Доктор Иван Сигридов # 3

• 54 934
  • 847
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, за небременни каква информация се иска при записване на час за преглед при доктора? Име, Егн, тел за връзка, някаква информация за причината за прегледа?
Питат и за малко предистория/ причина - за какъв проблем се иска час при д-р Сигридов.

# 646
  • София
Момичета, за въпросния хепарин, дайте моля ви насоки кой може да действа адекватно като Сигридов.
Имам АЦЕ Д/Д (хомозигот), и Антитромбин 3 (придобита), и според Русев терапия ще назначим едва при изкъсо следене на показатели, докато Калчев казва - веднага при положителен тест - НМХ. Изпадам в ужас, ако забременея, няма да знам какво да правя. Много исках да чуя мнението на Сигридов, но изобщо не се знае кога ще се вредя при него.

# 647
Калчев слушай.

# 648
Момичета, за въпросния хепарин, дайте моля ви насоки кой може да действа адекватно като Сигридов.
Имам АЦЕ Д/Д (хомозигот), и Антитромбин 3 (придобита), и според Русев терапия ще назначим едва при изкъсо следене на показатели, докато Калчев казва - веднага при положителен тест - НМХ. Изпадам в ужас, ако забременея, няма да знам какво да правя. Много исках да чуя мнението на Сигридов, но изобщо не се знае кога ще се вредя при него.

Слушай Калчев и почвай терапия при положителен тест.
Аз съм Хомозигот АСЕ и бях на НМХ при успешната си бременност. Simple Smile

# 649
И аз бих почнала от + тест нмх, но специално за терапията и спеденето й и изобщо за тромбофилия Калчев не е специалистът. След + тест бих си следила терапията и бих слушала или хематолог, или Сигридов, ако имам възможност да ходя при него. На мен бременна с тромбофилия и 2 предишни загуби Калчев нищо не ми следи по терапията, не ми назначи никакви изследвания, не смяташе изобщо, че е нужен доплер. Доц. Русев пък при първоначално назначаване на терапия посвещава много време и обяснява внимателно, но да си следи при него бременна жена терапията е ужас. Връзката с него е много трудна.

# 650
Русев за терапиите по време на бременност- не става.
Хематолог ти трябва или аг, но задължително анти ха. Всички други са съпътстващи и не дават нужната информация за дозата.

# 651
  • София
Аз бих послушала Калчев. Бременна час за Сигридов ще вземете и ще го видите достатъчно рано, за да коригира / спре терапията. Не бих рискувала без инжекции.

# 652
Русев за терапиите по време на бременност- не става.
Хематолог ти трябва или аг, но задължително анти ха. Всички други са съпътстващи и не дават нужната информация за дозата.

Бихте ли могли да препоръчате добър хематолог за консултация в София?

# 653
По добре хематолог  - примерно Паскалева , аз друг не знам поне .. За разлика от Русев , всеки триместър следи различни стойности. Понякога включват терапията и при пол. тест. Ако почнеш инжекции - една седмица след това може да идеш при Паскалева да ти пусне кръвни изсл. и да види дозата ок ли е. Но часове се записваха преди 1-2 м. по-рано. Направо гледай темата- клексан , аспирин и фраксипарин.
Аз ходих при нея , стандартно , ако няма проблеми пуска изследванията 1 път на триместър ( излизат 150-180 лв) Аз веднъж си отидох за мое спокойствие допълнително. Аг- то отделно си следи кръвотока.

# 654
Бих ви препоръчала проф. Паскалева в Трета градска, пуска изслвдания, на база на които се преценява. Реално тромбофилия може да се прояви, може и не. И аз лично съм доволна от др. Анна Богданова. В началните седмици имах хематом, според мен от прекалената терапия с аспирин протект и с НМХ успоредно. Аз не вярвах, но при мен си беше нужна терапия, поне така показваха изслвданията. Иначе проф. Паскалева твърди, че сякаш с НМХ била по-добра имплантацията. Може би е вярно, особено ако е ин витро и има много големи дози прогестерон. Вижте групите за НМХ, за тромбофилия, дам доста има изписано. На мен ми бяха изключително полезни

# 655
  • София
Благодаря на всички момичета.
Съвсем забравих да спомена, че съм ходила при Паскалева, и че тя не ми препоръчва терапия. Не останах особено доволна от нея обаче. Общо взето ми каза - нямаш тромбофилия, нямаш риск за нищо (а дори един обикновен сърч в гугл за тези мутации може да ти каже, че това не е точно така).
В темата за тромбофилиите, много момичета препочъват Анти Ха, но някои от тях казват, че Сигридов го отрича и не го прави, а той е единственият, на когото бих се доверила.
Вече имам едно детенце на 3г, лека и безпроблемна бременност без НМХ. Тогава не съм правила изследвания, и нямам представа дали съм имала Антитромбин 3, тъй като е придобит.

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 14:37 от Strawberry Cream

# 656
Аз бях при Сигридов в 12гс. 
Преди това имам един спонтанен аборт в 8гс. като до последно (24 часа преди случката) ембрионът отговаряше на седмицата и имаше пулс.
Сигридов ми обясни, че мутациите PAI и АСЕ имат значение най-вече за първите седмици на бременността и, че възпрепятстват хубавата имплантация. Предположи, че те са били причина за аборта в случая.
При втората бременност от положителен тест бях на Аспирин, а от 7гс почнах НМХ. Терапията ми беше назначена от доц. Конова.
И тя и Сигридов искаха да следя само коагулация и особено Д-Димер. Док каза, че докато Д-Димер при мен е м/у 0.6 - 1.2 всичко ще е наред. Simple Smile

# 657
Щях да кажа за Паскалева, защото друг добър работещ с бременни не знам. Аз при нея не съм ходила, но моята аг държеше да изследвам анти ха в НКБ.
При бременност, Паскалева, категорично обаче не неглижира, а си гледа референциите и прави препоръки на база тях.
Не мога да си обясня защо Сигридов е против анти ха, за мен логика няма. Това е като да пиеш  в12 и да изследваш желязо.

# 658
Не знам защо не изискват и АнтиХа.
И Сигридов и Конова и следящия ме АГ (който м/у другото също е много добър с тромбофилията) ми искаха коагулация и Д-Димер.
За Паскалева и аз съм чувала много хубави отзиви и че следи всичко изкъсо. Но много момичета са споделяли, че при нискорисковите мутации като PAI и АСЕ рядко изписва терапия.

# 659
Всъщност е абсолютно възможно да нямате нужда от хепарин. Просто трябва да се следи кръвоотока и да си пускате изследвания. Наистина безразборно се изписва . Реално повечето, които сме с генетични мутации сме само предразположени, a нямаме тромбофилия.
Аз не съм ходила при Паскалева, но бях при проф. Лисичков, които работи в Хематологията в Дървеница. Отидете и при друг лекар ако имате съмнения.

Благодаря на всички момичета.
Съвсем забравих да спомена, че съм ходила при Паскалева, и че тя не ми препоръчва терапия. Не останах особено доволна от нея обаче. Общо взето ми каза - нямаш тромбофилия, нямаш риск за нищо (а дори един обикновен сърч в гугл за тези мутации може да ти каже, че това не е точно така).
В темата за тромбофилиите, много момичета препочъват Анти Ха, но някои от тях казват, че Сигридов го отрича и не го прави, а той е единственият, на когото бих се доверила.
Вече имам едно детенце на 3г, лека и безпроблемна бременност без НМХ. Тогава не съм правила изследвания, и нямам представа дали съм имала Антитромбин 3, тъй като е придобит.

Общи условия

Активация на акаунт