Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 27

• 64 332
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
separate, представям си как сте се захлупили над тоя хайдушки калпак! Ммм, много апетитно!

У нас дежурната салатка,

пилешки рулца,

питка,

Скрит текст:
от вчера свинско със зеле,

скара с картофено пюре

и поредната доза от млечно-сметановия сладкиш, по стара домашна традиция,
като ни хареса нещо, се прави до втръсване. Mr. Green 

# 286
Кашкавалени кифлички (cheese scones) с бекон и лук (chive).

И кръгли само с кашкавал.

# 287
  • София
Здравейте, дами!
Днес съм скромна
Баницата ми с гореща вода. Тази рецепта  си е напълно моя, от никъде не е копирана, пуснала съм я още през 2018 година, така че всеки който има претенции да ......да си прибере обратно претенцията. По късно ще кача  и рецептата.

Сладкиш, по точно са хапки от готово бутер тесто  с черешка. За първи път го правя, но не и за последен, пристрастяващ е. Едни малки  пухкави хапки.

Пица Пеперони.. За първи път така правя пица, с доматена салца, която предварително се обработва на тиган. Уникална добра пица , влиза в любими пици. Само по този начин ще правя пица, никога повече няма да ползвам суров доматен сос. Фантастична стана. След малко и на нея ще кача рецептата.

И десерт - Торта Kinder - няма такова удоволствие, децата полудяха....не спряха да си искат

Всичко почти се приключи, мили дами, така че утре ще трябва отново да готвя........мрън
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 03:30 от marchеva14

# 288
  • София-Младост
Понякога ми се иска да готвя за повече хора, всеки ден, за да има и какво да снимам:) Но пък като знам, че си е уморително  и че накрая дори не остават сили за снимка...  И това ще мине Simple Smile
Закуската поне мога да си покажа, нея не я пропускам

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 09:58 от Ала-Бала

# 289
Вчера някои са празнували "Денят на Европа" , други -"Денят на Победата" , а ние -РД на дребен ...

Любимият му "сладкиш Киндер буено" на Таня Донева

Хубава неделя и бъдете здрави !

# 290
  • София
Голямо сте вдъхновение за кулинарни подвизи, подстрекателки такива Kissing Heart

Благодаря на separate, за идеята!
Моят гюл- бюрек (нямах сусам и поръсих със слънчоглед)- не сложих 500 г кори, но залях отгоре с цялата смес, много пухкаво и сочно. Изобщо не стигна до снимка "в разрез" Joy Влиза в графа любими.

Да ти е жив и здрав "дребния", Denyil... ама той вече не е дребен Blush Дано живеят децата в един по- добър, по- истински и не толкова материален свят!

# 291
Denyil, жив и здрав да ви е младежа.
Късмет и щастие му желая. Flowers Four Leaf Clover

Марчева, даа, пицата с прясно приготвен и овкусен сос става най хубава. Ние също така я правим у нас. Мисля да пробвам твоите баница и бутер хапки със сладко, но първо трябва да купя бутер тесто и кори за баница, само да се добра до Лидъл. Grinning

Закуската у нас - принцеси с кайма и кашкавал:

Пп Момичета, хвърлете насам рецептата за този гюл бюрек.

# 292
  • София
Момичета, хвърлете насам рецептата за този гюл бюрек.

Правих го по тази

http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.com/2020/03/blog-post_15.html?m=1

# 293
Благодаря, Ани. Ами, че то аз така си правя баницата по принцип, със сирене, кашкавал и масло, само дето не я завивам на розички(рулца), а я правя редена, като мажа корите с олио и парченца масло, а после заливам със смес от мляко, яйца, малко олио, и сол и захар за баланс на вкуса. Grinning

# 294
  • София
Благодаря, Ани. Ами, че то аз така си правя баницата по принцип, със сирене, кашкавал и масло, само дето не я завивам на розички(рулца), а я правя редена, като мажа корите с олио и парченца масло, а после заливам със смес от мляко, яйца, малко олио, и сол и захар за баланс на вкуса. Grinning

За мен различното е прясното мляко и бакпулверът- обикновено правя баници с кисело мляко, сода и газирана вода.

Другият любим бюрек е този:

https://recepti.gotvach.bg/r-91119-%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D1%8 … D1%80%D0%B5%D0%BA

# 295
denyil, честит празник на детенцето, с най-добри пожелания! 🎉🎁🎂  За неделния следобед приготвих много вкусна ябълкова крем пита! Страхотно сладко изкушение се получи! 👩‍🍳🍏😋 Прекрасен следобед ви пожелавам момичета! 🌞🤩
https://---shoretner923-3dvMs9B

# 296
  • Русе
Честит да е рожденика, denyil! Здрав и щастлив да е! Хубави сладости си му приготвила!
Много изкушения пак сте приготвили, момичета!
При мен скромно, пилешко бон филе с гъби и маслини на тиган

Пилешкото бонфиле беше повечко, така че другата половина мариновано и изпечено на фурна с пресни подправки и зелен чесън.

Спаначена супа

# 297
Мини рула с ягоди и малини.

# 298
  • София
G&B- може ли рецептата за кашкавалени кифлички?

# 299
Денил, честит да е рожденикът! Най-добри пожелания!

Днешната закуска - солен кекс

Скрит текст:

От последните дни боб

с карначета

и кюфтета

Катък

Лозови сарми

десертът пак е от детето

Общи условия

Активация на акаунт