СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 222
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Аз пък получих мейл преди 20 мин., че на пробния изпит онлайн по БЕЛ в СМГ не са получили отговорите на моя син от 1 до 18. Да съм ги изпратела допълнително. Как се очаква да пазим какво е писал толкова време?! Joy Дано е някакъв бъг. Rolling Eyes
Майко! Аз и днес цял ден рефрешвам, изтри ми се F5 на клавиатурата. Такова чудо никога не е било. Един месец за проверка, като първите 18 въпроса се проверяват автоматично. Дано получим рецензиите и теста на снимки, защото без тях няма никакъв смисъл.

# 706
  • София
Ужас. Как може чак сега да го установяват? То тези не са ли с избираем отговор? Той писал ли е изобщо някъде на лист?

# 707
Здравейте мами!🌸
Имам един въпрос ,ако детето е избрало 3 специалности но точките му не стигнат на класиранията.Какво се случва ? Благодаря 🌸

# 708
Чака второ класиране, ако и там не бъде прието никъде, подава заявление за трето класиране, като за предпочитане е този път да посочи по-голям брой паралелки, включително и такива, в които прогнозите сочат, че ще бъде прието. Ако се появят места за четвърто класиране в желаните паралелки и на семейството не му липсва кураж, може да се пробва отново за тях.

# 709
  • София
А кога ще се попълват желанията? Нали след матурите и след края на учебната година?
Въобще кога става това нещо?

# 710
Чака второ класиране, ако и там не бъде прието никъде, подава заявление за трето класиране, като за предпочитане е този път да посочи по-голям брой паралелки, включително и такива, в които прогнозите сочат, че ще бъде прието. Ако се появят места за четвърто класиране в желаните паралелки и на семейството не му липсва кураж, може да се пробва отново за тях.
.                                                                       Благодаря но ако не се класира изобщо,какво става?

# 711
  • София
Чака да види в кои училища са останали свободни места и подава документи в тях.

# 712
Желанията се редят след като излезнат резултатите от нво, след края на учебната година.
Ако и след 4то класиране не е прието никъде детето, РУО ще Ви насочат къде има свободни места. Ама защо Ви е да си го причинявате? Има паралелки, които приемат и с бал 30, т.е. няма начин за никъде да не стигне бала.

# 713
Е, все някъде ще се наложи да го запишете. След второ класиране може да се добавят паралелки. Предполага се, че до тогава ще сте се ориентирали за къде ще ви стигне бала. В крайна сметка има и училища, в които може да се учи и при бал 100 или поне така твърдят от МОН.

Мария, писали сме заедно.

# 714
А кога ще се попълват желанията? Нали след матурите и след края на учебната година?
Въобще кога става това нещо?
Когато приключи годината. Все пак трябва да е сигурно, че всички са завършили. Няма как да го пропуснете. Един от най-често задаваните въпроси, предшестващи и съпътстващи подаването на заявленията за участие в първи етап на класиране е: " Вашите оценки появиха ли се в системата?", както и други подобни коментари на тази тема - помощ, няма ни оценките в системата; нашите се появиха, след като подадохме заявлението.... Датите са посочени в графика, който очевидно ще бъде актуализиран след уточняване на новите дати за НВО.
Скрит текст:
.    
                                                                 Благодаря но ако не се класира изобщо,какво става?
След трето класиране остават доста свободни места. Публикуват се на сайта на РУО. Следите ги и подавате документи в някое от училищата. Ако следвате препоръката от предходното ми мнение за трето класиране, въпросът ще приключи още тогава.

# 715
По БНТ в момента за НВО и ДЗИ зам министър

# 716
По БНТ в момента за НВО и ДЗИ зам министър

На работа съм и пиша.
Моля, съобщете, когато приключи интервюто. Flowers Hibiscus

# 717
Нищо особено не е казала. Чакаме датите тази седмица. Засега началото на следващата учебна година остава за септември, без да се прехвърля учебен материал от предишната година. Не съм гледала цялото интервю. Ето линк от страницата на БНТ - https://news.bnt.bg/news/zam-ministarat-na-obrazovanieto-tazi-se … -1052557news.html

# 718
Трябваше датите и обемът  материал да обявят, дано се организират по- скоро

# 719
  • София
И аз да попитам за записванията и класиранията. Ако детето е прието на първо класиране някъде, но той желае повече да се пробва за друга паралелка или училище, има ли вариант да се запише там, където е прието,  но да кандидатства и на второ класиране за желаната паралелка? И, ако го приемат на второ класиране да се отпише от първото желание и да се запише за второто?

Общи условия

Активация на акаунт