Парфюмни размисли и страсти - 241

• 43 505
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
  • Deutschland
Вчера си получих няколко парфюми и ще споделя с вас  два от тях.
Jo Malone Honey &Crocus - От няколко години следя лимитираната колекция " English Fields "(английски полета) както и " Herb Garden ". Намирам за очарователни шишенцата от втората- зелени, прозрачни с билкови мотиви. За съжаление съдържанието им не е по моя вкус.
Honey &Crocus( мед и минзухар)- флаконът е много различен от другите, които са леки и се усещат много приятно в ръката. Тези са с пуристичен дизайн, материалът създава усещането за камък и порцелан, изглеждат като гладки лъскави плочки.
Този аромат е сладък и кремообразен, без да е лепкаво сладък като други гурме аромати, благодарение на  флорална щипка от минзухар и лавандула. Не зная как ухае минзухара, чела съм, че от цветове на шафрановия минзухар  се добива шафран, който аз използвам за направата на паеля.
Златен мед, кремообразно бадемово мляко и леко горчив бадем. Уютен аромат, който ще се развива по-добре и не толкова сладко през зимата и пролетта.
През цялото време се опитвах да се сетя на какво така познато ми ухае. Сладък, меден и кремообразен, той много ми напомня един сапун: мляко и мед на Palmolive.
Fleur Narcotique на Ex Nihilo
Няма никакви наркотици, разбира се. 😀 Или поне така си мисля. Въпреки това вече съм зависима от него. Обожавам го!😍 Първото ми запознанство беше съвсем случайно и неочаквано, защото беше подарък-изненада и наистина успяха да ме зарадват с нещо, което нямам в колекцията си. 😀
Fleur Narcotique е един много чист, свеж, кремообразен цитрусов- флорален аромат .
Формулата на този наркотик : оранжеви цветчета и жасмин с дървесно- мускусен микс  и бергамот за свежест.
Бих го дефинирала  само с две думи: Елегантен и Освежаващ ! И много секси 😉
Момичета, за да не се чудите къде е направена тази фотосесия- на кухненския плот върху печката, фонът ми се видя много подходящ и тематичен. 😂

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 13:15 от cielo

# 481
В Champs Elysees и аз не усещам ни липа, ни пролет в бутилка. И той ми е ретро като повечето Герлени, които съм пробвала. 
За Samsara много се впечатлих, че става и за пролет, ще го пробвам непременно и този сезон. Знам, че е ретро и той, но ми е любим от моето детство, дълги години го търсих без да знам кой е парфюма (влюбих се в него от една приятелка на майка ми, но тя все казваше, че е с няколко парюма като я питах 😂 )
П.П. Майка ми казва, че усеща липа в Insolence edt. Аз не.

# 482
Честити нови ароматни скъпоценности на всички! С кеф и много здраве да ги носите и да радват и вас и всички наоколо!
Аз нови нямам, но пък в момента се радвам на стари класики. Innocent

Малко пролет в бутилки и от мен. Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 22:48 от Sysly

# 483
  • Стара Загора
Хм, значи единствено за мен  Samsara е приятен. Grinning
Интересното е, че по-голямата част от парфюмите на Герлен са ми любими. Това е единствената марка парфюми, която не само се доближава, но върви ръка за ръка с мен. Има нещо в тях, което си ме влече, но не знам кое е точно.

# 484
По този повод днес при мен е Мon Guerlain edp на приятелка, купен от Сефора или Дъглас, не знам точно, но тя работи в мола и си го купи преди два месеца от там. Моят Mon е от първите след издаването му, от Сефора, а сега купих  Mon Sensuelle от сайт. Вчера помирисах нейният Mon само от капачката, защото вече бях с парфюм и все пак ми направи впечатление, че го усещам по-мек, по-сладък и по не-лавандулов. Rolling Eyes Но днес вече го пробвах на себе си и впечатлението ми е, че това всъщност е ароматът на Mon Sensuelle, а не на Mon, който аз имам в 30 мл размер (гравирано дъно). Нейният Mon и моят Sensuelle са с етикети на дъното. Освен това цветът на течността на моят Mon не е като на нейния Mon и Mon Sensuelle, които са еднакви. Пиша това в тази тема, че повече хора четат тук, заради вечното сравнение на ароматите, без да се имат предвид различни партиди като подробност, а разликата е много очевидна и така се пораждат съмнения в хора, които нямат база за сравнение.
Скрит текст:

# 485
Цитат
П.П. Майка ми казва, че усеща липа в Insolence edt. Аз не.
И аз усещам силна, концентрирана липа в Insolence, но предимно в EDP. Така мирише, когато си навреш носа в кошница или торба с прясно набран липов цвят – концентрацията е толкова силна, че чак ти запечатва рецепторите и спираш да усещаш друго, освен концентрата. Обонянието има праг на насищане и моят с Insolence е точно такъв – шокова първоначална вълна, която усещам като липов цвят и после нищо друго. Запушва ме така да се каже. Не че е лошо, но ми идва главоболно понякога. Smiley

# 486
Искам да се върна на темата за Black Opium. От есента ми се искаше да придобия парфюм от тази линия, но отлагах заради други покупки. Макар да не му е сезонът, сега имам възможност да го купя, но се колебая коя версия да избера. Двоумя се най-вече между Intense и Nuit Blanche. Ще се намери ли някой да ме (раз)убеди?

