

И ето така се пораждат фалшиви новини. Няколко издателства вдигнаха шум и излезе друго.

# 651
Осъзнах, че забравих да номинирам Пиранези на Сузана Кларк, обаче и без това сигурно още никой не я е чел, а и тя е малко нестандартна (може би няма да има кой да гласува за нея), така че няма да си променям номинациите.
Сега видях, че Лабиринт ще я издават на български в началото на следващата година - препоръчвам я!
Догодина ще я прочета на български и може би ще я номинирам тогава.

# 652
Тази година като цяло прочетох много малко книги, но все пак ето и моите номинации. Засега само две, може и да допълня после.

1. 1Q84 - Харуки Мураками
2 поредицата Садърн Рийч - Джеф ВандърМиър (Анихилация, Агенцията, Приемане това са имената на трите книги в поредицата)

# 653
Осъзнах, че забравих да номинирам Пиранези на Сузана Кларк, обаче и без това сигурно още никой не я е чел, а и тя е малко нестандартна (може би няма да има кой да гласува за нея), така че няма да си променям номинациите.
Сега видях, че Лабиринт ще я издават на български в началото на следващата година - препоръчвам я!
Догодина ще я прочета на български и може би ще я номинирам тогава.
Сузана Кларк ли е автор на Лабиринт?

# 654
Не, имах предвид издателство Лабиринт.

# 655
  • София

Някои издателства недоволстваха и искаха да имат шатри на коледния пазар, като алтернатива, след като отпадна Зимния панаир. АБК излезе с официална позиция по въпроса и няма как няколко дни по-късно да си смени мнението Simple Smile. Може да се прочете на сайта им. И няколко издателства не са целия бранш, те, разбира се, могат да си се самоорганизрат с шатри и да лобират пред общината колкото си искат.

И ето така се пораждат фалшиви новини. Няколко издателства вдигнаха шум и излезе друго.

Ако бях малко по-заядлива, щях да помоля колежката да ми препраща имейлите с поканата на АБК. Но нека да си е фалшиво.

# 656

Ако бях малко по-заядлива, щях да помоля колежката да ми препраща имейлите с поканата на АБК. Но нека да си е фалшиво.

Съжалявам, ако аз самата съм прозвучала заядливо. Исках да бъда полезна и да споделя официалната информация. Може ли МИР, не съм дошла да се заяждам. Пиша, защото не искам да изляза като някой, който споделя невярна информация Hands V

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 08:41 от isolda1

# 657
  • София
Официалната информация наистина е това, ако не ме лъже паметта на 13.11 го обявиха.  Това, за което аз говоря, се подготвяше като евентуален вариант и така и не успя да се стигне до случване ( заради създалата се обстановка).

Иначе МИР да е Simple Smile И аз не съм тук да се карам, с който и да било. За книгите съм тука, за книгите Bowtie

И да не е много спам. Аз съм на последните страници на "Среднощната корона" на С.Дж. Маас. Определено засега съм много доволна от първите 2 книжки от поредицата. Много обичам обратите,които прави Маас. Нямам търпение да започна третата книга и да видя дали ще си отговоря на всички въпроси, които постави тази книга.

# 658
Много добра новина е, че тази година има толкова много номинации. Аз уви изостанах с четенето на фентъзи напоследък. Снощи четох неща, които съвсем не са фентъзи - Стефан Цвайг първо Клариса, а после Шахматна новела.

Иначе извън спама - въпреки, че вече направих своите номинации искам да споделя, че извън тях ми допадна "История на акото" на Тери Пратчет. Да книгата е страшно детска, но е забавна, освен това имаме нов поглед върху Хари Краля, нова информация за него (подготвят му герб), а тук дори е илюстриран.

@ DreamEvil - имам въпрос. Изброила си много книги, които са ти харесали "Завоевателите" на Тимъти Зан и Дъглас Адамс с "Пътеводител на галактическия стопаджия". "Границата" на Робърт МакКамън,"Вечната война" на Джо Холдеман и "Орбита, близка и позната" (втора,но самостоятелна част от "Дългият път към една малка, ядосана планета") на Беки Чеймбърс. "Колапс" на Джон Скалзи
И двете книги на Дейвид Уебър за Хонър Харингтън - "Гарнизон Василиск" и "За честта на кралицата".

чудесно, чудесно.Само суперлативи мога да кажа да презентацията, но имам следният въпрос...но не разбрах, номинираш ли някоя книга,  и ако да - коя (ограничението е до 3, а  по-горе са изброени поне 6-7 заглавия)
Тъй като си споменала, че най-много си харесала двете книги на Д.Уебър  бих предположил, че ги номинираш с една номинация, но искам да съм сигурен.
П.С. не  си длъжна да номинираш, самият факт че споделяш какво ти е харесало е много приятен.

П.П.С. @ Изолда и Мориган подсетихте ме за един виц.

Интервюирали Путин.  и той казал: Я хoчу мир.Я хочу весь мир* Stuck Out Tongue Winking Eye

*мир на руски е "свят "(света) но не в смисъл на светец, а в смисъл на вселена.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 13:45 от Лорд Сняг

# 659
Официалната информация наистина е това, ако не ме лъже паметта на 13.11 го обявиха.  Това, за което аз говоря, се подготвяше като евентуален вариант и така и не успя да се стигне до случване ( заради създалата се обстановка).

Иначе МИР да е Simple Smile И аз не съм тук да се карам, с който и да било. За книгите съм тука, за книгите Bowtie

И да не е много спам. Аз съм на последните страници на "Среднощната корона" на С.Дж. Маас. Определено засега съм много доволна от първите 2 книжки от поредицата. Много обичам обратите,които прави Маас. Нямам търпение да започна третата книга и да видя дали ще си отговоря на всички въпроси, които постави тази книга.
Аз кало "луд фен" на Маас, ще обобщя първите 2 дори 3 книги са всъплението Grinning в третата започва да става интересно, "не харесвам" пред последната, защото ще разберете като стигнете до нея, но препоръчвам и "Жената котка" и Дворовете и Дом на пръст и кръв. Обожавам стила на Маас приятно четене. А финала, финала е веднъж, поне за мен Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт