Пролетно слънчице пече, а моето ДЕКЕМВРИйче вече има сърчице ! {тема 2/2020}

• 25 195
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
Не помня коя точно от вас, но някоя щеше да пробва спрей Наривент за сенната хрема. Ако може да сподели дали има ефект Simple Smile

# 616
https://
Не помня коя точно от вас, но някоя щеше да пробва спрей Наривент за сенната хрема. Ако може да сподели дали има ефект Simple Smile
Аз ,ама пръсках два дни и се отказах.Създава ми гаден вкус в устата и ме кара да кихам.Отбъбва лигавицата и кихах един ден безспирно,чак колегите се изплашиха да не съм болна.
С ринитал се оправих.

# 617
Аз в четвъртък съм на преглед, тук се полагат по 3 ехографа по здравна каса, май тогава ще е първия. Хемоглобина винаги ми е бил зле, но сега просто кърти. Миналата консултация беше 82. Пия желязо, да видим какво ще излезе в четвъртък. И аз съм с отрицателен резус фактор, първия път минах без инжекция, но втория път не. Но аз не я бих, биха ми я тук в Германия.
Притеснявам се дали всичко ще е наред, не съм много цветущо с езика, повечето от родата смятат че лошо че съм се навила ан трето на тия години, въобщее чудо. Дечурлигата с това домашно обучение, хептен довършват идилията. Токсоплазмоза няма да правя, нямаме домашни любимци.

# 618
Притеснявам се дали всичко ще е наред, не съм много цветущо с езика, повечето от родата смятат че лошо че съм се навила ан трето на тия години, въобщее чудо.
Вие не бяхте ли на 37г? При това ви е трето? Млада жена, много рано се слагате при ‘старите’, каквото и да значи това. Аз като съм на 36г и ми е първо дете - какво, да се гръмна ли?!? Плюс - точно в Германия хората раждат първо след 40. А при мен във Франция е напълно нормално.
Моля ви, престанете с тези години. Във всеки ваш пост - ах, на моите години. Гледайте как ви минава бремеността. Има и 20 годишни с усложнения.
Обиждам се вече и не се сдържах.

# 619
Здравейте, пия утрогестан 3х2, като вечерните ми са вагинално. Знаете ли защо през деня ги пия, а вечер ... Grinning каква е целта, по добър прием или друга е причината .. ? Simple Smile

# 620
Здравейте момичета. Има ли някоя от вас която да изпитва, тревожност, постоянно напрежение, гадни черни мисли... По принцип съм с лека депресия и май с хипохондрия. Още от преди да забременя имах такива проблеми и чуство като на мравучкане в пръсеца на левия крак и лявата ръка от лакътя до китката. Усещане имам, но просто като, че ли е в ластичен чорап... Ходих на невролог защото бях сд филмирала за множествена склероза. Прегледа ме буквално на две на три инказа нищо ти няма от нерви е. Не се успокоих след прегледа но усещанията изчезнаха. От вчера след едни семей и проблеми пак усещам някакво мравучкане много леко и пак съм във филма за склероза... Просто вече е ад, немога да се насладя на бременността. Знам, че ще кажете-психолог, но в момента няма как да отида. Има ли някоя от вас така, и има ли основания според вас да мисля такива страшни диагнози

# 621
  • София
Диана, избягвай публикуването на поредни постове.
Можеш да редактираш /трите точки в дясно от ника ти в поста -> редактирай/.

# 622
Здравейте, пия утрогестан 3х2, като вечерните ми са вагинално. Знаете ли защо през деня ги пия, а вечер ... Grinning каква е целта, по добър прием или друга е причината .. ? Simple Smile
Ако са ти изписани така, може би съображението на лекаря е да не ти изтичат през деня, затова да ги пиеш сутрин.

Диана, защо не вземеш да пиеш магнезии, той е и за стрес полезен. Има и други хомеопатични Седатив, за тревожност.

Маминка, родата ти да си гледа работата. Ааааа. Около мен има три случая на 40г родили. Какво им е на 37-38 годишните? Единственото различно е, че имаш вече две големи деца и ти си струва, че си по- възрастна. Много бързо ще ти минат тези мисли покрай бебето....
Имам приятелки по на 38г и нямат още и едно дете.
 Просто мирогледа на жена с деца на 37 е един, и е съвсем друг на жена без деца на 37 , която досега си е гледала само себе си, да речем и някое куче. Затова ти се струва, че си закъсняла и го предаваш и на роднините. Кажи им при другия такъв намек, че има момичета, които още не са раждали на тази възраст, и има и такива, които се борят и на 42 да имат деца. Wink

