В извънредно положение, ще си направим бебчета - няма съмнение !~бебеправене 373~

• 29 519
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Аз също искам да кажа, че най-уютно по тази тема съм се чувствала тук с вас. Въпреки че имам други познати с подобни проблеми, не е същото. Имала съм също изказвания от сорта "вие ще ни изпреварите" и то от човек, започнал опити след мен. Ужасно е да знаеш, че все едно си под лупа постоянно и всеки те дебне в засада. Затова ви благодаря, че ви има! Heart

И това, че като се успокоиш и не го мислиш ще стане, освен, че е най-дразнещото изказване, искам да ви кажа, че не е съвсем вярно. Аз преди да видя двете черти пак си го мислех, пак се следях за симптоми, само не съм си ги сравнявала с непознати в нета, но това спрях да правя преди месеци така или иначе. Нещата явно са на късмет и когато ни е писано и затова гледам с насмешка на жени, които си мислят, че са богопомазани и е станало, когато искат. Даже една позната ми беше казвала преди, че при тях е станало толкова бързо, защото "много го била искала"... Ама нека си се радват. Както се казва ignorance is a bliss. Така че 0 внимание на подобни персони, защото не сме по-малко жени от тях!

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 10:25 от Dahlia_Divin

# 571
Все още съм много назад, сравнено с вашия опит и това, което сте преживяли, но още в началото го казах- не срещам такова разбиране дори сред най-близките си приятелки, а тук дори само докато ви четях се чувствах уютно и “сред свои”, ако може така да се каже. Надявам се да не се задържам дълго, заради проблем, а да се задържа за дълго, за да се радваме заедно на мнооого положителни чертички. Хубаво е, че си имаме такава група, късметлийки сме 🙂

# 572
  • Dope Reach
Йоанка, от Добрич съм. Не ми е Шумен далеко, но Варна ми е по на сметка като километри, де. Ще пробваме тук, много се моля това да ни е успехът. Радвам се, че ти обръщат внимание, това е особено важно. Трябва да се проверява всичко, за съжаление моята загуба е заради нещо, което се проверява при вече свършен факт, даже след няколко аборта. Радвам се, че веднага ми бяха назначени изследвания, за да можем да реагираме при нова бременност.
Сънче, аз много го мислих това TSH, защото от година не съм пила нищо за него. Имам направление и другата седмица ще ходя да го изследвам, та да видим. 6 не е малко, но е оправимо. И то сравнително бързо, може да ти предпишат по-висока доза Еутирокс. Сегашният ми доки каза, че трябва да е под 2, но все пак важното е да не е в крайност, примерно над 10. Е, това наистина е бая, де.

По темата: вече се научих да споделям само тук и с някои от вас, с които си пишем на лични и във Вайбър. Имам и дна приятелка, с която се сближихме покрай тези неща, при тях също има проблем. Фактът, че някой може да изръси нещо от рода на това, че просто трябва да правим повече секс, ми говори за много ниско ниво на култура и образованост. Абсолютен абсурд. Но искам да спомена и това, че съм срещала същото "съчувствие" от хора, които са имали сериозни проблеми, но след като са се получили децата, сякаш забравят какво е било. Това за мен е по-страшно. Споделяла съм на такива и мигновено съм съжалявала. Имам и близки, които са се изцепвали, че трябвало по-бързо да действаме, въпреки че са наясно колко ни е трудно и как съм съсипана след кофти случката ми. Всичко е много шарено. За мен е важно да изляза от тази ситуация по-добър човек. Simple Smile

