СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 287
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Майка ми го е усетила в Ботевград.  Ние тук нищо не сме усетили. Имаме си и таралежка, на последното земетресение реагира доста силно, сега нямаше никаква реакция от нея. Явно у софийско не е много силно усетено.

# 556
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не усетих нищо.

# 557
Родените в София деца 2006 не са показател, цяла София област, та и Перник сигурно ражда в града, а не всички учат тук.
Не съм усетила земетресението.

# 558
Отмениха носенето на маски на открити места.

# 559
  • софия
Нищо не съм усетила, готвех под абсорбатора, майка се обади да ме пита.
Моето дете е станало като бебе - само идва да се гушка. Като беше малка до 00 ходех на отворена врата. Сега пак е станала прилепчива.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 15:21 от zvаnchе

# 560
Отмениха носенето на маски на открити места.

Тъкмо щях да го пиша. Следя със 100 очи за отпадане на тази глупост. Остават КПП-тата.

# 561
Земетресението е доста плитко, но пък е слабичко (4,5), не съм го усетила. Напряга ме въпреки това, много мразя земетресения. И макар, че знам как София изкуствено се оразмерява за девета степен, защото е столица, а не е защото е в такава сеизмична зона, пак ми е притеснено. Ужасно некачествено ни е строителството Sad. Като ходя да приемам сгради и казвам какво не е ок и трябва да се оправи и винаги се намират двама-трима, които ми обясняват от колко време така си изпълняват и нищо не е паднало...

# 562
  • sofia
Не е паднало, защото не ни е люляло стабилно.....
Добра новина е това за маските!

# 563
  • софия
Ейййй, като чуя "обяснение", че нещо не е както трябва, ама не е станало нищо и може и така, се изприщвам.

# 564
Ния е направила точно 5 ПИ по мат (2 присъствено (на смг) и 3 вкъщи (2 на регалия и 1 на междучасие)).
По бел отдавна са над 200 и хич не ги броя вече, като само 3 са реални (2 в смг и един в междучасие). Но въпреки всичко по мат е значително по-добре отколкото по бел. Още по-странното е, че бел й е доста по-приятен и любим предмет. Не зная какво трябва да стане, че да мине над 90 по бел.
Че вие какъв бал гоните?! По мат като изкара 95+, по бел ви трябва 90 само за СМГ и НЕГ евентуално. Ако не сте си сменили първото желание, не се напрягайте, 2х75 ще ви стигнат. 😉 Абсолютно нормално е на мат СМГ-ци със затворени очи да изкарват почти макс, при толкоз изрешени задачи. По бел нямат това предимство, за отличен резултат си трябва по-стабилна подготовка извън училище.

# 565
Миналата година за желаната паралелка са трябвали 2х85. Но не това ми беше идеята, а че е изрешила страшно много тестове (по мое виждане) и то по по-любимия предмет и не може да се добере до 90т., а пък да ги мине ми се струва невероятно. И си стои все на едно ниво, винаги е между 80 и 90, нито повече, нито по-малко. Та се чудех какво може да се направи, че да изкарва по-добър резултат, явно многото решаване не е решение при нея.

# 566
Синът ми се е явявал на четири ПИ по математика и на три по БЕЛ. Вкъщи не решава ПИ, а обобщаващи тестове от "Текущата подготовка" на Просвета и няколко стари НВО. Рядко, на две седмици по два теста. Все по математика,  за БЕЛ не остава време, защото все ми се струва, че по математика има повече нужда от упражнения. На мен ми се иска да изкара над 85 т. по БЕЛ и над 75 по математика. Първото ми се струва постижимо, но за второто не съм убедена . Но пък да искаш нещо не е забранено Simple Smile Макар със стари НВО вкъщи да се справя, на ПИ не се представя особено добре по математика.
По отношение на режима- няма голяма промяна, ляга рано /към 22.00 часа/ и става рано/ към 7.00/. Хубавото е, че се храни само с хубава домашна храна по време на изолацията и ако преди това имаше от време на време по някоя пъпчица по лицето, сега се е изчистило много хубаво и няма и следа от  акне. Явно в училище си е купувал понякога боклуци, защото един ден ми разправя, че му писнало само от здравословна храна. И много порасна за това време.

# 567
  • София
Гледам този ДПП и трия редове. Изумена съм пак как във всяко второ училище има паралелка софтуерни и хардуерни науки. И като видя примерно в дадено училище една такава и една - физическо възпитание и спорт и ми пада ченето. Не мога да си представя как осигуряват качествено преподаване в тези две толкова различни насоки.
А и кому са нужни толкова много паралелки СХН. По-добре да бяха професионални част от тях. Поне някакъв занаят ще усвоят.
Гледам, че и предприемачески доста са се появили. Може и преди да ги е имало, но да не съм обърнала внимание.

# 568
Мария, точките по БЕЛ на база М1 ли ги смяташ? Защото вкъщи няма как да оцениш точно тезата и преразказа.
Моят по математика в последния месец е абсолютно безгрешен на първи модул, от втори аз му режа 10-15 точки, въпреки че решава всичко. Това не е гаранция, че на действителното НВО няма да пооплеска част от задачите. Въпреки, че сега е във форма, ще се изненадам приятно, ако не го направи.

Вкъщи вече втора година борим акнето. Уж не яде боклуци. Купили сме разни козметики. Когато ги ползва редовно, кожата се успокоява, но често забравя за тях. Напомням, но пък не е бебе, няма да го гоня и да му кажа лицето. А той е абсолютен непукист, не му пречело да има пъпки.

# 569
Тези не мога да оценя - пиша винаги 3 Simple Smile. Преразказ също, дори не ги прави (тези пише, преразкази - не), водя се по точките изкарала на истински ПИ до тук. Най-ниското беше 32, аз ѝ слагам 30. Т.е. махам винаги 8, при мен максимумът е 92, което ми се ще да постигне. И аз като Аманда, мечтая си просто.

Общи условия

Активация на акаунт