# 623
Здравейте момичета. Има ли някоя от вас която да изпитва, тревожност, постоянно напрежение, гадни черни мисли... По принцип съм с лека депресия и май с хипохондрия. Още от преди да забременя имах такива проблеми и чуство като на мравучкане в пръсеца на левия крак и лявата ръка от лакътя до китката. Усещане имам, но просто като, че ли е в ластичен чорап... Ходих на невролог защото бях сд филмирала за множествена склероза. Прегледа ме буквално на две на три инказа нищо ти няма от нерви е. Не се успокоих след прегледа но усещанията изчезнаха. От вчера след едни семей и проблеми пак усещам някакво мравучкане много леко и пак съм във филма за склероза... Просто вече е ад, немога да се насладя на бременността. Знам, че ще кажете-психолог, но в момента няма как да отида. Има ли някоя от вас така, и има ли основания според вас да мисля такива страшни диагнози
Разбирам те,дълги години имах паник атаки и хипохондрия(понякога още ми се проявява), но като родих някак си позабравих тези неща и стъпих на земята. И да се тревожиш, и да не се тревожиш,ако има да става нещо ще става,знам,че е тъпо някой да ти го каже от страни, защото само ти си знаеш какво ти е. Моят съвет е - довери се на лекарите, те по-добре от теб биха разпознали множествената склероза. Чети за развитието на бебето, прави йога, разхождай се в гора и близо до река... Дано успееш да прогониш тези мисли!

# 624
Някой ме беше питал за БХС в Селена Пловдив. Давам инфо. Ценат е 132лв, бях при д-р Ставрев. Доволна съм. Много внимателен и подробен. Взеха ми и кръв, но резултатите след 7 работни дни.
Diana Dimitrova Опитай се да си постоянно заета. Намирай си занимания. По възможност чети колкото се може по малко форумите, старай се да си заобиколена от положителни хора. Чети интересни книги, гледай филми. Намери си ново хоби. С този излишен стрес най-много да направиш някоя беля.

# 625
Някой ме беше питал за БХС в Селена Пловдив. Давам инфо. Ценат е 132лв, бях при д-р Ставрев. Доволна съм. Много внимателен и подробен. Взеха ми и кръв, но резултатите след 7 работни дни.
Diana Dimitrova Опитай се да си постоянно заета. Намирай си занимания. По възможност чети колкото се може по малко форумите, старай се да си заобиколена от положителни хора. Чети интересни книги, гледай филми. Намери си ново хоби. С този излишен стрес най-много да направиш някоя беля.
Опитвам се, но нешо не ми се получава много. Постоянно като усетя някоя изтръпване или мравучкане и мисля за склероза... И това е че нямсм вярва на онзи невролог, който ме прегледа. А реално нямам никакви симптоми. На моменти имам едни като мушички пред очите, но доста мои приятели казаха че ги имат

# 626
Какви са началните симптоми на множествената склероза?

Най-честите симптоми, които първоначално се проявяват при  пациентите са следните:

Сензорни нарушения (изтръпване, парестезии) обикновено ранен симптом
Симптоми от гръбначния мозък (кинетични): мускулни спазми вследствие на спастичността
Симптоми на гръбначния мозък (автономна нервна система): дисфункция на пикочния мехур, червата, и сексуална дисфункция
Парацелуларни симптоми: дизартрия, атаксия и тремор
Очен неврит
Триъгълна невралгия
Мускули на лицето (неволеви контракции на мускулите на лицето)
Симптоми от очите: Диплопия (при 33 % от пациентите)
Непоносимост към топлина
Лесна умора (70 % от пациентите) и замайване
Болка: Наблюдава се при 30-50 % от пациентите по време на заболяването
Субективни когнитивни затруднения: По отношение на обхвата на внимание, концентрацията, паметта и преценката
Депресия
Еуфория: По-рядко срещано от депресията
Симптомите на напречния миелит

Далила, като чета симптомите сигурно имам ⅓ от тях. И да ти кажа - няма болест за която да съм чела и да нямам някои от симптомите й. Я прочети сърбежа например за колко болести е симптом, а мен все някъде нещо ме сърби. Таа у мое село за такива хора има една приказка - "Главата не го слуша". А от бг мама знам, че много от тия дето не ги слуша главата имат голям дефицит на вит. Д. Та вземи си пусни едни изследвания. И b12 , b6, цинк, селен, магнезий, натрий, калий, желязо, фолиева к-на, някой да ме допълни, че само за тези се сетих сега.

# 627
Здравейте , момичета ! Днес си взех първите изследвания от ЖК . Интересува ме какви са нормалните граници на захар при бременните ? Различни ли са от не бременни и мъже , като референти ?

# 628
Ставрев Даниел или Ангел?
Ангел Ставрев повече от пет минути не ме е преглеждал като броим влизане ,събличане и обличане,преглед е само миг....дано вече за БХС е по- обстоен.
А Даниел мисля,че води ЖК по Здравна каса.Той може и да е бил по- подробен.
Благодаря все пак за инфото.Ще пиша колко е излезнал  като сума моя БХС и Фетална.
Одеве се разходих два часа и така се изморих,че едвам се влачех накрая. Как ще я караме натам незнам.Кратки разходки до близкия магазин и грохваш. Е два часа прекалих де....
Мери би трябваше да са в референтните. Не по-високи.Но нека каже някой сигурен.

# 629
Моят доктор иска глюкозата да е под 5, моята беше 5.11 и каза след месец да повторя.

Общи условия

Активация на акаунт