# 573
Здравейте,  момичета включвам се по темата,  защото много ме разчувствахте.
Искам да кажа , че се възхищавам на силата и смелостта, с която се борите. Пожелавам на всяка една в най- скоро време да се сбъдне нейното чудо.👼
На 37 г съм имам 1 дете на 4години. Извадих голям късмет като забременях бързо и имах почти безпроблемна бременност . Сега нещата са по- различни. Година и половина не можем да започнем опити за второ дете, поради проблеми при мен , първо гъбични инфекции , после ми откриха случайно хашимото и сега съм на лечение.
Искам да Ви Благодаря за това , че споделяте толкова лични неща- научих много.
По отношение на това какво мислят хората , мога да кажа , че трудно се поставя човек на чуждо място без да е преживял подобно нещо. Имам опит с други здравословни проблеми. Така че се опитайте максимално да игнорирате външните фактори. Важни сте Вие и вашите половинки.
Успех на всички 🍀

# 574
Лира, надявам се все пак да намерите начин да останете са хубави емоции от времето си заедно и то да даде резултати под формата на едни две чертички! Blue Heart
И при нас понякога единия или другия не е в настроение и е трудно. Хващам се че последните 3 месеца дните преди О съм тъжна поради някаква причина. Опитвам се да не обръщам внимание.

Добре дошла Мила! Дано скоро имате зелена светлина и да станат нещата. Имаш прекрасно име. Blue Heart

# 575
Аз също за толкова години не съм срещнала никакво разбиране нито от приятели нито от роднини Sad Не обичам и да споделям по темата, не защото ме е срам, а защото не ме разбират и не ме успокояват. Даже повече ме притесняват и разтройват Sad Съгласна съм, че има състезание и между приятели и между познати дори, кой кога забременял кой как родил и като родиха вече всички покрай мен си казах, хайде дано са спокойни, че ще съм последна, но те не спряха да ми обясняват колко често да го правим, как да го правим. Според мен си зависи от човека, явно съм заобиколена от такива хора, какво да направя  Sad Не искам да ги слушам вече нито за добро, нито за лошо. Дори изказвания от рода " то като се знае, че има проблем затова вече никой не ви пожелава дете" Еми браво, живи и здрави, лошото е че се изолирам малко по малко Sad
Благодаря ви че ви има момичета, тук наистина намирам подкрепа и позитивизъм, които са много нужни и ценни Heart Hug

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 13:20 от Winter11

# 576
lira, разбирам те. Ние този месец го изпуснахме, поради нежелание на мъжа ми. Много се ядосах и си казах- насила хубост не става, и така.. чакам да ми дойде след 10 дена. От два месеца се каня да спра да следя О и всичко, и да се пусна по течението, ама като ми свърши цикъла, единственото за което си мисля са тестовете за О, та ще видим кво ще стане с моето желание..
Относно хората - аз не обичам да споделям, имам само една приятелка, която роди наскоро, та с нея си говорим, тя не е натоварваща, деугите още не са на тая вълна. Иначе оня ден разбрах за още едно момиче, в 6 месец е, еми тъпо ми стана. Все при другите става.. тоя месец съм в депресия Unamused

# 577
  • София
Момичета,виждам,че при някои от вас има проблем с щитовидната жлеза. На мястото, където гостувам в момента говорих с една жена /и нейното момиченце е чудо/,та тя ми каза за една хранителна добавка,която близки хора 'и препоръчали. Тя пие Еутирокс 125 и каза,че с добавката се чувства много по-добре, а само от месец я пие,нужно било 3 месеца и обеща да ми каже ефекта след като пусне кръвни изследвания . Аз по други показания ще я пробвам. Видимо изглежда много по-добре/и като фигура,и като кожа,коса/. Ако някой има интерес,да ми пише да му препратя книжката,която ми изпрати тя Simple Smile

Jessito и ggirl,благодаря ви! Чета ви и все едно аз ги разказвам нещата дума по дума❣❣❣❣

# 578
  • София
Уинтър, ти сериозно ли ? Anguished
Наистина ли някой ти е казал 'то като се знае, че има проблем, затова вече никой не ви пожелава деца' ?!!? No MouthNo MouthNo Mouth
Ами това е положението, просто на света няма по-жестоко и долно същество от човека !!! И никой не може да ме убеди в обратното. Expressionless

