На море в България 2020 г.! - 2

• 33 346
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
В крайна сметка приеха ли връщането на парите от ТА до една година или не? От Министерство на туризма твърдят , че да, от КЗП казват не.
Да, прието е вчера с изменениета на Закона за здравето.

Meg-n, относно декларацията, с приемането на изм. на този закон се въвежда извънредна епидемиолигна обстановка и всички досегашни мерки остават, вкл. и задължителната карантина от 14 дни си остава. Чакат се официалните указания от ЕК за всички страни членкии по отношениена трети страни. Освен това са дали препоръки съседни държави и държави от даден регион да се споразумеят по отделно и да въвеждат реципрочни изисквания и мерки. Когато стане разрешено и отпадне 14-дневната карантина и когато станат факт тези указания и договорености ще стане ясно дали ще има декларация или  ще бъде друг документ - здравен паспорт, тестове и т.н.

# 526
  • София
Изискванията на МТ към хотексплоатация, трудна работа ми се вижда https://www.segabg.com/hot/category-economy/lyato-2020-bez-klima … i-i-shvedski-masi

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 08:57 от yovanka

# 527
  • В.Търново
Ето ги указанията от министерството на Туризма:
http://www.tourism.government.bg/sites/tourism.government.bg/fil … lasuvano_s_mz.pdf

Точка 3 и 4 касае изхранването.Как го разбирате, машините за кафе, безалкохолно, вода трябва да се дезинфикцират след всяко ползване или без самоолбслужване!!!Как ще стане тази работа? Няма кой да си играе да ги почиства след всяко пипане, най-вероятно ще има човек.Също официално отпадат бюфет масите, служител ще сипва зад витрина, както го говорихме по-рано.
За басейните дасе ползват без допълнителни съоръжения/разбирам го пързалки/, без СПА процедури и развлечения.Това ми се струва, че важи и за аквапарковете в такъв случай.

Още не е уточнено какво се случва, ако се установи заболял и какво ще се случи с другите гости и хотел.
Ангелкова е била поканена сутринта в Нова ТВ , но е отказала.

# 528
Връщат се столовите с обслужване зад витрина. Може да не изглеждат добре, но са в пъти по-хигиенични от масите на самообслужване, където всеки пипа приборите за сервиране. Тия маси бяха сред причините да избягвам пакети с храна, защото много ядко се пррдлагаха такива със сервиране.

# 529
Не ми става ясно как ще се осъществява ОИ изхранването. Сегиозно се замислям да си искам капарото и да си наемем апартамент, май ще изкараме по-добре

# 530
  • В.Търново
На принципа служител ще ти сипва зад витрина.Няма да си вземате сами.

# 531
  • София
Не ми става ясно как ще се осъществява ОИ изхранването. Сегиозно се замислям да си искам капарото и да си наемем апартамент, май ще изкараме по-добре
Албена вече го казаха - ще се запази ОИ, но ще ти сипва сервитьор с маска, а храната - зад плексигласови прегради. Да, ще ти сипва каквото му посочиш, по колко пъти искаш. Неудобно ще е, но няма как.
Предполагам, че ще е не един - а няколко, при супите, при основното, при десертите, при сладоледа, при слатите, при сосовете, при мезетата....
Другият вариант е да свият предлаганото разнообразие и това е.....

# 532
  • София
Препоръчайте някое семейно хотелче или къща за гости в Царево?

# 533
Не се изразих правилно, разбрах за ОИ, но ми се вижда трудно осъществимо и може би ще ме изнерви допълнително.

# 534
  • София
Не се изразих правилно, разбрах за ОИ, но ми се вижда трудно осъществимо и може би ще ме изнерви допълнително.
Е как да разберем отсега? На място ще стане ясно. Опашки имаше и преди, сега може би ще е с една идея по-бавно, знам ли. Може пък и по-бързо да става. Вместо всеки да опипва лъжицата, да с екуми, да брои 3 картофа, 5 картофа....

Toва, което знам от Албена, че засега няма да е на смени изхранването, но ще удължат часовете, примерно вместо от 7.30 до 10, от 7.00 до 10.30. Споменаха и, че категорично щели да избягват струпвания в и около ресторанта, как ще успят - не знам....

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 10:16 от Ronald

# 535
  • Варна
то е ясно как , при пълната липса на авиотранспорт което значи почти 100% вътрешен туризъм поне до 1 юли , при доста издухани парички и отпуски запълняемоста едва ли ще е толкова голяма. Това пък и прави отварянето на хотелите силно съмнително. Днес хотелиери разказваха , че при дадените указания е просто немислимо да отварят.

# 536

Никъде не виждам обаче информация за декларацията, за която се говореше че всеки турист трябва да разписва при настаняване в хотела...

Това ми изпратиха на мен.

# 537
Аз пък не мога да си намеря работещ AI 4*+  хотел за този уикенд Sad

И аз май не мога да намеря. Но пък в букинг има, но не съмнявам че ще работят хотелите, и какво правя резервация и отивам там и....?

# 538
Що не почакате малко за заведения и хотели хем да се избистрят нещата щото всичко е все още каша  , хем да се постопли морето.На мен ми е лесно - морето е на 15 мин. пеша.

Сега е моментът за море според мен. После като отворят границите и се изсипят чужденците, не мерси. Сигурна съм, че ще пренесат заразата от техните страни. Не желая да проверявам колко ми е издръжлива имунната система и колко тежко/ леко  мога да изкарам коронавируса.

Зависи какво разбирате - морето си е на място , няма ограничения  за посещения на плажовете - направих вече 4 бани само слънчеви - водата е 14 - 15 градуса Sad   Друг е въпроса дали ще ви трябват заведения и хотели , по - добре засега не разчитайте много много , повечето се ослушват още.

Отиваме само за уикенда, с нощувка  разбира се. Не е проблем, че водата е студена. Целта е да видим моренцето, че ни се стяга душата за него. И това ще ни е за тази година.

# 539
  • София
Е, вие шегувате ли се? ТОЗИ уикенд, че и Ол инклузив?!
Боже, абе някои живеете в Паралелна реалност, признайте си:)))
те до вчера Буквално, буквално (!) не работеха хотелите изобщо, вие търсите за Утре 4 звезди, че и ЗАРЕДЕН с храна  за изхраване на база Ол Инклузив, което предполага поне 50-100 гости? А не просто с кръчме, дето ше ви фърлат едни замразени отпреди пандемията пържолки.

Абе, кажи честно, че се шегуваш и си с остро чувство за хумор! Кажи честно, моля те!!!!

Общи условия

Активация на акаунт