Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 27

• 64 303
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
Невин, може ли рецептата по която правиш кадън буду кюфте? Благодаря!

Може,може. Около 800 гр. кайма, 1/2 ч.ч. ориз/ малко повече при мен/ около 1/2 кайма запържих и накрая малко преди да сваля/1-2 мин./ сложих 1 глава настърган и отцеден с ръка лук и няколко скилидки чесън/при мен беше зелената част на 1 чесън, нарязан на дребно/ Като изстине прибавих тази смес към останалата сурова кайма. през това време  варих ориза,слагах вода на око/ внимавах да не се развари или да остане твърдо, слагах по малко вода,дори не се наложи да го измия и изцедя/сложих малко сол само. Всичко като изстина , ги омесих + 1 яйце, 1к.л кимион.1/2 к.л черен пипер и сол на вкус. Оставя се поне  2 часа, да престои. После се оформят кюфтетата и се овалват в галета и брашно/ смесени по 1/2 ч.ч галета и толкова брашно/ и после в разбити яйца/ 3 бр. бяха яйцата/.

# 481
За вечеря днес приготвих много вкусни пърленки без мая и ароматна яхния с нахут.😋🍲🍴Пожелавам ви спокойна вечер, момичета! 🤗
https://---shoretner923-3cJi5MT

https://---shoretner923-2zbbYlX

# 482
  • Mediterraneo
Джобове с пълнеж по желание. Запечени за кратко на тиган с масло. Много хубави станаха!

Надупени картофи

Кюфтенца

Спаначена паста с пушко, аспержи, сметана и мацорела.

# 483
  • София
Бутчета, дюнери ... срам не срам, едно и също, но това искат домашните.

# 484

Зелен фасул и добавка към него

Месото го показвах в суров вид , а сега- изпечено

И само за мен

# 485
За закуска на щерката направих торта в чашка с фалшив шоколад, утре иска пак такова 😁

Кюфтета картофени на фурна

И кюфтета с бял сос

# 486
  • Bарна, морето, сините вълни
След разглеждането на 20 и няколко снимки, се облизвам като кебапчийско коте. Grinning

Филии с крема сирене с йогурт, чери доматчета и домашен телешки суджук

Свинско с картофи и ементал

Сладкишът на Бени (полумесеци), но този път във формата на сърчица. И вместо орехи, с лешници. ММ си го поръча, защото му стана любим. Heart

# 487
Добра вечер момичета и момче. Виждам, че в темичката ни има вече и мъжко присъствие, та добре си ни дошъл, Батето.

От мен салатка:

И бобец с кюфтета на скара в компанията на студена биричка:

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 21:33 от Джаста Праста

# 488
Ох,хич не обичам да съм след Джаста,че тя хем вкусотии показва,хем и снимките перфектни.Много ти се радвам Джаста,браво!
Баница

Гъби с масло и мащерка ,суджук и др.на скара

Фунийки с крем/от магазина/

# 489
  • София
Дави почерпя с "Наполеон", вчера се подмладих с една година Stuck Out Tongue Winking Eye

А за вечеря имаше:
Салата

Спаначени палачинки със сьомга

Пъдпъдъци на скара по Пеп-чо. Малко приличат на Animal Frog

Аспержи с пармезан

# 490
  • София
Честит празник на всички,  които са имали повод за това, с най-добри пожелания от мен!
След Джаста и аз не обичам да показвам.... с нейните перфектни снимки, а и не само,  се чувствам зле... мда, но показвам от днес -
Паста Канелони с кайма, сос Неаполитана и много бешамел -

Новото е - Бял хляб за сандвичи, щото вече се тръгна на работа, от което аз съм страшно доволна. Това е рецепта за приготвяне на хляб в найлоново пликче, всичко се изсипва, мачка се с пръсти, и..... печеш. Ама толкова е хубав, че той почти свърши, то е не е голямо хлебчето, удивително добро е, препоръчвам -

....и един разкошен - Обикновен лимонов кейк  - по рецепта на  Martha Stewart. Тази дама, която е  и кулинар е уникална , с малко, почти никакви продукти е докарала един уникален кейк, той е с 3 цели лимона,  които се докарват до паста и още малко неща... ми това, а как ухае... а той свърши окончателно и ще го завъртя отново, ако не утре сигурно вдругиден.

Това е, прекрасни кулинари, и доскоро!
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_809.html

# 491
Натуся, жива и здрава да си!🌹
Невин, благодаря още веднъж за рецептата!🌹

# 492
# 493
  • там където има винаги вятър
Закуска:

Панирана риба пангасиус и...

картофена салата която с People Girl обожаваме.

Натуся - жива и здрава да си Flowers Four Leaf Clover
Little heatt
Скрит текст:
Крема най-отгоре на сладкиша с ябълки който беше показала преди няколко страници какъв е? Мляко + ??? някакъв сух крем Thinking

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 08:46 от mama iasi

# 494
  • София
Ох, все забравям да снимам. Ето нещо, което правих за първи път. Бургер пица.

Общи условия

Активация на акаунт