Аз се връщам от ендокринолог.
След месец на Еутирокс 100 мкг., преди два дни пуснах изследване, при което ТСХ ми излезе 0.05. Frowning
Можете да си представите реакцията ми - щях да припадна от ужас като видях резултата. Веднага се свързах с него, а той ме успокои, че всичко е наред.
Днес бях на преглед, според него тази стойност е цитирам 'прекрасна' и 'всичко върви чудесно'. Grinning
Направо паднах.
Обясни ми, че стойностите при бременност започват от 0.05, тоест аз съм на минимума и коригирахме леко дозата - един ден ще пия 100 мкг., а на другия - 75 мкг.
Като последствие от тази ниска стойност можело единствено да получа сърцебиене, но ми измери пулса и каза, че аз нямам такова.
След месец пак го проверявам заедно с ФТ4 и се виждаме.
Въз основа на другите неща, които
пуснах /ФТ4 - 21.39, ТАТ - 15 и МАТ - 11/, категорично отхвърли Хашимото. За което съм много много доволна. Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 13:59 от rave

# 579
Lira, за това ли говориш:
https://apteka.framar.bg/30038640/%D0%B5%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%80 … BC%D0%BA%D0%B3-30
Ако да,  не е добавка, а лекарство с много висока доза и в никакъв случай не бива да се пие по самопредписание. Пиша, защото аз съм на такава доза, след години лечение, почнало с доза 50 и постепенно качване. Миналата година се бях отчаяла, че и 125 не ми влияе вече, но след като смених начина на прием по препоръката на Денис ( вземам го в 3 през нощта), успях да си смъкна резултата на ТСХ от 2,5 на 1,04.
Рейв, супер се е повлияло ТСХто, при мен и смяната на сезона влияе, и пролет и лято теоретично и с по-ниска доза мога да мина. Щом си под наблюдение не трябва да се тревожиш Heart

# 580
  • София
Да,това лекарство пие. Добавката е друга,съгласувала го е с лекаря разбира се,за да комбинира спокойно,както и за всеки член от семейството. Всички са много доволни Simple Smile

# 581
Благодаря за съветите и насоките момичета. Днес уж няма стрес и проблем, но се чувствам в ужасна депресия - а причина реална НЯМА. Реве ми се ,а сълзи не могат да излязат. ММ ме пита защо съм нещастна, а аз съм толкова позитивен човек. Дано да е ПМС, иначе вече се филмирах, покрай сънищата, които сънувам още повече.... Simple Smile
Чери - И аз имам усещането, че ще ми закъснее и това е 2-рият месец с малко по-сериозни месеци и май наистина има нещо вярно в това, което казваш. И преди съм срещала такава теория , но организми различни. Да идва и да си отива вече и с нови сили !
Ро - хубаво е , че имате план за действие, самата настройка е вече друга на мозъка и смятам, че и ти ще се почувстваш по-добре. Дано това е да е твоят лекар и без тежки артилерии.
Lira - Прати на лично, да прочета, аз също пия еутирокс, благодаря. Каузата Ви с ТМ е обща и не мога да разбера мъжете защо се правят на ощипани госпожици.
Ggirl - Съжалявам , че така се е получило, такъв си ентусиаст тези тестове, че почти и аз се надъхах. Дано успеете със следващият Ц, ама пък знае ли се Wink
Animor - Д-р Бах го знам, виж за другите есенции не бях чувала, много ти благодаря информация. За мен твоето TSH е високо, а то ще продължава да се покачва , особено в първите седмици. Вземи мерки.
Йоанка - много свежарско ми звучиш, все така !
Sunflower-  Ето и ти имаш план. Пътят не е толкова дълъг Русе-София, надявам се да не ти се налага , но е в пъти по-добре при специалист в Надежда.
Кийп - много хубаво си го обяснила , беше ми изключително полезно.
Марго - и аз съм на 125мг, сега ще пускам скоро контрола. И аз вече гледам да го пия между 2-3. Бях се научила към 5ч да се събуждам и понякога се чудя пих ли го или беше вчера. Аз за ЩЖ за добавка знам само за селена и то в определена форма без да се прекалява, че става токсичен.
Рейче - идеален ти е ТСХ.
По въпроса със споделянето по въпроса за исканото бебр - вече на никого нищо не споделям , само тук в тази тема.
П.П ИЗвинявайте за чаршафа, ама .. такава съм си.