Nuit Blanche го имам и не бих те разубеждавала грам, прекрасен е! Чудесно балансиран аромат, не ми омръзва!

# 487
  • Пловдив
По този повод днес при мен е Мon Guerlain edp на приятелка, купен от Сефора или Дъглас, не знам точно, но тя работи в мола и си го купи преди два месеца от там. Моят Mon е от първите след издаването му, от Сефора, а сега купих  Mon Sensuelle от сайт. Вчера помирисах нейният Mon само от капачката, защото вече бях с парфюм и все пак ми направи впечатление, че го усещам по-мек, по-сладък и по не-лавандулов. Rolling Eyes Но днес вече го пробвах на себе си и впечатлението ми е, че това всъщност е ароматът на Mon Sensuelle, а не на Mon, който аз имам в 30 мл размер (гравирано дъно). Нейният Mon и моят Sensuelle са с етикети на дъното. Освен това цветът на течността на моят Mon не е като на нейния Mon и Mon Sensuelle, които са еднакви. Пиша това в тази тема, че повече хора четат тук, заради вечното сравнение на ароматите, без да се имат предвид различни партиди като подробност, а разликата е много очевидна и така се пораждат съмнения в хора, които нямат база за сравнение.
Скрит текст:
И аз имам някакви такива подозрения относно моя Мон едп от Нотино. Ароматът е омекотена версия на този, който тествах в Дъглас. Мисля си, че е от разликата в сезоните, защото го тествах есента, но може и да си права.

# 488
Много различни са! И това се усеща дори без напръскване, а помирисани само от пръскалото на бутилките. Началото на 30-ет милилитровия е толкова лавандулово, че е дори малко мъжко, а 50-ет милилитровият е мек и сладък, лавандулата също е кротка, не остра и мъжка. А такъв мек е и варианта Sensuelle. Освен това 50-ет милилитровия изпълни стаята и е много шлейфов, трийската не е така. Усеща се, но не толкова мощно. А го коментирам, защото и двата са от оторизирани магазини и съмнения в произхода им няма, но са с повече от две години разлика в издаването.

# 489
На мен ми е малко трудно да определя как усещам Мон едп, но си спомням, че много ме душеше и ми напомняше на една Зара. Отдавам го на комбинацията ванилия-пачули. Така ми се впиваше в кожата, че на повече от 5 градуса не можех да го търпя. Усещах малко и от сандаловото дърво, но само ако пръсна пестеливо и отдалеч.
Моят също беше от първите, които пуснаха, от Нотино, и ако правилно си спомням, с гравирано дъно. Но пък миришел много различно от "автентичен" от летище Rolling Eyes

# 490
Леле ти ме застреля 😱 чакам и аз тази Градина, и така ми се ще да е моето лято в бутилка... а сега направо ще тъна в напрежение ,какво ще ме лъхне като го отворя 🥺
Моят Долче Гардън дойде, не ми се чакаше да си "почине" от пътя и се напръсках. Добре, че не беше обилно, а само 2 фъс на китката - вкиснало, та се не трае.  Expressionless
След 30 минути все пак почна да избледнява началната гадост и вече усещам кокос и портокал, да видим нататък.

А това ми е ароматната аура от сутринта

# 491
Момичетата, имате ли новата бутилка на Нинфео Мио - https://www.goutalparis.com/catalogsearch/result/?q=NINFEO+MIO ? Интересува ме дали е реформулиран? Обожавах парфюма в старата бутилка и ще ме е яд, ако са го осакатили. Ще трябва да издирвам нова смокиня, в коята да се влюбя, а няма да е лесно.

# 492
  • До сърцето...
Аз да се оплача - получих от намаленията Елисейските полета на Герлен ЕДТ, и вместо очакваната нежна, свежа, натурална липа, при мен се появи  нещо много неприятно - никакви пролетни цветя, никаква свежест, доста богато въображение ще ми трябва, за да усетя липа тук - само някакъв евтин сапун, нещо синтетично-химично, което не бих могла да нося.

И при мен е така - евтин и задушлив сапун, завиждам на кожите, които "изкарват" липата от Елисейските полета.

Аз се радвам, че дойде времето на моите съкровища от Милър Харис - Vetiver Insolent, Étui Noir, Tender,  Coeur de Jardin. Харесва ми, че с нищо не ме задължават - непретенциозни, но оригинални и със собствен почерк. Благодаря на Зозина, че навремето ме "зариби" с тях.

# 493
Ох. Сега се сетих, че много харесвах и си бях купила преди 2 години Givenchy Live Irresistible, обаче не знам дали не беше Délicieuse версията. Някой би ли могъл да ми направи съпоставка...
Тогава запомних кутията, но сега ми се виждат и на двете еднакви...

# 494
Тиква, аз имам Мon Guerlain edp 30ml, доколкото виждам на снимките, дъното му не е като твоето, а като 50тиците.

Общи условия

Активация на акаунт