# 582
Rochellka :При кого ходиш да ти следи ЩЖ?
Аз съм от Варна и малко преди да забременея с първото си дете(за сега единствено) попаднах на д-р Сарджева.В началото бях скептична и ми се  струваше,че и тя е доста прехвалена .Е ,сгреших....
С Хашимото съм от 11 години,като през цялото време пия Еутерокс в различни дози взависимост от ТСХ.
Забременях с ТСХ 2,90,в края на третия месец беше почти 6.Коригирахме дозата на хапчетата -6 дни по 75мгн. и един ден 100мгн. и стойностите след 20-Тина дни паднаха .Анти ТПО беше над 1000.Тогава какво ли не бях чела и просто се поболях от притеснение!
До края на 9тия месец пусках през макс 30 дни изследвания за да следим хормоните.Д-р Сарджева ,често ме е консултирала по телефона,а когато се е налагало ме е смъквала в графика си(доста е натоварен,поне месец напред).Лично аз съм доволна от нея и много благодарна разбира се.

Сега съм на Еутерокс 75мгн.,като преди да започнем да правим опити за бебе ТСХ ми беше 1,5 ...Скоро обаче май пак трябва да пусна едно контролно.
Както не веднъж сте писали,важно е да имаш адекватен специалист отсреща !

# 583
Да Рейвче, сериозна съм. Случило се е, не са лоши хора, просто бързо забременяха, родиха, а аз години ходя по лекари и си търся проблема затова Sad
Радвам се, че си регулирала ТСХ и сега са ти супер изследванията Simple Smile Аз два пъти ходих на ендокринолог, но все ми казват че няма нужда да пия нищо. Три пъти съм го изследвала, единия път беше 3.30, но изследването беше зимата и казаха че сезонно се влияе, после 2.80 сега последно е 2.20 и пак ги питах дали да пия нещо и пак не.
Гледаха ми ЩЖ на ехограф и на двата прегледа и казват, че няма нищо. Аз мисля, че трябва да е под 2 за да забременея, но не смея да пия лекарства без предписание Sad

# 584
Здравейте Момичета! Не съм писала скоро, просто не съм много положително настроена все още от последния неуспешен опит. Но следя какво се случва с Вас.
Тикълс, Анимор, Дахлия честита бременност. Да е лека и до финал.
Блеки честита ти Радост. Бъдете щастливи!
С голяма надежда следях какво се случва с Марго и Локо! Прегръдки, следващия опит ще е Вашият!
Борнче мисля те!
Успех Момичета! Ще му дойде времето!
И на последно място да спомена от личен опит нещо с Вас, което не е много по темата. Четох, че повдигнахте въпроса за цистита. А както съм споменавала и преди аз страдам от дълги години и от бъбреци. Години наред с много силни болки и кризи почти непрекъснато. Заради цистит, освен медикаменти, които май особено не помогнаха реших да пия и липов чай, който продължих и след това. Не само, че излекувах цистита, а спряха и почти ежедневните болки в бъбреците, кръста и яйчниците. Дори Ц ми протича без ония страшни болки. А колко пъти преди това са ме съветвали да пия този чай, а аз отказвах да приема, че някакъв си чай може да ми помогне за тия болки. Споделям с Вас, защото може да има и други с такива проблеми и да бъда полезна. Прегръдки за всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт